23و نیم درصد قضات کشور، روحانی هستند

رییس اداره کارآموزی قضایی روحانیون، گفت: 23 و نیم درصد قضات کشور روحانی و 76 و نیم درصد غیرروحانی هستند و واجب عینی بر روحانیت است که وارد دستگاه قضایی شوند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام یزدی، رییس اداره کارآموزی قضایی روحانیون، امروز(1دی) در مراسم افتتاحیه پنجاه و یکمین دوره کارآموزان قضایی روحانی قم که در مرکز آموزش قضات روحانی برگزار شد، با بیان اینکه اولین دوره آموزش قضات روحانی در سال 1369 برگزار شد، گفت: از این تعداد 33 دوره در قم و 17 دوره در استان های دیگر از جمله مشهد برگزار شده است.

 

حجت الاسلام عبدالمجید یزدی، افزود: هزار و 467 نفر در قم و 467 نفر در استان ها آموزش دیدند و در کل هزار و 904 نفر از طلاب روحانی را آموزش دادیم که میانگین تمام دوره ها 17نفر است.

 

وی با اشاره به اینکه قضات باید مجتهد باشند و مراجع این را واجب کفایی می دانند، ابراز داشت: 23 و نیم درصد قضات کشور روحانی و 76 و نیم درصد غیرروحانی هستند و واجب عینی بر روحانیت است که وارد دستگاه قوه قضاییه شوند.

 

رییس اداره کارآموزی قضایی روحانیون، ادامه داد: در طول 20 سال برگزاری، طول دوره ها هشت ماه و تعداد درس ها هفت درس بوده اما طول این دوره ها اخیرا به 18 ماه و 91 عنوان درس افزایش یافته است.

 

وی بخش علمی، کارگاهی، مشاوره و کارورزی را از بخش های آموزش قضات روحانی برشمرد و گفت: در بخش علمی شرط اجتهاد و در بخش عملی شرط عدالت از شروط قضاوت است.

 

حجت الاسلام یزدی افزود: شرط عدالتی که برای قاضی است در این نظام برای رییس جمهور هم نیست و عدالتی که علما برای قضات شرط دانستند عدالتی بسیار فراتر از آن است که در فقه برای امام جماعت ذکر می کنند.

 

رییس اداره کارآموزی قضایی روحانیون، در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اهمیت قضاوت تصریح کرد: قضات تولی مهم ترین شئون ارزشمندترین مخلوق عالم را به عهده دارند یعنی مال و جان او به دست قاضی است و او باید خلیفه الله باشد و قاضی باید خدایی باشد تا خلیفه الله شود.

 

وی تاکید کرد: برخلاف بسیاری از مسایل قضاوت باید به حق باشد و عالمانه به حق باشد نه اینکه با حق تطبیق کند این تفاوت ماهوی نشانگر اهمیت بسیار بالای امر قضاست.

 

حجت الاسلام یزدی، قضاوت را رسالت خطیری دانست و ابراز داشت: قضات، رسالتی که با نام و یاد خدا از امروز به عهده می گیرند توجه به برای خدا بودن را داشته باشند.

 

رییس اداره کارآموزی قضایی روحانیون، در ادامه ایجاد عدالت را لازمه دیگر قضاوت عنوان کرد و گفت: عدالت امری است که باید ملکه شود و مفهوم ملکه شدن تثبیت در ضمیر ناخودآگاه است و این وقتی اتفاق می افتد که مستمرا تکرار شده باشد.

 

وی اظهار داشت: در نظام دینی پذیرش هر مسئولیتی تعهد و تخصص و قدرت لازم را نیازمند است.

 

حجت الاسلام یزدی، در پایان با اشاره به هدف از وارد شدن به عرصه قضاوت تصریح کرد: هدف از این امر 30 سال سربازی برای حضرت حجت و امام زمان(عج) برای رسیدن به آرمانی است که امام علی(ع) فرمودند.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 6639

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha