به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، آیتالله روح الله قرهی موسس حوزه علمیه امام مهدی(عج)، چهارشنبه شب در درس اخلاق که در مسجد امام مهدی(عج) برگزار شد، گفت: حضرت امام صادق(ع) فرمودند: "انا لنحب من کان عاقلا فهما فقیها حلیما مداریا صبورا صدوقا وفیا، ان الله عزوجل خص الانبیاء بمکارم الاخلاق فمن کانت فیه فلیحمدالله علی ذلک و من لم تکن فیه فلیتضرع الی الله عزوجل ولیسئله ایاها" طبق فرمایش حضرت خصوصیاتی که ذکر شد مختص انبیاء است.
وی افزود: اگر در انسان این خصوصیات وجود داشته باشد باید حمد خداوند را به جا بیاورد و اگر چنین خصوصیاتی در وجود انسان نباشد باید تضرعانه و خاشعانه از خداوند آن خصوصیات را درخواست کند.
آیتالله قرهی ادامه داد: شخصی از حضرت سوال کرد خصوصیات انبیاء که باید خاضعانه از خداوند تمنا کرد کدام است؟ حضرت فرمودند: "هن الورع والقناعه والصبر والشکر والحلم والحیاء والسخاء والشجاعه والغیره والبر و صدق الحدیث و اداء الامانه" انسان عاقل و فهیم این خصوصیات را دارد.
موسس حوزه علمیه امام مهدی(عج) یکی از خصوصیات انبیاء و اولیای الهی را شجاعت است، ابراز کرد: شجاعت صفتی است که اولیای الهی بسیار به آن تاکید دارند، یکی از شاخصههای شجاعت این است که فرد شجاع غرض شخصی از ابراز شجاعت خود ندارد. یکی از نمونههای بارز این صفت جناب مالک اشتر است وقتی مالک اشتر را به سخره گرفتند هیچ عکس العملی از خود نشان نداد فردی که ایشان را به سخره گرفته بود وقتی فهمید سپه سالار سپاه امیرمومنان علی(ع) را تمسخر کرده است وحشتزده شد و سراسیمه به دنبال مالک اشتر به راه افتاد مالک را در مسجد در حال نماز یافت بعد از نماز به دست و پای مالک افتاد و عذرخواهی کرد مالک اشتر به آن شخص گفت که من به مسجد آمدم تا برای تو طلب مغفرت کنم، این رفتار، رفتار یک انسان شجاع است.
وی با بیان اینکه انسان شجاع کسی را از خود نمیترساند، گفت: کسی که بیدلیل دیگران را میترساند در حقیقت انسان ضعیف احمقی است که تصور میکند شجاع است، فرد شجاع فردی است که در عین قدرت و نفوذی که دارد در برابر جسارت به شخص خودش برآشفته نشود و از قدرت و نفوذش در راه انتقامگیری شخصی استفاده نکند.
آیتالله قرهی با اشاره به اینکه حضرت اباعبدلله الحسین(ع) با شامیان در کمال شجاعت و رافت رفتار کردند اما آنان با حضرت رفتار منصفانهای نداشتند و برخی از شامیان به نیت قرب الهی برای کشتن امام حسین(ع) در کربلا حاضر شدند، ابراز کرد: آنها اسلام حقیقی و امام زمان خود را به درستی نمیشناختند اسلام شامیان اسلام اموی بود بعد از جریان فتح الفتوح شامات و آندلس مردم شام وقتی چشم باز کردند امویان را دیدند و اسلام را از امویان دریافت کردند نتیجه هم آن شد که به نیت قرب الهی برای کشتن امام زمان خود حرکت کردند.
موسس حوزه علمیه امام مهدی(عج) ادامه داد: امیرالمومنین(ع) در جنگها بعضی افراد را زخمی میکردند اما نمیکشتند اصحاب از ایشان میپرسیدند شما که میتوانید آنها را بکشید چرا اینکار را نمیکنید حضرت میفرمودند "یخرج الحی من المیت" از نسل این افراد انسانهای خوبی متولد خواهد شد چرا که آنان صاحب علم لدنی هستند.
وی اضافه کرد: بنابراین معنای شجاعت کشتن و نابود کردن نیست بلکه شجاعت اصلاح مردم در راه رضای خداوند و هدایت انسانها است. مرحوم شاهآبادی در کتاب خود فرمودند: لفظ سیاست مقدس است بنابراین نگویید سیاستبازها چرا که این کلمه اشتباه است به افرادی که مکر و حیله به کار میبرند بگویید مکار چرا که کلمه سیاست قداست دارد، سیاس صفت اولیاء الهی است که غرض و هدف همه کارها و رفتارهایشان الهی است و در رافت و غضبشان انگیزه شخصی راه ندارد.
موسس حوزه علمیه امام مهدی(عج) در پایان خاطر نشان کرد: امروز در جامعه برخی از مسؤولان به واسطه غرض شخصی آرامش مملکت را متزلزل میکنند و فکر آبروی انقلاب و نظام اسلامی را هم نمیکنند.
خبرگزاری شبستان:موسس حوزه علمیه امام مهدی(عج) با تاکید براینکه سیاس صفت اولیاء الهی است، گفت: امروز برخی از مسؤولان به واسطه غرض شخصی آرامش مملکت را متزلزل میکنند و فکر آبروی انقلاب و نظام اسلامی را هم نمیکنند.
کد خبر 665133
نظر شما