خبرگزاری شبستان_همدان:
کمتر از یک ماه تا فرا رسیدن اربعین حسینی باقی مانده است که شور و حال خاصی در بین ستادهای مردمی برای خدمات رسانی به زوار حسینی در داخل و خارج از کشور برپاست.
«پیادهروی اربعین» یک رسم و سنت قدیمی است. سنتی که ائمه معصومین(ع) و بزرگان دین ما، بارها درباره عظمت فضیلت آن صحبت کردهاند.بعد از آزادی کشور عراق از رژیم بعث، چند سالی هست که مردم از سراسر دنیا همراه و همقدم میشوند تا پا جای پای حضرت زینب(س) و اهلبیت اباعبدالله (ع) بگذارند. اربعین که برسد حال و هوای استان همدان همانند سایر استان های کشور ما همرنگ و بوی دیگری میگیرد.
هرسال در این ایام با نزدیک شدن به روزهای پیاده روی اربعین حسینی، نهادها، سازمان ها و افراد بسیاری در صدد فراهم آوردن شرایط لازم و مناسب برای هرچه بهتر برگزار شدن این گردهمایی عظیم هستند.سفر «پیادهروی اربعین» در کنار تمام زیباییهایش، شبیه هیچ سفر دیگری نیست و شرایط خاص خودش را دارد.
در راستای خدمات رسانی به زوار حسینی در داخل استان و خارج از کشور موکب های مردمی راه اندازی می شود. اين موکب ها در طول شبانه روز از شهروندان و عزاداران حسيني پذيرايي مي کنند که اين خدمت رساني در روزهاي منتهي به اربعين حسيني و پس از آن به اوج خود مي رسد.
پذيرايي با چاي، شربت، وعده های غذایی و اقدامات ديگر از جمله فعاليت هايي است که در اين موکب ها انجام مي شود.
آری... این روزها کامیونهایی با باری از ملزومات زائران کربلا، با اسپند راهی سرزمین عشق میشوند و این منظره زیبا هر روز بیشتر و بیشتر میشود.
همدانیها با استقرار در مسیر زائران پیاده اربعین حسینی، افتخار خادمی زائران را یافتهاند و ضمن پذیرایی از آنها در این شهر، موکبهایی را نیز در دو شهر نجف و کربلا در عراق برپا خواهند کرد که خدماترسانی به زائران را داشته باشند.
دراینجا سعی کردیم با توجه به تجربیات سالهای قبل زائران و صحبتهای مسئولین و کارشناسان، پرونده کوچکی برای آمادگی سفر اربعین آماده کنیم.
برپایی ۱۰ موکب مردمی از استان همدان در کربلا
محمدعلی بادامی، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان همدان به خبرنگار شبستان گفت: در راستای خدمات رسانی به زوار حسینی 22 ایستگاه مردمی توسط مردم خیر و متدین استان همدان در داخل استان و کشور عراق راه اندازی می شود.
وی با بیان اینکه استان همدان 10 موکب در جهت تسهیل در امور زائرین در کربلا برپا می کنند، افزود: همچنین یک موکب در نجف، 5 موکب در شهرستان همدان و 6 موکب در سایر شهرستان های تابعه استان از طریق کمیته مشارکت های مردمی ستاد بازسازی عتبات عالیات راه اندازی می شود.
وی تصریح کرد: موکب های مردمی از هفتم ماه صفر آماده حرکت به کربلای معلی و نجف اشرف می شوند و از دهم تا بیست و پنجم ماه صفر به زوار حسینی خدمات رسانی می کنند.
بادامی با بیان اینکه روزانه 90 هزار وعده غذایی در بین زائران توزیع می شود، تصریح کرد: همچنین این موکب ها ظرفیت اسکان 22 هزار نفر از مردم را دارند.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان همدان اظهار کرد: تمامی نذورات از سوی خیرین و مردم متدین استان همدان جمع آوری شده است و یک هزار نفر از خادمین به صوت افتخاری عهده دار توزیع آن در بین زائران حسینی هستند.
جمع آوری 91 میلیون تومان کمکهای مردمی برای موکب امام رضا(ع)
نادر پورسبزی، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات شهر مریانج به خبرنگار شبستان گفت: با فرا رسیدن اربعین حسینی موکب امام رضا(ع) طبق سنوات گذشته اقدام به خدمات رسانی به زوار حسینی در کربلا کرده است.
وی افزود: این موکب در هر شبانه روز از 4 هزار و 500 نفر در سه وعده غذایی صبحانه، نهار و شام پذیرایی کرده و میان وعدههایی نظیر کیک و کلوچه و میوه نیز در طول روز توزیع میشود.
وی از برپایی 12 چادر بزرگ برای اسکان زوار حسینی در کربلای معلی خبر داد و تصریح کرد: موکب امام رضا(ع) ظرفیت یکهزار و 500 نفر به صورت شبانه روزی را دارد.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات شهر مریانج با بیان اینکه روزانه هزار قرص نان پخته و در بین مردم توزیع می شود ، خاطرنشان کرد: این موکب با 40 نفر از خادمان حسینی از 9 تا 19 آبان ماه به مزوار خدماترسانی می کند.
پورسبزی ابراز داشت: 91 میلیون تومان کمکهای مردمی برای موکب امام رضا(ع) جمعآوری شده است که از این میزان 50 میلیون تومان نقدی و مابقی خوراکی و ظروف یکبار مصرف است.
وی از برگزاری برنامه های فرهنگی ویژه زوار حسینی در این موکب خبر داد و گفت: محل استقرار موکب شهر مریانج 400 متر پس از شارع شهدا است.
حضور 20 پزشک و پرستار در موکب شهدای منای همدان
حسین رستگار ، مسوول موکب شهدای منای همدان به خبرنگار شبستان گفت: این موکب در راستای خدمات رسانی به زائران حسینی روزانه یک هزار نفر را اسکان و 2 هزار وعده غذایی در بین مردم توزیع می کنند.
وی افزود: تمام تجهیزات و اقلام مورد نیاز برای اطعام و خدماترسانی به زائران اربعین حسینی از طریق 11 کامیون به کربلای معلی ارسال خواهد شد.
وی تصریح کرد: پزشکان متخصص و داخلی به همراه بیش از 20 میلیون تومان دارو در موکب «شهدای منا» حضور خواهند یافت، تصریح کرد: 20 پزشک و پرستار تمامی وسایلهای بیمارستانی این تیم را به همراه خود دارند.
مسوول موکب شهدای منای همدان با بیان اینکه روزانه 5 هزار قرص نان چخته و در بین مردم توزیع می شود، اظهار داشت: همچنین این موکب اقدام به برپایی برنامه های فرهنگی و مذهبی خواهد کرد.
پذیرایی 10 هزار نفر وعده غذایی در بین زائران حسینی
اسداله مجیدی، مسوول موکب شهدای رزن به خبرنگار شبستان گفت: این موکب روزانه ظرفیت 500 نفر اسکان و پذیرایی 10 هزار نفر وعده غذایی را دارد.
وی از کمک های نقدی و غیر نقدی مردم خیر و متدین این شهرستان به ارزش 100 میلیون تومان خبرداد و افزود: تجهیزات و اقلام مورد نیاز برای اطعام و خدماترسانی به زائران اربعین حسینی از طریق 3 کامیون به کربلای معلی ارسال خواهد شد.
وی، از فعالیت 90 خادم حسینی در موکب شهدای رزن خبرداد و تصریح کرد: از این تعداد 50 خادم به صورت داوطلبانه ارائه خدمات خواهند کرد.
به گزارش شبستان: سفر میلیونی زائران به عتبات عالیات در ایام اربعین، نشانهحیات و بالندگی نهضت بزرگ عاشورا و فرصتی بینظیر برای پیروان اهلبیت علیهمالسلام جهت معرفی این نهضت و حماسه بزرگ به جهانیان است.
پیادهروی زائران و عشاق اباعبدالله الحسین علیهالسلام در ایام اربعین و خدمترسانی به آنها که خوشبختانه هر سال با شور و اشتیاق بیشتری انجام میشود، خالق صحنههای بسیار زیبایی است که در هیچ نقطه از دنیا نمیتوان مانند آن را یافت.
بیتردید هر میزان این حضور با آگاهی و شناخت همراه باشد، میتواند بهرهوری و استفاده از این مائده عظیم الهی را افزایش دهد و برای رسیدن به این مقصود، اولین و اساسیترین گام، آموزش و توجیه در خصوص این سفراست.
گزارش: سمیرا قادری
نظر شما