بازنشستگی فصلی جدید از نقش پذیری در جامعه است

خبرگزاری شبستان: یک جامعه شناس با تاکید بر لزوم تکریم بازنشستگان اظهار داشت: بازنشستگی فصلی جدید از نقش پذیری در جامعه است.

دکتر عباس نعیمی، جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، با اشاره به جایگاه سالمندان در فرهنگ جامعه ایرانی گفت: علاوه بر دستورات دینی در فرهنگ ما نیز به تکریم سالمندان سفارش شده است.

 

وی افزود: سخن گفتن در خصوص وضعیت سالمندان در هر کشوری مستلزم مورد توجه بودن سه محور شاخص سلامت روان، شاخص سلامت رفاه و معیشت و روابط اجتماعی است.

 

این جامعه شناس با بیان اینکه شاخص سلامت روانی ارجاع به خدمات درمانی و دارویی دارد، گفت: این شاخص اشاره به فراهم کردن تسهیلاتی برای بازنشستگان دارد که نظیرش در کشورهای توسعه یافته مانند سفرهای درون و برون شهری رایگان، مراقبت‌های خانگی و سفرهای گروهی دیده می‌شود.

 

نعیمی، درباره شاخص رفاه معیشتی سالمندان گفت: امروزه بررسی‌ها نشان می‌دهد در ایران با پدیده بازنشسته نیازمند مواجه هستیم، در حالی که فرد بازنشسته در برهه بازنشستگی باید از ثمره فعالیت سال‌های قبل خودش بهره برده و در ایام فراغت به استراحت بپردازند.

 

وی اذعان داشت: بازنشسته نیازمند به بازنشسته‌ای دلالت دارد که حقوق و الزامات معیشتی به گونه‌ای برای او رقم خورده که نیاز دارد شغل مجدد داشته باشد.

 

این جامعه شناس یادآور شد: این موضوع دو آسیب دارد، اول اینکه از شاغلی که باید اکنون بازنشسته باشد قدردانی نکردیم و مجدداً او را به کار گرفتیم در حالی که زمان استرحت اوست و از طرفی نیروی جوانی که باید جایگزین شود، نشده و به بیکاری دامن زدیم.

 

وی تاکید کرد: بازنشستگی فصل جدیدی از نقش پذیری فرد در جامعه است.

 

نعیمی خاطرنشان ساخت: در کشورهای توسعه یافته رفاه شهروندان در قالب تامین اجتماعی، امنیت شغلی و رفاه عهد بازنشستگی فراهم می‌شود.

 

 وی به پدیده گسست بین نسلی در نتیجه توسعه فناوری و فضای مجازی اشاره کرد و گفت: این موضوع تکریم سالمندان را تحت الشعاع قرار داده است.

 

این جامعه شناس اظهار داشت: بازنشستگان و سالمندان نباید رفتاری ببینند که گمان کنند تا هنگامی که نیروی کار بودند محترم بوده‌اند.

کد خبر 664786

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha