بررسی مسائل صید و صیادی/هرمزگان، استانی پیشرو و مهم در حوزه شیلاتی کشور

خبرگزاری شبستان: با حضور معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران، مدیران و کارشناسان شیلاتی هرمزگان، روسای شیلات شهرستان ها و نمایندگان جامعه صیادی استان مسائل و مباحث صید و صیادی هرمزگان بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان و به نقل از روابط عمومی شیلات استان، دکتر شاپور کاکولکی، معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران در این نشست از هرمزگان به عنوان یکی از قطب های مهم شیلاتی به ویژه در زمینه صید و صیادی در کشور و منطقه یاد کرد و گفت: ظرفیت‌های موجود در هرمزگان می‌تواند موجبات توسعه بیش از پیش استان، کشور و منطقه را فراهم سازد 

 

وی بر اینکه هر کدام از شهرستان های‌ هرمزگان نیز با توجه به ظرفیت‌ها و توانایی‌های خود در راستای توسعه شهرستان خود با عزمی جدی‌تر گام بردارد تاکید کرد و با اشاره به تحت فشار بودن ذخایر ارزشمند آبزیان در خلیج فارس در صورت صید غیر اصولی و غیر مجاز، از اتحادیه‌ها و تعاونی‌های صیادی هرمزگان خواست تا با تعامل و همفکری بیشتر و همچنین همکاری نزدیک تر با شیلات و به ویژه یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات هرمزگان، هرچه بیشتر این دستگاه را در کاهش فشار بر ذخایر آبزیان همراهی کنند.

 

 

دکتر کاکولکی، دیدار چهره به چهره با جامعه صیادی را از ویژگی های مهم نشست امروز برشمرد و تصریح کرد: حفظ و ارتقای ارتباط نزدیک جامعه صیادی با سازمان شیلات ایران و اداره کل شیلات هرمزگان موجبات ارتقای همه جانبه صید و صیادی در استان و مجموعه شیلات را فراهم می سازد.

 

معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران از بیمه های درمانی و تکمیلی و همچنین مبحث بیمه شناورهای صیادی به عنوان یکی از مباحث پیشرو در سازمان شیلات ایران نام برد.

 

وی، ایجاد زیستگاه های مصنوعی با مشارکت بخش خصوصی، ارتقای جایگاه تعاونی های صیادی و همچنین افزایش درآمد آن ها، ترویج و گسترش صید با قلاب، بازنگری و تسهیل در پرداخت عوارض بندری و همچنین بررسی ویژه وضیعت صید و ذخایر ارزشمند آبزیان را از مهمترین مسائل پیشرو شیلات در هرمزگان ذکر کرد.

 

 

مسعود بارانی، معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات هرمزگان نیز با اشاره به عملکرد شیلات استان در حوزه صیادی طی سال 95 گفت: هرمزگان با 22 بندر صيادي، 30 درصد بنادر صيادي کشور و با صید بالغ بر 240هزار تن انواع آبزیان 36درصد صید انواع آبزیان کشور را به خود اختصاص میدهد که این آمار نشان از جایگاه صیادی استان هرمزگان در کشور دارد.

 

وی، فعالیت بالغ بر 20 درصد از صيادان كشور در استان یعنی بالغ بر 29 هزار نفر صیاد و همچنین 74تعاوني صيادي با 11هزار نفر عضو را نشان از نقش شیلات در معشیت و اقتصاد مردم استان هرمزگان دانست.

 

معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات هرمزگان با اشاره به اینکه برنامه توسعه بهره برداری از ذخایر فانوس ماهیان از جمله برنامه های اقتصاد مقاومتی سازمان شیلات است، عنوان کرد: تحقق این مهم،موجب ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم قابل توجهی در کشور خواهد شد.

 

 

وی گفت: سرمایه گذاری 8 شرکت وفعال شدن 19فروندشناور در سال 95، فعالیت 56فروندکشتی صیادی درصیدفانوس ماهیان،برگزاری بالغ بر 13 جلسه با محوریت فانوس ماهیان، نظارت بر 168 مورد تخلیه کشتی های صیادی  در سال 95 در بندرعباس و 67 مورد در جاسک از اقدامات انجام شده در راستای توسعه صید فانوس ماهیان شیلات هرمزگان در سال1395 است.

 

بارانی افزود: این شناورهای صیادی موجبات اشتغال زایی بالغ بر 650 نفر نیرو انسانی تنها در سال 95  در استان فراهم کرده اند.

 

 

در این نشست همچنین روسای شهرستان ها، کارشناسان شیلاتی، نمایندگان و بهره برداران جامعه صیادی به بیان مسائل و چالش های فراروی این حوزه پرداختند و مقرر شد که دبیرخانه مشترکی، پیگیری موارد مورد نظر را عهده دار شود.

 

کد خبر 664083

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha