کتاب «رفتار مصرف کننده آنلاین» منتشر شد

خبرگزاری شبستان:کتاب «رفتار مصرف کننده آنلاین» ترجمه «سمیه اولی» و «محسن شاهین پور» که مملو از بینش‌های گیرا و اقناع‌کننده دربارة کاربرد رسانه‌های اجتماعی و مواردی از این دست در مصرف‌کننده است که توسط انتشارات «سوره مهر »چاپ شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری سوره مهر این کتاب حاوی نظریه و تحقیق 26 استاد برجسته بازاریابی دنیا از دانشگاه های سراسر جهان از جمله نیو مکزیکو ، ویرجینیا، آریزونا شیکاگو، جورجیا، هوارد، ایندیانا، ایلی نویز، ماسا چوست آمریکا، موناش استرالیا، لاوال، بریتش کلمبیای کانادا است.

کتاب از دید بزرگان تبلیغات

نظریه و تحقیق در رسانه‌های اجتماعی، تبلیغات و خرده‌فروشی الکترونیک، کتاب مهمی مملو از بینش‌های گیرا و اقناع‌کننده دربارة کاربرد رسانه‌های اجتماعی، دنیای مجازی، بازی‌های آنلاین، خرید آنلاین و مواردی از این دست در مصرف‌کننده است.

این تحقیقات آمیزه‌ای عالی از مباحث مربوط به مصرف‌کننده همچون عمل‌گرایی مصرف‌کننده، عملکرد هویت، و موضوعات مرتبط با حریم شخصی و همین‌طور مضامین مدیریت بازاریابی مرتبط با کمپین‌های سیاسی، تبلیغات آنلاین و کاربردهای رسانه‌های اجتماعی را بررسی می‌کند. اگر بتوان چیزی را در دنیای دائماً در حال تغییر اینترنت، پیشرفته‌ترین دانست، این کتاب است.(راسل بلک، دانشکده بازرگانی شولیچ، دانشگاه یورک)

امروزه اندیشیدن به مصرف‌کنندگان بدون در نظر گرفتن رفتار آنلاین، امری غیرممکن است. با این حال، زمان، نحوه و دلیل اینکه مواردی همچون رسانه‌های اجتماعی و تجارت الکترونیک بر رفتار افراد تأثیر می‌گذارد، کمتر شناخته شده است. این کتاب، نوری چشمگیر بر این حوزه‌های جدید و نوظهور می‌‌تاباند.(جونابرگر، دانشکده وارتون، دانشگاه پنسیلوانیا)

امروزه مصرف‌کنندگان، محصولات و خدمات مورد نیاز خود را به صورت حضوری از فروشگاه‌ها و یا از طریق وب‌سایت‌ها به صورت آنلاین و همین‌طور در محل‌های دیگر خریداری می‌کنند. آن‌ها از اطلاعاتی که به راحتی و بی‌درنگ از مجرای رسانه‌های اجتماعی متعدد در اختیار گذارده می‌شود بهره‌مند می‌شوند. درنتیجه، از بسیاری جهات، محققان باید دوباره به نحوة مطالعة رفتار مصرف‌کننده بیندیشند. در واقع، یکی از آثار شبکة جهانی اینترنت، فراهم ساختن محصولات و خدمات برای مصرف‌کنندگان سراسر جهان در هر ساعت از شبانه‌روز است.

اینکه اکنون چنین کتابی در اختیار داریم که نه تنها پرسش‌های پژوهشی انتقادی را مطرح می‌کند، بلکه به طرح راه‌حل‌ها و درک این پدیده نیز می‌پردازد، از اهمیت فراوانی برخوردار است. این کتاب در جای خود، مرجعی ضروری برای کمک به ما در فهم مضامین و مفاهیم رفتار مصرف‌کنندة آنلاین محسوب می‌شود.(کنت بی. مونور، و پروفسور جی. ‌ام.‌ جونز، پروفسور برجسته و بازنشستة بازاریابی دانشگاه ایلی‌نویز)

 اهمیت تحقیق در رفتار مصرف‌کننده آنلاین

امروزه مصرف‌کنندگان، محصولات و خدمات مورد نیاز خود را به‌صورت حضوری و یا از طریق وب‌سایت‌ها به‌صورت آنلاین و همین‌طور در محل‌های دیگر خریداری می‌کنند. آن‌ها از اطلاعاتی که به‌راحتی و بی‌درنگ از مجرای رسانه‌های اجتماعی متعدد در اختیار گذارده می‌شود بهره‌مند می‌شوند. درنتیجه، از بسیاری جهات، محققان باید دوباره به نحوة مطالعة رفتار مصرف‌کننده بیندیشند. در واقع، یکی از آثار شبکة جهانی اینترنت، فراهم ساختن محصولات و خدمات برای مصرف‌کنندگان سراسر جهان در هر ساعت از شبانه‌روز است. در

ابتدا، این‌گونه تصور می‌شد که دسترسی آنلاین، فقط برای آن دسته که از رویکرد مدل اقتصادی رقابت کامل استفاده می‌کنند عواید اقتصادی خواهد داشت. اما متأسفانه شاهدی بر این مدعا یافت نشد، چرا که افراد قادر به پردازش همه اطلاعات موجود از طریق منابع فراوان آنلاین نیستند. به‌علاوه، رسانه‌های اجتماعی امکان ارائه اطلاعات در مقیاسی جهانی را برای مصرف‌کنندگان و خریداران فراهم می‌کنند تا بدانند محصولات و خدماتی که دریافت کرده‌اند، چگونه انتظارات و نیازهای آن‌ها را برآورده می‌سازد. درنتیجه، شایسته است که محققان با دقت به فرضیاتی که دربارة نحوة جست‌وجو، خرید آنلاین و ارتباط با سایر مصرف‌کنندگان و همین‌طور فروشندگان مطرح شد، بیندیشند.

خریدوفروش آنلاین نیز پرسش‌های مشابهی را به میان می‌آورد که برخی از آن‌ها نیازمند اندیشیدن و مطالعة پژوهشگران دربارة مباحث مربوط به سیاست عمومی، رفاه مصرف‌کننده و تصمیم‌گیری خانواده است. دغدغه‌های امنیت و رعایت حریم خصوصی در درجة نخست قرار دارند. آیا می‌توان از مصرف‌کنندگان در برابر فروشندگانی که اصول اخلاقی را رعایت نمی‌کنند و هکرها محافظت کرد؟ آیا وجود تهدیدات مبتنی بر شکاف امنیتی، مصرف‌کنندگان را در خرید آنلاین مردد خواهد کرد؟ آیا آن‌ها می‌توانند به فروشندگان آنلاین در حفاظت از اطلاعات خصوصی خود و عدم امکان دسترسی سایرین به این اطلاعات بدون اطلاع و رضایت مصرف‌کنندگان اعتماد کنند؟ آیا سیاست‌های عمومی می‌تواند مبتنی بر حمایت از مصرف‌کنندگان و به تبع آن، حمایت از بازار تنظیم گردد؟ چرا مصرف‌کنندگان پس از طی همه مراحل خرید، سبد خرید خود را رها و از آن صرف‌نظر می‌کنند؟ آیا بررسی‌ها و ارزیابی‌های آنلاین به‌ظاهر توسط مصرف‌کنندگان، قابل باور و اطمینان هستند؟ آیندة فروش آنلاین چیست و آیا می‌تواند جایگزین فروشگاه‌های خرده‌فروشی سنتی شود؟ همچنین به نظر می‌رسد لازم است تحقیق دربارة مصرف‌کننده با روش‌های متنوع و نیز در رشته‌های بیشتری صورت گیرد. هرچند اجرای آزمایش‌ها با استفاده از دانشجویان دانشگاه آسان و میسر است، با وجود این، اتکای اصلی و عمده بر این رویکرد، دغدغه‌های جدی درباره اعتبار پژوهش‌ها ایجاد می‌کند.

این موارد و دیگر مباحث تحقیقاتی مرتبط با رفتار مصرف‌کنندة آنلاین در این کتاب بررسی شده است. اینکه اکنون چنین کتابی در اختیار داریم که نه تنها پرسش‌های پژوهشی انتقادی را مطرح می‌کند، بلکه به طرح راه‌حل‌ها و درک این پدیده نیز می‌پردازد، از اهمیت فراوانی برخوردار است. این کتاب در جای خود، مرجعی ضروری برای یاری رساندن به ما در فهم مضامین و مفاهیم رفتار مصرف‌کنندة آنلاین محسوب می‌شود.

کد خبر 664982

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha