امضای ۸۶ میلیارد دلار قرارداد بعد از برجام/جزئیات توافقنامه های صنعتی

خبرگزاری شبستان: پس از اجرایی شدن برجام ایران توانسته ۸۶ میلیارد دلار قرارداد در حوزه‌های تجاری، سرمایه گذاری و فاینانس با کشورهای جهان به امضا برساند که بخشی از آن در حوزه صنعت شکل گرفته است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، برجام راه تعامل صنعتی ایران با کشورهای بزرگ جهانی را چنان گشود که تا کنون تهران موفق به امضای ۸۶ میلیارد دلار قرارداد در حوزه‌های تجاری، سرمایه گذاری و فاینانس شده است که بخشی از آن در حوزه صنعتی به ثبت رسیده.

 

بنابراین گزارش، جزئیات بخشی از این قراردادها در آخرین گزارش وزارت امور خارجه در اجرای برجام به مجلس شورای اسلامی به شرح زیر آمده است:

 

طبق اعلام سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، تاسیس شرکت مشترک با یکی از شرکت‌های معتبر روسی (با نسبت سهام 80 درصد طرف خارجی) به منظور همکاری در حوزه طراحی، تحقیق و توسعه، ساخت، مونتاژ، تولید، انتقال تکنولوژی و تامین انواع واگن‌های مختلف مترو و زیر مجموعه‌های مرتبط و قطعات آن در ایران؛ امضای توافقنامه سهامداری با یک شرکت عمده فرانسوی به منظور همکاری برای تولید انواع واگن، لکوموتیو، قطعات و مشاوره با رویکرد انتقال تکنولوژی، افزایش ساخت داخل و تامین منابع مالی؛ امضای توافقنامه سهامداری با یک شرکت معتبر بلژیکی با هدف سرمایه‌گذاری برای تولید گیربکس اتوماتیک در ایران؛ امضای توافقنامه سهامداری با شرکت رنوی فرانسه با هدف سرمایه‌گذاری مشترک در تولید خودرو در سه ماه اخیر صورت گرفته است.

 


علاوه بر موارد فوق‌الذکر، در زمینه تولید توربین گاز کلاس F ، سرمایه‌گذاری مشترک در پتروشیمی، همکاری در زمینه پروژه‌های بازیافت گاز مشعل در حوزه پارس جنوبی، همکاری در زمینه تولید و تامین لوله‌های مورد نیاز در چاههای نفت و گاز، سرمایه‌گذاری برای تولید بالگرد غیرنظامی، همکاری برای ساخت و تعیر کشتی‌های پهن‌پیکر، همکاری برای تولید خودروی برقی در ایران و ...، مذاکرات خوبی با شرکت های معتبر جهانی انجام شده که بعضا منتهی به امضای یادداشت تفاهم و قرارداد شده است.

 

این در حالی است که ایران برنامه‌هایی برای نوسازی ناوگان هوایی نیز با کمک سرمایه‌گذاران خارجی تهیه کرده است. در این راستا:

- ایران ایر، پرچمدار هواپیمایی ایران، صد هواپیما از ایرباس سفارش داده و تاکنون سه مورد از آن را تحویل گرفته است.

- ایرلاین داخلی زاگرس نیز معاهده‌ای را در ماه ژوئن برای خرید ۲۰ ایرباس A۳۲۰ و ۸ ایرباس A۳۳۰ امضا کرده است.

- ایران ایرتور، شرکتی خصوصی نیز در ماه ژوئن معاهده‌ای را برای خرید ۴۵‌فروند ایرباس A۳۲۰امضا کرده است.

- بوئینگ نیز قراردادی برای فروش ۸۰ هواپیما با ایران ایر بسته است. بوئینگ مجوز صادرات از امریکا را برای این قرارداد دریافت کرده‌، اما بانکداران گفته‌اند که به خاطر ترس از تحریم‌های بیشتر، در مورد تأمین مالی این قراردادها تردیدهایی پا برجاست و اگر تحریم‌های کنگره امریکا جدی باشد فقط در این بخش اثر خواهد گذاشت. در این زمینه شرکت آسمان قرار است ۳۰ فروند بوئینگ ۷۳۷ را به‌عنوان نخستین خرید ایران از امریکا در زمانی که ترامپ روی کار آمده است، خریداری کند.

 

در بخش حمل و نقل ریلی نیز شرکت صادرات و واردات ماشین‌آلات ملی چین، قرارداد ۲.۲ میلیارد یورویی در ماه مه با مپنای ایران برای برقی‌سازی راه‌آهن سریع السیر بین تهران و مشهد امضا کرده است.

- شرکت دولتی راه‌آهن ایران و همتای ایتالیایی آن قرارداد بزرگ ۱.۲ میلیارد یورویی را در ماه جولای نهایی کردند که بر اساس آن راه‌آهن سریع السیر بین شهرهای قم و اراک کشیده می‌شود.

- شرکت قطارسازی فرانسه و گروه تولیدی آلستوم قراردادی را در ماه جولای برای سرمایه‌گذاری مشترک امضا کردند که از طریق آن، قطارهایی برای حمل و نقل شهری(مترو) در ایران ساخته خواهد شد.

- شرکت آلمانی زیمنس نیز در ماه اکتبر ۲۰۱۶ قراردادی را برای به روز کردن شبکه ریلی ایران به امضا رساند. زیمنس همچنین لکوموتیوهای ۵۰ دیزلی الکتریکی را به ایران عرضه خواهد کرد.

 

خودروسازهای فرانسوی پژو و رنو بسرعت قرارداد جدیدی را با ایران خودرو و سایپا برای به روزرسانی قرارداد پیشاتحریمی خود تنظیم کردند.

- پژو قرارداد تولید به ارزش ۷۰۰ میلیون یورو امضا کرده است؛ در حالی که رنو برنامه جدیدی را برای سرمایه‌گذاری معرفی کرده که بر اساس آن، ظرفیت تولید خودرو را تا ۳۵۰ هزار دستگاه در سال افزایش داده است. از سرگیری فروش رسمی پژو از سال گذشته در ایران نیز، سه برابر از کل فروش خاورمیانه و آفریقا را به خود اختصاص داده است.

- فولکس واگن نیز در ماه جولای اعلام کرده است که صادرات ماشین‌هایش را به ایران آغاز خواهد کرد و بعد از ۱۷ سال دوباره به این بازار برمی گردد.

ایستادن ترامپ مقابل ایران، احتیاط خودروسازان آلمانی را در مواجهه با امریکایی‌ها بیشتر کرده است. بی‌ام‌و، یکی از آن‌هایی است که جاه طلبی ایرانی‌ها را نزد خود نگه داشته است. با این حال، مرسدس بنز آلمانی قراردادی را با ایران خودرو در ماه سپتامبر امضا کرده است که پایه و اساس آن بازگرداندن کامیون‌های این شرکت به ایران است.

کد خبر 664631

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha