به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، شب گذشته جلسه شورای امنیت سازمان ملل با موضوع خاورمیانه برگزار شد که در آن نماینده کشورمان بر نقش منفی آمریکا در خصوص مساله اصلی خاورمیانه یعنی فلسطین تاکید کرد.
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، در مورد وضعیت خاورمیانه و فلسطین، گفت: اشغال سرزمین فلسطین و سیاستهای تجاوزگرانه و اشغالگرانه رژیم صهیونیستی، قلب و مرکز همه بحرانهای خاورمیانه است.
غلامعلی خوشرو افزود: هرگونه تلاش آمریکا برای خروج این موضوع از دستور کار شورای امنیت بیهوده خواهد بود و نادیده گرفتن رنج و آلام مردم فلسطین است که رژیم اسرائیل با حمایت آمریکا بهوجود آورده و طولانیترین تراژدی تاریخ را رقم زده است.
اما نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل در تلاش بود تا موضوع جلسه شب گذشته را به برجام و متعهد نبودن ایران به این پایبند بکشاند و در ادامهی گزافهگوییهای خود علیه کشورمان، گفت: شورای امنیت هر ۶ ماه یکبار اخبار بدی درباره ایران دریافت میکند، اما فقط به جنبههای خوب آن توجه میکند. نباید ایران را تنها به بُعد هستهای محدود کرد. باید تمام ابعاد رفتار تهاجمی ایران را در نظر گرفت.
وی مدعی شد: موارد نقض قطعنامههای شورای امنیت از سوی ایران آنقدر زیاد است که نمیتوان کل آنها را اینجا بیان کرد. شورای امنیت سازمان ملل این فرصت را دارد که رویکرد خود در قبال ایران را تغییر دهد.
اما در پاسخ به این اظهارات نیکی هیلی حاضرین اظهارات تندی در دفاع از برجام ارایه دادند.
متیو رای کرافت نماینده انگلیس در شورای امنیت سازمان ملل متحد و هم پیمان جدی آمریکا گفت: ترامپ تصمیم گرفت که برجام را تایید نکند اما انگلستان به برجام متعهد است و ما باور داریم که همه باید به آن متعهد باشند. این نتیجه 13 سال دیپلماسی بود و تمام اعضای این شورا آن را تایید کردند. آژانس بین ا لمللی انرژی اتمی گفته است که ایران به تعهداتش پایبند بوده است. ما از امریکا می خواهیم منافع خود و متحدانش را در نظر گرفته و به نوعی عمل نکند که خطر ایجاد کند.
واسیلی نبنزیا نماینده فدراسیون روسیه گفت: بیانیه های امروز من را با این سوال مواجه کرد که آیا ما برای برجام جمع شده ایم یا برای مساله خاورمیانه و فلسطین؟ بعضی از کشورها حتی اسم فلسطین را نیاوردند و این نگران کننده و ناراحت کننده است، اینکه ما هیچ پیشرفتی در مساله نبینیم یک چیز است اما اینکه در بیانیه هایشان حتی اسم فلسطین نیاید، موضوع دیگری است و اصلا امیدوار کننده نیست. برجام به ابزاری تبدیل شد که روابط ایران به سمت عادی سازی برود و به صلح کمک کند. بر اساس این قطعنامه تمامی طرف ها باید به وظایف خود عمل کنند.
لیو جی ای نماینده چین در شورای امنیت هم به مساله برجام اشاره کرد و گفت: برجام آتش بحران هسته ای ایران را خاموش کرد. مهم است که جامعه بین الملل برجام را به عنوان دستاوردی تاریخی و به عنوان نمونه ای برای رسیدن به صلح حفظ کند.
کرو بشو نماینده دائم ژاپن در سازمان ملل متحد هم در بیانیه خود از برجام دفاع کرد و گفت: برجام به نفع صلح جهانی و در راستای منع گسترش سلاح های هسته ای بود.
وی با رد تردیدهایی که نمایندگان آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره بازرسی ها از سایت های ایران مطرح کرده بودند، تاکید کرد: آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته است که به تمام سایت هایی که لازم است، دسترسی دارد.
نظر شما