کانون های مساجد ظرفیت بسیار ارزشمندی در موضوع فرهنگ عمومی هستند

خبرگزاری شبستان: دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، اظهار داشت: کانون های فرهنگی هنری مساجد و مؤسسات قرآنی ظرفیت بسیار ارزشمندی هستند و می تواند در موضوع فرهنگ عمومی بسیار مورد استفاده قرار بگیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر محمدرضا موالی زاده، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، در نشست با کانون های مساجد و مؤسسات قرآنی خوزستان که در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد و مؤسسات قرآنی ظرفیت بسیار ارزشمندی هستند و می تواند در موضوع فرهنگ عمومی بسیار مورد استفاده قرار بگیرد.

 

وی افزود: فرهنگ عمومی ارزش های پذیرفته شده و به کار بسته شده، فصل مشترک باورها و رفتارها و پاسخ کنش ها و واکنش های همگرا و همگون آحاد یک جامعه نسبت به یک موضوع، یک رویداد، یک مساله و همه مواردی است که ممکن است در جامعه اتفاق بیفتد.

 

وی با اشاره به اینکه فرهنگ عمومی ر یک کلام امور قابل پیش بینی و آن چیزی است که ما می توانیم از باورهای و رفتارهای مردم پیش بینی کنیم، ادامه داد: محرم و صفر و عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) یک امر قابل پیش بینی بوده اگر چه ممکن است اشکال و نمودها متفاوت باشد هر کسی به فراخور فرهنگ، سلیقه و منطقه ای که در آن زندگی می کند، این مراسم را برگزار کند ولی همه این ها نمودهایی از یک بود و حقیقت واحد هستند.

 

موالی زاده، تصریح کرد: عزاداری سیدالشهدا (ع) جزء فرهنگ عمومی ماست، گرچه مظاهر متفاوت است ولی جوهره و درون مایه همه آنها یکی است و آن هم عشق به حضرت اباعبدالله الحسین (ع) بوده و یکی از مؤلفه های مثبت فرهنگ عمومی است.

 

وی اضافه کرد: مناسبت های متعددی داریم یعنی موضوع شهادت طلبی که مردم نشان دادند برای شهیدان چه جایگاه ارزشمندی را قائل هستند؛ مشارکت و حضور پرشور مردم در انتخابات که در فرهنگ عمومی و سیاسی ما نهادینه شده، ما رضمان، عید فطر، عید نوروز و ... همه مؤلفه هایی است که در محدودهف قلمرو و اقلیم فرهنگ عمومی تعریف می شوند.

 

وی با بیان اینکه در کنار آن یک سری مشکلات هم داریم که نیاز به حل و فصل دارند، عنوان کرد: ما باید قدم اول را برای پیشگیری برداریم؛ ما در پیشگیری با سعی قلیل می توانیم به نفع کثیر دست پیدا کنیم ولی معلوم نیست در درمان با سعی کثیر به نفع قلیل دست پیدا کنیم بنابراین پیشگیری مقدم بر درمان است.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، اذعان داشت: بحث آسیب های اجتماعی که شامل موضوعاتی همچون طلاق، اعتیاد، آسیب های نوپدید اجتماعی و ترویج افکار انحرافی از طریق فضای مجازی است، همه این ها هوشیاری، دقت، حضور و مداخله بهنگام همه ما رو می طلبد.

 

وی اظهار کرد: وقتی به خوزستان می آییم، می بینیم ظرفیت های قابل توجهی در حوزه فرهنگ عمومی این استان وجود دارد؛ مردم خوزستان مردمی خونگرم و مهمان نواز هستند و به راحتی ارتباط برقرار می کنند و پیچیدگی رفتاری در آنها نمی بینیم و شفافیت در رفتار مردم یکی از وجوه بارز فرهنگ عمومی آنهاست.

 

وی ابراز کرد: شجاعت مردم خوزستان و توجه آنها به مکتب اهل بیت (ع) از خصوصیات مثبتی است که در این استان وجود دارد و یکی از نکاتی است که در حوزه فرهنگ عمومی بسیار مغتنم و ارزشمند است.

 

موالی زاده، بیان کرد: کیان خانواده در خوزستان درست است، گرچه مشکلاتی پدید آمده ولی کماکان آن استحکام خود را دارد؛ تاثیر سنت های ما همچنان در جامعه مشهود است، این ها نکاتی است که باید به آن توجه داشت.

 

وی خاطر نشان کرد: باید تلاش کنیم ویژگی خانواده متعادل و متعالی در جامعه ما حفظ شود، احترام کوچکتر به بزرگتر و احترام به کسانی که از یک امکاناتی برخوردار هستند جزء خصوصیات جامعه خوزستانی بوده که باید حفظ شود.

 

وی با تاکید بر اینکه باید کمک کنیم که وفاق اجتماعی در خوزستان تقویت شود، توضیح داد: قومیت های مختلفی در خوزستان با لهجه ها و زبان های گوناگون هستند که از قرن های متمادی در کنار هم زندگی کردند و با هم داد و ستد و وصلت داشتند؛ هر چه میزان تنوع در خلقت افزایش پیدا کند اساسا پیچیدگی ذهن بشر بیشتر می شود و مطالب بیشتری فرا می گیرد و قدرت خلاقیت او ارتقا پیدا می کند.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، با اشاره به اینکه ما رنگین کمانی از اقوام مختلف را در خوزستان داریم که باید به آن به عنوان یک فرصت توجه شود، گفت: ما برنامه ای را تدوین کردیم که شورای فرهنگ عمومی بتواند جایگاه شایسته و بایسته خود را به دست بیاورد و اگر نهایی شد در شورای فرهنگ عمومی و با حضور اعضا مورد اجرا گذاشته خواهد شد.

 

وی افزود: به عنوان مثال با وزارت تعاون موضوع فرهنگ کار را تعقیب کنیم چرا که امروز نیاز است که فرهنگ کار و سخت کوشی و کار جمعی در جامعه ما تقویت شود و یکی از پیش نیازهای تحقق اقتصاد مقاومتی را که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده، فرهنگ کار جمعی و تعاون است.

 

وی با بیان اینکه این ها همه فرهنگ سازی می خواهد و این ظرفیت در مساجد و کانون های قرآنی ما موجود است، اضافه کرد: مسجد ما باید مبشر وحدت و منادی و وفاق اجتماعی باشند و باید در این جهت حرکت کنند که فرهنگ ها و مؤلفه های مثبت فرهنگی در جامعه ما رشد پیدا کند و از سوی دیگر آسیب های اجتماعی کاهش یابد.

 

موالی زاده، با اشاره به اینکه ما باید تلاش کنیم فرهنگ گفتگو را بین خود ترویج دهیم، تصریح کرد: این جلسات باید مرتب برگزار شود و تجربیات خود را منتقل کنید زیرا گاهی یک تجربه در یک شهر، بخش، روستا و منطقه محروم می تواند به عنوان یک مبنا برای سایر نقاط قرار بگیرد.

 

وی خطاب به کانون های مساجد و مؤسسات قرآنی، عنوان کرد: کار شما مقدس و ارزشمند است و این ظرفیت را داشتید که وقت، زندگی و سرمایه فکری خود را مصروف یک امر مقدس کنید و مطمئن باشید که خداوند به خاطر نیت پاک و مسیر و هدف مقدسی که طی می کنید به کار شما برکت خواهد داد.

 

وی اظهار کرد: ممکن است امکانات و گاهی عِده و عُده شما کم باشد ولی خدا به کار شما برکت خواهد داد و مطمئن هستید با تمسک به قرآن و اهل بیت (ع) کار شما توسعه پیدا خواهد کرد؛ باید آن وجهه نورانی و رحمانی و متعادل اسلام را بیش از پیش ترویج کنیم تا دیگران هر چه بیشتر به این سمت بیایند که خیلی می تواند مؤثر واقع شود.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، ابراز امیدواری کرد: با همت شما و با استفاده از ظرفیت کانون های مساجد و مؤسسات و مجموعه های قرآنی و ظرفیت های عظیم مساجد شاهد یک تحول اساسی در حوزه فرهنگ عمومی و بالندگی اخلاق عمومی و ادب اجتماعی و حسن سلوک اجتماعی در گستره اجتماع باشیم.

 

کد خبر 664215

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha