به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، علیمحمد ذوالفقاری، معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد کشور، صبح امروز(۳ آبان) در جمع خبرنگاران کرمانی با اشاره به اینکه در حوزه کاری امداد، یک طرف نیازمندی است که برای امداد محرز شده و از طرف دیگر، رفع نیازش نیازمند منابع است؛ گفت: حدود ۴۰۴ میلیارد تومان، حامیان طرح اکرام به حساب ایتام واریز کردند.
وی با بیان اینکه هر یتیم به طور متوسط ۵ حامی دارد؛ گفت: مردم ۳۰۰ میلیارد تومان سال گذشته صدقه دادند که تفکیک و در استان ها برای جهیزیه، بهداشت و درمان، معیشت، مسکن، خدمات آموزشی و... هزینه شده است؛ بخشی از کمک های امداد نیز از زکات است که ۲۷۰ میلیارد تومان زکات پرداخت شده و بخشی از زکات هزینه های حمایتی بود و بخشی هم هزینه هایی که بر اساس نظر پرداخت کننده، برای نیازهای عمرانی روستا پرداخت شد.
ذوالفقاری سومین منبع درآمدی کمیته امداد را مربوط به کمک های مناسبتی از جمله عید فطر و قربان، جشن های: رمضان، نیکوکاری و عاطفه ها دانست و با اشاره به اینکه در هر یک از این مناسبت ها، کمک ها به نیت خاص است و صرف همان امور شده؛ اظهار داشت: هزار و ۴۷۵ میلیارد تومان جمع کمک های سال گذشته در کمیته امداد است.
وی با افزودن اینکه امداد در سال جدید باید هزار و ۷۳۰ میلیارد تومان مشارکت مردمی را داشته باشد که در ۶ ماهه امسال ۸۶۵ میلیارد تومان درآمد داشته؛ خاطرنشان کرد: صد در صد آنچه جمع آوری می کنیم برای نیازمندان هزینه می شود و درآمدهای امداد شامل نقدی، کالا و خدمات است.
این مسئول با اشاره به دهک های جامعه گفت: از ۲۵ میلیون خانوار ایرانی، ۲۰ میلیون خانوار می توانند کمک کنند اما ما در حال حاضر با ۱۰ میلیون خانوار ارتباط داریم که امداد در مرحله توسعه جذب خیرین برای افزایش سرمایه خدمت رسانی است و برای اینکه شیوه های جدید در کار خیر اِعمال کنیم، امداد می خواهد۸۰ درصد درآمد نقدی خود را از طریق شبکه های الکترونیک دریافت کند.
وی امکان تنوع خدمات، نداشتن هزینه جمع آوری، توسعه مشارکت های مردمی را از مزیت های پرداخت کمک های الکترونیکی دانست و افزود: ارتباط گیری با مدیران اقتصادی و صاحبان سرمایه را نیز دنبال می کنیم و ارتباط گیری با ۵ دهک بالای اقتصادی از جمله بورس، بازارهای سنتی، مناطق آزاد تجاری و مجموعه صنوفی که بازار را شکل می دهند اما پراکنده عمل می کنند، از برنامه های امداد است.
ذوالفقاری بیان داشت: نکته دوم در راهبرد امداد این است که چون امروز در حوزه انفاق با کل اقتصاد ارتباط نداریم، می خواهیم انفاق در دل کل اقتصاد بنشیند زیرا اگر توانستیم با کل اقتصاد ارتباط برقرار کنیم، می توان خدمات بیشتری داد و منظور از کل اقتصاد، یعنی ارتباط با عوامل تشکیل دهنده جی دی پی در استان؛ دنبال این هستیم یک گفتگوی اقتصادی با اینها پیدا کنیم و دنبال زنده کردن مسئولیت اجتماعی هستیم.
وی گفت: ما دنبال مشارکت مردم بر اساس توانایی های مردم، پایین آوردن سن خیرین، فرهنگسازی و توسعه فرهنگ انفاق و نیکوکاری و ارتباط با خیریه ها هستیم زیرا امداد با خیریه ها سرفصل های جمع آوری کمک های مشترک و سرفصل های خدمت رسانی مشترک داریم؛ بین امداد و خیریه ها ۷۰ درصد مددجوی مشترک است.
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد کشور افزود: چند مورد هم تعارص داریم، از جمله هم پوشانی مددجو؛ بین خیریه ها و مؤسسات حمایتی تبادل اطلاعات انجام نمی شود، دیگر اینکه در بسیاری از مناطق محروم، خیریه ها نیستند و تقسیم کار هم بین ما اتفاق نیفتاده است.
وی با بیان اینکه امسال امداد ۳۰ میلیارد تومان برای کارهای مشترک در سرفصل های اشتغال، مسکن، آموزش و درمان با خیریه ها برای مددجویان مشترک تعریف کرده است؛ گفت: امداد در حوزه مشارکت های مردمی، خیرین را بزرگترین ثروت خود می داند و کل اطلاعات خیرین، آنالیز شده و روحیه خیر و احسان در حال رشد است و ما دنبال افزایش اعتماد عمومی و افزایش سرمایه اجتماعی هستیم.
ذوالفقاری سهم مردم را در کمک های امداد ۲۵ درصد اعلام کرد و اظهار داشت: دنبال خانوادگی کردن کمیته امداد هستیم.
نظر شما