به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست خبری تشریح برنامههای حوزه بانوان در حماسه اربعین حسینی صبح امروز با حضور دکتر لاله افتخاری، معاون کمیته فرهنگی آموزشی ستاد اربعین، معصومه فرزانه معاون هماهنگی و اجرای معاونت بانوان ستاد اربعین و خانم دمیرچی معاون امور استانی معاونت بانوان ستاد اربعین در فرهنگسرای جهاد برگزار شد.
افتخاری در ابتدای این نشست با بیان اینکه رسالت حضرت زینب اطلاعرسانی و خبررسانی پیام عاشورا به مخاطبان تا قیامت بود، گفت: اگر امروز خبری از اربعین و عاشورا دریافت می کنیم حاصل اقدامات حضرت زینب می باشد.
وی با اشاره به الگوهای مطرح در جامعه بین المللی در خصوص زنان خاطرنشان کرد: اولین الگو القا می کند که بانوان همه مسئولیت های تاریخ را به دوش گرفته اند. الگوی دیگر می گوید همه حقوق برای خانم هاست و مردها در این باره نقشی ندارند این در حالی است که اسلام مسئولیت را در مسایل انسانی و امکانات رشد و تعالی در تقسیم ماموریت ها بین زن و مرد می دانند.
افتخاری با بیان اینکه حضرت زینب در انتقال پیام عاشورا الگوی اسلامی انسانی را به ما نشان دادند، گفت: اگر پیام های قیام امام حسین را از ابتدای حرکت بررسی کنیم به همان حرکت حضرت زینب بعد از واقعه عاشورا در زمان اسارت و در مقابل دشمن می رسیم.
معاون امور بانوان کمیته فرهنگی آموزشی اربعین با اشاره به اقتدار زینبی، دشمنشناسی و مخاطبشناسی حضرت زینب (س) اظهار کرد: اگر در روز عاشورا امام حسین(ع) نقش آفرینی می کنند اما بعد از این واقعه حضرت زینب(س) هستند که باید پیام عاشورا را برسانند و با بصیرتی که داشتند، حقایق را آشکار کردند.
وی با بیان اینکه اگر امروز محرم و صفری وجود دارد وامدار تقسیم کار، شناخت و بصیرت حضرت زینب نسبت به رسالت خود است، تصریح کرد: در این راستا ستاد مرکزی اربعین شورای راهبری فعالیت بانوان را ذیل کمیته فرهنگی آموزشی اربعین ایجاد کرد.
افتخاری ادامه داد: با توجه به اینکه نقش بانوان باید در پیادهروی اربعین و گسترش تعمیق این فرهنگ باید در نظر گرفته شود، ضروری است بانوان حاضر در این راه زینبی شوند و همرنگ حضرت زینب (س) عمل کنند.
معاون امور بانوان کمیته فرهنگی آموزشی اربعین با بیان اینکه 4 کمیته در ستاد مرکزی اربعین تشکیل شده است که سه کمیته آن کار پشتیبانی را انجام می دهد، ادامه داد: کمیته فرهنگی آموزشی اربعین وظیفه برگزاری همایش ها، آموزشها، تولید محتوا، رسانه و فضای مجازی را دارد.
وی با بیان اینکه ما در شورای راهبری فعالیت بانوان سه معاونت هماهنگی و اجرا و امور استانها و تبلیغ را ایجاد کردیم، افزود: همچنین گروه رسانه و فضای مجازی، ایثار و شهادت و گروه قرآنی را در این شورا برقرار کردیم.
معاون امور بانوان کمیته فرهنگی آموزشی اربعین با اشاره ظرف زمانی و مکانی اربعین اظهار کرد: اربعین یک برش از زمان و قطعه ای از بهشت به لحاظ مکانی است و باید از این فرصت بهره کافی را ببریم.
وی با بیان اینکه ارایه مشاوره، سبک زندگی زینبی، آموزش احکام و طرح نایب الشهید و زندگی قرآنی در موکبهای بانوان صورت میگیرد، تصریح کرد: نشستهای علمی و تخصصی در دانشگاهها و حوزه های علمیه با حضور اساتید ممتاز در این خصوص برگزار شده است.
افتخاری با بیان اینکه 30 نفر مبلغه جهت روایتگری، مخاطبشناسی و آموزش فرق و مذاهب انحرافی در این موکبها مستقر هستند، گفت: همچنین تعدادی از اساتید قرآنی سخنرانها و خادمان بانوان جهت خدمتگذاری در موکب ها مستقر هستند.
معاون امور بانوان کمیته فرهنگی آموزشی اربعین با بیان اینکه موکب های ویژه بانوان در سه نوبت به برپایی سخنرانی و مداحی اقدام میکنند، تصریح کرد: همچنین درصددیم کتابخانه ای در موکب های بانوان راه اندازی کنیم و نماهنگهای جذاب را برای زایران پخش کنیم.
وی با اشاره به تعاملات بین المللی و نشست با قرآنیان کشور عراق گفت: موکبهای ویژه بانوان در ایام اربعین از سیزدهم و چهاردهم آبان تا یک روز بعد از اربعین حسینی در عراق به خدمت رسانی به زایران می پردازند.
افتخاری با اشاره به راه اندازی سه موکب ویژه بانوان در ایام اربعین گفت: با توجه به اینکه تاکنون ایجاد یک موکب قطعی شده است 2 موکب در شهر کربلا و یک موکب در نجف مستقر خواهد شد.
نظر شما