به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهور در مراسم بزرگداشت چهلمین سالگرد شهادت آیت الله سید مصطفی خمینی که صبح امروز و با حضور بیت امام، رئیس دفتر مقام معظم رهبری و جمعی از علما و بزرگان کشور در محل سالن اجلاس سران برگزار شد با اشاره به سخنرانی حضرت امام که بعد از شهادت حاج آقای مصطفی ایراد کردند گفت: ما آن سخنرانی را با حضور اعضای جامعه روحانیت مبارز در منزل حاج آقای جمارانی گوش دادیم و امام در آن سخنرانی تاکید کردند که این از الطاف خفیه الهی است.
وی اظهار داشت: این سخنرانی خیلی عجیب بود و نشان می داد که امام چه روحیه و قدرتی داشتند اما یک استثنا بود اینکه کسی فرزند خود را از دست بدهد اما با آن روحیه بالا خم به ابرو نیز نیاورد نشان می داد که امام چقدر بزرگ و قوی است.
روحانی ادامه داد: امام شخصیتی بود که آینده را به خوبی می دید و با هوش و استعداد فوق العاده اش آینده را پیش بینی می کرد مگر می شود یک شخصیت بتواند یک رژیم 2500 ساله را سرنگون کند، کسی که فکر می کرد رژیمی که همه قدرتها پشت سرش بودند اینگونه سرنگون شود.
رئیس جمهور تصریح کرد: امام نه تنها با استبداد بلکه با استعمار نیز همزمان جنگید و مسیر هدایت را به مردم نشان داد.
روحانی با اشاره به بخشهای دیگر از سخنرانی امام گفت: امام در آن به شرایط داخلی کشور اشاره کرد و گفت: این شرایط یک فورجه و گشایشی است برای مردم است و آن را از دست ندهید و در واقع در آن سخنرانی جز وحدت و انسجام جامع و اعتدال چیز دیگری نبود.
وی گفت: امام در آن سخنرانی به وحدت روحانیون و دانشگاهیان نیز تاکید کردند و گفتند اگر عالمی یا بزرگی برای هدایت درباریان در دربار بوده است وی را درباری خطاب نکنید، به بزرگان شیعه حمله نکنید چرا که آنها در مقطعی برای هدایت پادشاهان در کنار آنها حضور می یافتند.
رئیس جمهور تصریح کرد: امروز نیز ما باید آن ندا و پیام امام را برای جامعه امروز ایران مورد دقت قرار دهیم و باید در کنار هم بایستیم، امام در آن سخنرانی به وحدت جناح ها در کشور تاکید می کنند و می گویند جناح ها از هم فاصله نگیرند امروز نیز ما نباید از هم جدا شویم، اختلاف نظرها زیاد نیست ما در اصول و اهداف و مسیر متحد هستیم.
رئیس دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: آنچه باعث شد که امام در نهضت اسلامی پیروز شود اعتماد مردم بود چرا که امام به خوبی می دانست اگر سرمایه اعتماد از بین برود همه چیز نیز از بین می رود اینکه امام می توانست با یک اعلامیه کشور را به حرکت درآورد به خاطر این بود که مردم امام را باور و قبول کرده بودند بزرگان در کشور ما زیاد هستند ولی ان اعتمادی که بود به هیچ کس در کشور وجود نداشت و همین اعتماد و ایمان مردم بود که ما را پیروز کرد.
روحانی با بیان اینکه شرایط امروز کشور دقیقاً همان شرایطی است که در آن زمان وجود داشت خاطرنشان کرد: امروز در کشور ما دیکتاتور و مستبد نداریم شاهنشاهی دیگر نیست و استبداد مشکل امروز کشور ما نیست اما استکبار همچنان وجود دارد و توطئه های دشمن همواره هست.
وی ادامه داد: امروز ما در یک جایگاه بسیار بلندی قرار گرفته ایم و هیچگاه نبوده است که استکبار در منطقه از امروز ذلیل تر باشد شرایط سوریه، لبنان، عراق و یمن این را می گوید که استکبار پیروز میدان نیست، چرا آنها به دست و پا افتاده اند و از اینجا به آنجا می روند، امروز عظمت اسلام، جمهوری اسلامی ایران و ملت ایران در منطقه از هر زمان دیگری بیشتر است، در عراق، سوریه، لبنان شمال آفریقا و منطقه خلیج فارس بدون نظر ایران یک اقدام سرنوشت ساز انجام نمی شود و دلیل آن آگاهی هوشیاری رهبری و ملت ایران است.
وی با تاکید بر اینکه تا وقتی که در کنار هستیم شاهد عظمت ایران خواهیم بود گفت: در کدام عرصه تاریخ و برهه زمانی سراغ دارید که رئیس جمهور امریکا حرفی بزند و تمام دنیا با آن مخالفت کند، به جز سه الی 4 کشور کوچک و یک رژیم جعلی چه کسی از راه و حرف امریکا حمایت می کند.
رئیس جمهور با طرح این سوال که علت اینکه ما امروز شاهد عظمت بیشتر ملت ایران از زمانهای قبل هستیم چیست؟ گفت: قطعا علت این موضوع اعتماد بین مردم و حاکمیت است، نگذارید این اعتماد صدمه ببیند، دولت قوه مقننه، قضاییه نیروهای مسلح و در راس آن رهبری همه با هم حاکمیت این کشور هستند فکر نکنید اگر به بخشی از حاکمیت لطمه وارد بشود آن بخش دیگر تقویت می شود بلکه اگر به بخشی از حاکمیت لطمه زده شود تمامی بخشهای دیگر نیز فرو می ریزند.
روحانی اضافه کرد: اگر اشکال کوچکی در بخشی از حاکمیت به وجود آید آن را بزرگ نکنید، رسانه های داخلی در این زمینه وظیفه سنگینی را بر عهده دارند و باید به مردم در این زمینه اعتماد بیشتری دهند.
روحانی با تاکید بر امید به ایند در کشور گفت: امید مردم را خدشه دار نکنید مسیری که ما انتخاب کردیم مسیر دقیقی بوده است موقعیت های فراوانی را به دست اورده ایم، از هیاهوی این و آن باکی نداشته باشیم ما یک توافق نامه بین المللی داریم که امروز حتی امروز بعد از 9 تا 10 ماه که سر کار امده است هر روز می گوید این بدترین توافق تاریخ امریکاست ولی هنوز نتوانسته است با این توافق کاری انجام دهد و همین نشان از عظمت ملت ایران دیپلماتهای ما دارد.
وی تاکید کرد: از طرف دیگر ممکن است کسی حرفی بزند خیلی به حرفها گوش ندهیم، راجع به تسلیحات ایران ممکن است حرفی بزنند، تسلیحات ایران مثل همه کشورهای دنیاست ما در دنیا مقررات بین المللی داریم و تسلیحات ما از نوع بازدارنده است در ضمن کسی نمی تواند راجع به قدرت نظامی یک کشور که بر مبنای قانون اساسی و دکترین دفاعی آن کشور طراحی شده است حرفی بزند.
وی ادامه داد: حالا برخی دوست دارند با ما حرف بزنند تشریف بیاورند و حرف بزنند ما در گذشته نیز در این زمینه حرف زده ایم و حق با ما بوده است.
وی خطاب به امریکا و رژیم صهیونیستی گفت: ان روزی که ما مظلومانه در برابر متجاوز می جنگیدیم شما اسلحه به چه کسی دادید؟ یا زمانی که متجاوز مردم ما را زیر بمباران و موشکهای خود گرفته بود آیا شما حاضر شدید به ما اسلحه پدافند هوایی بدهید؟ ما از شما سلاح تهاجمی نخواستیم حتی توپ در حال تعمیر ما را که اروپا متحد به تعمیر آن بود تعمیر نکرده اند و آن را در اروپا به بهانه اینکه کمک به شرایط جنگی است نگه داشتند با همه این اوضاع و احوال آیا می خواهید با ما راجع به تسلیحات نظامی بحث کنید؟
وی تصریح کرد: بحث حضور ایران در منطقه و قدرت دفاعی ایران فرار به جلو است (در منطقه چه کسی برای مردم این همه ویرانی آورد؟ چه کسی تروریست را به وجود آورد و به آن کمک کرد؟ حرف زیاد زده می شود ولی اگر روزی لازم باشد ما نیز بلد هستیم چطوری و چگونه به اینها جواب بدهیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه راه ما راه صحیح و استواری است گفت: ما در این مسیر حرکت می کنیم البته ممکن است مشکلاتی به وجود آید ولی ما در برابر مشکلات ایستاده ایم.
وی با تاکید بر اینکه تحریم، ظلم به ملت ایران بود گفت: تحریم کار غلط و نادرستی بود و کاری که در دولت یازدهم انجام شد این بود که این ظلم را از روی سر مردم بردارد و تحریم را بشکند.
روحانی با تاکید بر اینکه ما دنبال مصالح کشورمان هستیم خاطرنشان کرد: ما هر چه که در چارچوب منافع و مصالح کشورمان باشد در آن چارچوب حرکت می کنیم و مشکلی نداریم و امروز روزی نیست که سخنانی گفته شود که باعث شود مردم ما امید به آینده شان را از دست دهند.
وی گفت: ملت ما در مسیر درستی در حال حرکت هستند و در این مسیر قدمهای صحیحی برداشته ایم قدمهای ما در زمینه هسته ای بسیار درست بوده است و هیچ جا اشکالی نداشته است البته در یک مذاکره در برابر قدرتهای جهانی هیچگاه یک کشور به صددرصد خواسته خود نمی رسد ولی ما به آنچه که درست بوده است رسیده ایم.
وی اضافه کرد:" ما تحقیق و توسعه در زمینه هسته ای را ادامه داده ایم و حقمان را بازپس گرفته ایم و توانسته ایم بسیاری از تحریمها را برداریم.
روحانی خاطرنشان کرد: لحن رئیس جمهور امریکا نشان می دهد که ملت ما مسیر و راه درستی را انتخاب کرده اند و تلاش می کنیم که جهاد کنیم و فداکاری داشته باشیم. خدا هم ما را هدایت می کند و راه را به ما نشان می دهد چرا که ما مسیر درست را انتخاب کرده ایم و خدا ما را پیروز می کند و ما برای موفقیت اینده هیچ تردیدی نداریم.
رئیس جمهور بیان کرد: وحدت امروز یک ضرورت است و ما با وحدت به راحتی می توانیم در برابر مشکلات بایستیم و از همه آنها عبور کنیم.
روحانی در ابتدای سخنان خود در مراسم بزرگداشت چهلمین سالگرد شهید آیت الله سیدمصطفی خمینی که صبح امروز دوشنبه 1 آبان در محل سالن اجلاس سران برگزار شد گفت: مجلس بزرگداشت شخصیت بزرگوار علمی و حوزوی از بیت امام آیت الله سیدمصطفی خمینی که بعد از 40 سال امروز به یاد آن روزها در اینجا گرد آمده ایم نشان از ابعاد شخصیتی ایشان دارد.
وی اظهار داشت: حاج آقای مصطفی به عنوان امید همه انقلابیون بود و نگاه ایشان بر این مبنا بود که اگر خدایی ناکرده یک روزی امام در میان ما نباشد کسی هست که این پرچم را بر دوش بگیرد و این مسیر را به مقصد نهایی برساند.
روحانی ادامه داد: ایشان به عنوان یک مشاور و یار بزرگ در کنار امام بوده اند و در انقلاب و عظمت ملت ایران جایگاه ویژه و ممتازی دارند.
وی با اشاره به ماجرای 15 خرداد 1342 خاطرنشان کرد: در سحرگاه 15 خرداد در قم وقتی که خبر از دستگیری امام داده اند ولوله ای ایجاد شد و مردم تقریباً تا موقع طلوع آفتاب از همه جاهای قم به سمت منزل امام سرازیر شده اند حاج آقای مصطفی در آن زمان از منزل خارج شد و جمعیت پشت سر وی وارد صحن حضرت معصومه شده اند و علما و فضلای قم از جمله آیت الله مرعشی نیز در بین آنها حضور داشتند حاج آقای مصطفی بالای منبر رفته اند و پای منبر ایستاده و سخنرانی می کردند. صحن مالامال از جمعیت بود و کسی نمی دانست چکار کند و به کجا برود و چه اقدامی انجام دهند در وسط این جمعیت عظیم زنهای پایین شهر قم شمشیر به دست وارد صحن شدند و فریاد یا مرگ یا خمینی سر دادند و در این زمان حاج آقای مصطفی با دست اشاره ای به جمعیت کردند و جمعیت به بیرون از صحن رفتند و از آنجا وارد خیابان شدند و شعار یا مرگ یا خمینی را سر دادند در آن روز عده ای شهید شدند و آن حادثه بزرگ را مردم قم آفریدند.
روحانی تصریح کرد: اگر حادثه 15 خرداد نبود به تصور من یا جان امام در خطر می افتاد یا امام برای همیشه در زندان می ماند و قطعاً فداکاری و ایثار و حضور مردم در قم ورامین و شهرهای دیگر ایران باعث شد که رژیم احساس کند شخصیت امام شخصیتی نیست که بتواند به راحتی او را حذف کند یا جامعه را از وجودش محروم کند.
وی با تاکید بر نقش اساسی حاج آقای مصطفی در ماجرای 15 خرداد سال 1342 تاکید کرد: حتی ماندن حاج آقای مصطفی در ترکیه در کنار امام نیز بسیار تاثیرگذار بود و نقش ایشان در حفاظت از امام نقش ممتاز و بی بدیلی بود.
روحانی با تاکید بر اینکه شخصیت حاج آقای مصطفی خلیق و متواضح و خاکی بود گفت: حاج آقای مصطفی در همه اجتماعات حضور پیدا می کرد و در دسترس مردم بود و در واقع وی با شجاعت خود همواره سعی کرد از نهضت دفاع کند.
رئیس جمهور تصریح کرد: در سال 56 مقداری شرایط آسانتر شده بود اما در سراسر کشور خفقانی حاکم بود، نام امام عکس امام نوشته های امام و حتی رساله ایشان نیز ممنوع شده بود و رژیم فکر می کرد اگر امام را از دسترس مردم خارج کند مردم وی را فراموش می کنند اما نمی دانستند که این کارها اثر معکوس دارد و مردم دلداده نهضت اسلام و راهبر این نهضت هستند و اینگونه اعمال در مسیر و راه مردم تاثیری نمی گذارد.
وی با اشاره به شهادت حاج اقای مصطفی در سال 56 گفت: شهادت حاج آقای مصطفی جامعه را تکان داد و این موضوع برای مردم باورکردنی نبود در ابتدا ما فکر می کردیم این یک شایعه است اما همین موضوع مردم را عصبانی کرد برداشت مردم این بود که حاج اقای مصطفی را شهید کردند و برای انها غیرقابل تحمل بود و برای همین مردم به خیابانها آمدند و ترسها کنار گذاشته شد هیچ کس دیگر نمی ترسید مردم نام و تصاویر امام را با خود همراه داشتند و اراده و هیجانشان بر همه چیز تجلی یافت.
رئیس جمهور تصریح کرد: شهادت حاج آقای مصطفی طوفان عظیمی را در جامعه ما به وجود اورد و نمی دانم اگر این حادثه نبود این حرکت کی شروع می شد این حرکت باعث شد که حوادث دیماه قم و پشت سر آن بهمن تبریز اتفاق بیفتد و چله ها پشت سر هم رژیم را تحت فشار نهایی قرار داد.
روحانی با تاکید بر اینکه ظاهر برخی از امور ممکن است دردناک باشد اما باطن انها فرج و گشایشی را برای جامعه به همراه خواهد داشت گفت: اینکه امام از شهادت حاج اقای مصطفی به عنوان الطاف خفیه الهی نام بردند نشان از همین موضوع داشت.
نظر شما