«تکریم بانوان» لازمه اثربخشی آنان در مساجد است

خبرگزاری شبستان: یک استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه مساجد نقش اساسی در شکل‌گیری اجتماعات مومنین دارند، گفت: تکریم بانوان اثربخشی آنان در مساجد را ممکن می‌سازد.

خبرگزاری شبستان، سرویس مسجد و کانون‌های مساجد: امسال مرکز رسیدگی به امور مساجد، برای دومین سال متوالی، رویکرد برنامه‌های سال ۱۳۹۶ خود را با عنوان «مسجد و بانوان» نامگذاری کرد تا مسئولان مساجد در این سال همچنان با ایجاد زمینه‌های مناسب، برای تسهیل حضور هر چه بیشتر بانوان در این خانه‌های خدا تلاش کنند و در راستای برطرف کردن کمبودها و  کاستی‌های موجود در این زمینه اهتمام داشته باشند.

 

بنا بر نظر کارشناسان، در صورت تسهیل شرایط حضور بانوان در مساجد، آنان می‌توانند در کنار نقش همسری و مادری خود، افرادی فعال در عرصه‌های قرآنی، فرهنگی و اجتماعی باشند و فرزندان خود را نیز به سوی پایگاه محوری اسلام یعنی مساجد سوق دهند.

 

در این باره با فاطمه حبیبی؛ استاد حوزه و معاون سابق فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان تهران به گفت‌وگو نشستیم.

 

حبیبی با تاکید بر لزوم فراهم کردن شرایط حضور بانوان در مساجد تاکید کرد و گفت: بخشی از جمعیت جامعه را بانوان تشکیل می‌دهند و از طرفی تربیت مردان تحت تاثیر تربیت بانوان است، به همین جهت باید زمینه حضور هر چه بیشتر آنان در جامعه فراهم شود.

 

وی با اشاره به اینکه مساجد نقش اساسی در شکل‌گیری اجتماعات مسلمانان دارند، اظهار کرد: تبادل اخبار و اطلاعات اجتماعی، جویا شدن از احوال یکدیگر و سایر مسلمانان، تنها بخشی از این ظرفیت مساجد است، نمازگزاران در این مکان می‌توانند فرصت یابند تا با جمعی آشنا شوند که از نظر دین و عبودیت با آنان همرنگ هستند و توان ایجاد گروه‌های اجتماعی هماهنگ را دارند.

 

این کارشناس و استاد حوزه علمیه، ادامه داد: همچنین از طرفی نمازگزاران می‌توانند از بین اهل مسجد، دوستانی از حیث دینی، برای خود بیابند که آثار آن در ابعاد اجتماعی بروز می‌کند، زیرا در این پایگاه دینی و فرهنگی نمازگزاران مومن رفت و آمد می‌کنند، که دوستی با آنان، در بینش انسان مؤثر است.

 

حبیبی افزود: به همین جهت فراهم کردن حضور بانوان در مساجد، بیانگر حضور فعال آنان در اجتماعات اسلامی و مجامع دینی و مذهبی است که با این حضورشان وحدت و همبستگی در سطح اجتماع را رونق می‌دهند، تا از این کانون الهی، دانش اجتماعی و فهم فرهنگ ناب محمدی (ص) به جامعه منتقل شود، اما لازم است، متولیان مساجد هم با تجهیز این مراکز عبادی به امکانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری بستر حضور آنان را فراهم کنند تا پرورش و تربیت روحی انسان‌ها از این مکان بهتر صورت گیرد.

 

وی گفت: معتقدم، بانوان با حضور در مساجد و اماکن مذهبی برای انجام عبادات، دانش‌های اجتماعی و اخلاقی را کسب می‌کنند و متخلق به اخلاق الهی می‌شوند و می‌توانند در برابر هجمه‌های فرهنگی دشمنان مبارزه کنند و در پرتو کسب این آگاهی‌ها در ایفای نقش خانوادگی، پرورشی و تربیتی بسیار موفق شوند و  نسلی مؤمن، متعبد و تلاشگر را برای جامعه تربیت کنند.

 

معاون فرهنگی سابق حوزه علمیه خواهران استان تهران، افزود: از گذشته تاکنون، مساجد تنها مکانی برای اقامه نماز نبوده‌اند و در صدر اسلام هم این خانه‌های خدا، محل اقدامات فقهی، فکری، سیاسی، اجتماعی و هیئت اندیشه‌ورزی و مرکز حل اختلافات بود، امروز هم این قابلیت باید در این مکان‌ها به وجود آیند و یا تقویت شوند، زیرا در این صورت حضور همگان به ویژه بانوان به عنوان بخشی از جامعه در مساجد تقویت می‌شود.

 

حبیبی به دیگر اثرات فراهم کردن حضور بانوان در جامعه و  تقویت آن اشاره کرد و گفت: در صورتی که بانوان در مساجد به همراه فرزندانشان حضور یابند، بدون شک، خاطره خوشی از این خانه‌های خدا در ذهن کودک‌شان نقش می‌بندد.

 

وی ادامه داد: متاسفانه در برخی از مساجد دیده می‌شود که اجازه حضور به کودکان و خردسالان داده نمی‌شود و همین موضوع موجب می‌شود، که برخی از کودکان دیگر رغبتی برای حضور در این مراکز نداشته باشند این در حالی است که کودکان آینده‌سازان این ممکلت هستند و بدون شک برای حضور آنان به همراه مادرانشان در مساجد باید برنامه‌ریزی شود.

 

این استاد حوزه علمیه، اظهار کرد: ایجاد مهدهای نماز در هنگام اقامه نماز جماعت برای حضور و نگهداری کودکان در مساجد یکی از مواردی است که می‌تواند حضور مادران را در مساجد با خیال آسوده فراهم کند.

 

حبیبی ادامه داد: مساجد، با محوریت و مدیریت ائمه جماعات عادل می‌توانند، نگاه تبعیض‌آمیز میان بانوان و مردان را در هر سطح که موجب گسست عاطفی و کمرنگ شدن حضور بانوان در خانه‌های خدا می‌شود، حل کند، به نظرم تکریم بانوان از سوی کارگزاران مساجد، می‌تواند زمینه اثربخشی  آنان را در پایگاه مقدس مسجد ممکن سازد.

 

 

 

کد خبر 664259

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha