به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سیدمحمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش در مراسم دوازدهمین همایش تجلیل از مولفان و پدیدآورندگان مواد و رسانههای آموزشی که در مدرسه تاریخی دارالفنون برگزار شد، گفت: کتاب درسی به عنوان سند رسمی کشور دارای اهمیت بالایی است.
وی افزود: کتاب های درسی منعکسکننده رویکرد و ارزش های حاکمیت است به همین دلیل به عنوان سند رسمی محسوب می شود و دارای حساسیت است.
بطحایی تصریح کرد: کتاب های درسی را به دلیل حساسیتی که دارد خانواده ها، مدیران ارشد و صاحب نظران مورد واکاوی قرار می دهند و کوچکترین خطا از 138 میلیون جلد کتاب درسی دیده می شود اما با این وجود سوالاتی نیز همواره مطرح است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: یکی از مهمترین پرسش ها به ماهیت و فرآیند برنامه ریزی درسی بازمی گردد که باید اعتراف کنیم سرعت پاسخگویی کتاب های درسی به نیازهای اجتماعی و فردی کند است در صورتی که کتاب درسی با وجود رشد رسانه های مختلف و تکنولوژی هنوز جایگاه خود را دارد و اگر نتوانیم برای چالش های موجود چاره ای پیدا کنیم همچنان در معرض انتقادها قرار خواهیم گرفت.
بطحایی تصریح کرد: هنوز اهداف دوره های تحصیلی که می تواند ارتباط طولی میان پایه ها و برنامه های درسی ایجاد کند و در سند تحول آمده است را عملیاتی نکرده ایم، شاید بخشی از انتقادها نیز به همین دلیل است.
وی با انتقاد از کتاب های کمک آموزشی گفت: کتاب های درسی رقبای زیادی دارند که یادگیری را دچار تهدید کرده اند. کتاب های کمک آموزشی به دوره های ابتدایی نیز نفوذ کرده است. در دوره متوسطه می توان با این توجیه کتاب آموزشی ارایه می دهند که دانش آموزان را برای کنکور آماده می کنند اما برای پایه ابتدایی توجیهی وجود ندارد.
وی با انتقاد از معلمان دوره ابتدایی گفت: برخی از معلمان که دانش آموزان را به کتاب های کمک آموزشی ارجاع می دهند و این یک نقیصه است و نمی توانیم چشم پوشی کنیم.
وی تاکید کرد: از مسئولان سازمان پژوهش و برنامه ریزی می خواهم تا به صورت جد پیگیری این موضوع را در دستور کار قرار دهند و برای این آسیب راه حل بیابند.
وی تصریح کرد: باید در این باره آسیب شناسی عالمانه ای در جمع مولفان صورت گیرد و متاسفانه ما در مواجهه با کتاب های کمک آموزشی موفق نبوده ایم. باید مطالب را در کتاب های درسی با روش هنرمندانه و با ظرافت ارایه دهیم در غیر این صورت اثر معکوس خواهیم گرفت.
نظر شما