خبرگزاری شبستان – اردبیل:
مردان والامقامی همچون شهید سید مرتضی آوینی، حسین فردی و سایر فعالان عرصه هنر انقلاب اسلامی در روایت انقلاب اسلامی با زبان هنر تصویر و ادبیات سبک جدیدی را با عنوان هنر انقلاب اسلامی را پدیدار کردند و امام خمینی (ره) نیز در تبیین هنر انقلاب اسلامی آن را هنر متعهد نامیدند و فرمودند: «هنر، دمیدن روح تعهد است در کالبد انسان ها است.»
در دهه 60 هنر انقلاب اسلامی با تلفیق در هنر دفاع مقدس عرصه های مختلفی را مورد تحول قرار داد و هنرمندان متعهد توانستند اندیشه انقلاب اسلامی را همراه با اندیشه دفاع مقدس به مردم بشناسانند. امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری تاکنون در خصوص وارد شدن هنرمندان برای بازتعریف انقلاب اسلامی با زبان هنر سخنان گوهربار بسیار و تاکیدهای خاصی داشته اند که هنرمندان با تاسی از این سخنان آثار خوبی را به ثبت رسانده اند.
هنرمندان متعهد استان اردبیل نیز در عرصه فعالیت های هنری خود در هنر انقلاب اسلامی نقش آفرینی خاصی داشته اند و افرادی بسیاری در سطح کشوری و بین المللی توانسته اند آثار خود را به نمایش بگذارند.
تصمیم سازی برای ترویج هنر انقلاب اسلامی در مساجد یک همت و اندیشه والایی است که با افتتاح دفتر تئاتر مردمی «بچه های مساجد» در استان اردبیل رقم خورد و می تواند فعالان مساجد را در تبیین اندیشه هنر انقلاب اسلامی پیشگام و پیشتاز کند.
افتتاح دفتر تئاتر مردمی «بچه های مساجد» در استان اردبیل با حضور رئیس حوزه هنری کشور در مساجد اردبیل اتفاق مبارکی برای فعالیت های هنری با تبیین اندیشه انقلاب اسلامی در مساجد است.
بازگشت برای ترویج اندیشه انقلاب اسلامی در بطن مساجد می تواند به بیان ساده و علاقه هنرمندان برای مشارکت بیشتر در ترویج هنر انقلاب اسلامی منجر شود و این تفکر اسلامی یک رویکرد انقلابی را می طلبد.
عرصه تئاتر که همیشه مورد مغفول قرار گرفته توامان با تئاتر مذهبی یا شبیه خوانی می تواند مساجد را به عنوان مرکز ترویج اندیشه اسلامی قرار دهد. در ادامه به گفتگو با مدیران دستگاه های فرهنگی و فعالان مساجد به کاستی ها و نقاط قوت ترویج اندیشه هنر انقلاب اسلامی در بطن مساجد خواهیم پرداخت:
فعالیت بیش از 13 گروه نمایشی با کانون های مساجد استان اردبیل
نادر سقاء، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل فعالیت بیش از 13 گروه نمایشی با کانون های مساجد استان اردبیل را مورد تاکید قرار داد و تاسیس دفتر تئاتر «بچه های مسجد» را موجب فعالیت بیشتر گروه های نمایشی با محوریت مساجد دانست.
همکاری حوزه هنری در برگزاری دوره هایآموزشی بصورت حضوری و غیر حضوری برای علاقمند فعایت نمایش با محوریت مساجد ویژه اعضای کانون های مساجد ضروری است و با انگیزه دهی و ترویج اجراهای فعالیت نمایشی در مساجد از برنامه های نمایشی منتخب با موضوع های که با قداست و عزت مساجد منافات ندارد، استقبال شود.
اساس تشکیل کانون های فرهنگی هنری مساجد حمایت از گروه های هنری مساجد و همچنین ساماندهی برنامه های هنری مساجد است که این مسئله به کشف استعدادهای هنری مساجد و جذب حداکثری عموم مردم به مساجد می شود.
انتظار از گروه های نمایش که موضوع ها و پیام های نمایشی آنها باید ترویج فرهنگی دینی و تقویت باورهای دینی به زبان هنر می شود و عمده ترین موضوع های نمایشی سبک زندگی دینی، ترویج فرهنگ نماز و قرآن، مقابله با آسیب های اجتماعی، بصیرت افزایی و اقتصاد مقاومتی، ایثار و شهادت و حجاب و عفاف می تواند باشد.
تولید آثار فعالان مسجدی در عرصه فرهنگی و هنری به آموزش، حمایت و هدایت علاقمندان هنر تئاتر می انجامد
امیر رجبی، مدیر حوزه هنری استان اردبیل افتتاح دفتر تئاتر مردمی «بچه های مسجد» را اتفاق مبارکی برای مساجد استان دانست و هنرمندان متعهد را برای همکاری با این دفتر مردمی فراخواند.
مهمترین هدف راه اندازی این دفاتر در مساجد استان استعدادیابی از میان جوانان و نوجوانان متعهد در فعالیت های عرصه تئاتر و ایجاد جذابیت های هنری همراه با فعالیت های فرهنگی در مساجد است که این مسئله موجب آشنایی بیشتر عموم مردم از ظرفیت های هنر تئاتر را نیز منجر می شود.
تولید آثار فعالان مسجدی در عرصه فرهنگی و هنری به آموزش، حمایت و هدایت علاقمندان هنر تئاتر می انجامد و می تواند با کمترین هزینه نمایش های پرمحتوای در قالب معرفی مساجد تولید کند.
حرکت هنرمندان و نهادهای فرهنگی با همراهی مساجد یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری است که این مسئله موجب رفع این دغدغه نیز می شود و هنر تئاتر موجب شکوفایی سایر هنرها از قلب مساجد می شود.
مساجد بهترین مرکز ترویج هنر انقلاب اسلامی
حجت الاسلام سید علی موسوی، کارشناس مسائل مذهبی و فرهنگی، مساجد را بهترین مرکز ترویج هنر انقلاب اسلامی دانست و همکاری هنرمندان متعهد را در این زمینه خوب توصیف کرد.
آثار فاخری که از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون در جهت معرفی هنر انقلاب اسلامی تولید شده است تاثیر فراوانی را در جامعه نشان داده و نوجوانان و جوانان را علاقمند به تولید آثار فاخرتر کرده است.
هنر ادبیات و سینما بیشترین تاسی را از هنر انقلاب اسلامی تاکنون دریافت کرد و به بازپرداخت رویدادهای اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی تاریخ انقلاب اسلامی پرداخت و به تبع آن هنرهای دیگر نیز وارد عرصه معرفی انقلاب اسلامی و به ویژه دفاع مقدس شد.
در طول سال های اخیر نقش مساجد در بازآفرینی هنر انقلاب اسلامی به فراموشی سپرده شده بود که این از نقاط ضعف و افول بود که با تدبیر مقام معظم رهبری و تاکید بر این رویداد دستگاه های متولی و فرهنگی توانسته اند جایگاه تعریف شده ای را برای احیا هنر انقلاب اسلامی و هنرمند متعهد در زیر سایه مساجد باز آفرینی و پرورش یابد.
پرورش هنرمند متعهد در مساجد مطمئنا به الگوی گیری سایر نوجوانان و جوانان و فرآیندی مبارک برای پرورش نسل آینده با اقتدار و قوی منجر خواهد شد زیرا دشمنان اسلام در تهاجم فرهنگی هنر انقلاب اسلامی را نیز نشانه رفته اند و باید مراقب داشته های فرهنگی خود از جمله هنر انقلاب اسلامی باشیم.
نظر شما