به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، جعفرصادق اسکندری، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی، امروز (2آبان) در اولین جلسه سیب کشوری که در ارومیه برگزار شد، گفت: هدف تشکیل میز، ایجاد هماهنگی بین نهادهای خصوصی، ساماندهی و ضابطه مند کردن فرآیند، برنامه ریزی برای توسعه صادرات و نگهداری و ارائه پیشنهادات برای اصلاح ساختارهاست.
وی با اشاره به اینکه در آذربایجان غربی ۱۳۰ هزار هکتار زمین زیر کشت باغات سیب قرار دارد، افزود: از ۸۶میلیون تن سیبی که در جهان تولید می شود ایران با ۴ درصد در رتبه سوم است و آذربایجان غربی نیز ۲۹ درصد از ۳.۴میلیون تن از تولید سیب کشور را در تولید می کند، استان با ۹۹۰ هزار تن، رتبه اول کشور را تولید سیب در اختیار دارد.
اسکندری اظهار کرد: علی رغم توضیحات داده شده، ایران از نظر صادرات سیب وضعیت مناسبی ندارد و بیش از ۳۰درصد سیب در واحدهای فراوری ۴۸گانه و ۱۰ درصد بصورت تازه خوری و فصلی مصرف می شود.
وی ادامه داد: بیشتر صادرات سیب ما به بازارهای عراق است و هدفمان از سال گذشته برای یافتن بازارهای جدید است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: امسال با توجه به مذاکرات با سفارت ایران در افغانستان، هیئتی به کابل و قندهار برای صادرات اعزام خواهد شد و پاکستان و هند نیز در برنامه های آتی است.
اسکندری عنوان کرد: سردخانه های آمونیاکی استان فرسوده شده اند و باید بزای نوسازی آنها اقدام کنیم، ضمن اینکه هزینه بالای برندسازی و تامین تسهیلات از دیگر مشکلات به حساب می آید.
در ادامه مراسم، تاجالدینی، رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانیارومیه، گفت: آذربایجان غربی قطب اصلی تولید سیب کشور است که با تولید ۱.۳ میلیون تن سیب با بهترین کیفیت آماده صادرات به بازارهای هدف صادراتی است.
این مسئول افزود: هر چند سیب در آذربایجان غربی یک محصول استراتژیک است اما باید به زیرساخت ها از جمله سورت و بسته بندی، بروزرسانی صنایع تبدیلی و مسائل دیگر توجه ویژه ای انجام شود و برای این منظور نیز نیازمند به یک برنامه جامع، رفع موانع و اجرای راهکارهای کارشناسان هستیم.
به گفته تاج الدینی در ترکیه محصول سیب به سردخانه ها منتقل و با استفاده از سورت و بسته بندی و توافق با بیمه، محصول نهایی قیمت مناسب و با کمترین دغدغه به بازارهای هدف ارسال می شود و در کشور ما نیز باید سازمان های ذیربط همکاری لازم را با بخش خصوصی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه کنسرسیوم های صادراتی باید برای صادرات با برندهای داخلی ورود کنند، عنوان کرد: اعطای یارانه های مختلف، مشوق های صادراتی، تدوین بخشنامه ها و اعطای مجوزها می تواند در این میز کمک حال کشاورزان برای صادرات مناسب محصول سیب درختی باشد.
نظر شما