خبرگزاری شبستان- ماسال: 28 حدودسال از دوران دفاع مقدس گذشته، اما هنوز هم يادگارهايي از جنگ براي مردم ما باقي است، هنوز هم پس از اين مدت استخوانهايي از زير خاك بيرون ميآيند كه مادراني چشم انتظار آنها هستند، مادراني كه سالها قبل با هزار اميد و آرزو فرزندانشان را بدرقه راه دفاع از ميهنشان كردند.
امروز هرچه داريم از ديروزمان است كه جواناني رفتند تا فرداي ما آباد باشد، پس چه افتخاري بالاتر از اينكه گذشته سرشار از رشادت و مردانگي جوانان ميهن را محترم بشماريم.
هنوز كه قريب به 37 سال از آغاز جنگ ميگذرد، استخوانهايي را به شهر و ديارمان ميآورند كه يادگار دفاع مقدساند، يادگاري كه روزي سينه در مقابل دشمن سپر كردند تا حتي يك وجب از خاكش را از دست ندهند.
اسفندماه سال 94 بود که شهر شاندرمن شاهد حضور دو مهمان، دو آلاله در خون خفته، دو یادگار دفاع مقدس بود، مردم در آن روز با چه شور و اشتیاقی به استقبال آن دو گل پرپر رفتند، چه شور و هیجانی در شهر پیچیده بود.
يك هفته قبل از موعد، شهر پر بود از بنرها و پلاكاردهاي استقبال از شهدا و دعوتنامه شهدا براي حضور در جمع مردم و جوانان این شهر چه زیبا از جان و وقتشان مایه گذاشتند تا در کمتر از 48 ساعت بتوانند مزار این شهدای عزیز را آماده کنند.
اما امروز که یک سال و هفت ماه از تدفین این دو آلاله پرپر گذشته، هنوز یادمانی برای این دو شهید گمنام ساخته نشده و بی توجهی مسئولان نسبت به این امر هر روز بیشتر نمایان و با نگاهی به مزار دو شهید گمنام غربت شهدا بیشتر دیده میشود.
مردمان شاندرمن که مردمانی شهیدپرور هستند بارها گلایه خود را به ما رساندهاند تا شاید مسئولان امر از این طریق صدایشان را بشنوند و برای احداث یادمانی در خور شهدا اقدامی اساسی کنند.
شهدای گمنام پس از خاکسپاری مورد بیمهری میزبانان خود قرار گرفتند
مهیار یکی از جوانان شاندرمنی با بیان اینکه امنیت و آسایش امروز خود را مدیون و مرهون شهدای هشت سال دفاع مقدس هستیم، اظهار داشت: اما متاسفانه برخورد ما با شهدای گمنام با توجه به جانفشانیهایی که برای آسایشمان کردهاند، درست نیست.
وی با بیان اینکه انتظار ما این بود تا پس از تدفین شهدای گمنام در اینشهر، بلافاصله یادمانی در خودر شأن آنها توسط مسئولان امر احداث شود، افزود: اما متاسفانه شهدای گمنام پس از خاکسپاری مورد بیمهری میزبانان خود قرار گرفتند.
این جوان شاندرمنی با بیان اینکه یادمانهای شهدای گمنام مأمنی برای خانواده شهدای مفقودالجسد است، گفت: هدف از تدفین شهدای گمنام در پارکها، ایجاد یک فضای فرهنگی و مذهبی در آنجا است، اما رها کردن مزار شهدا به حال خود، بیاحترامی محض به آن عزیزان است.
وی تصریح کرد: از مسئولان امر، شهرداری، سپاه بنیاد شهید و همه کسانی که دست اندرکاران این امر هستند درخواست میشود تا سریعاً اقدام به احداث یک یادمان برای شهدای گمنام شهرمان کنند.
این وضعیت ما را بر آن داشت تا با سرهنگ حمید جانباز، فرمانده سپاه ناحیه ماسال که به عنوان یکی از متولیان اصلی ساخت یادمان شهدای گمنام شهر شاندرمن است، گفتوگویی انجام دهیم؛
اواخر سال جاری احداث یادمان شهدای گمنام شاندرمن آغاز میشود
سرهنگ حمید جانباز، فرمانده سپاه ناحیه ماسال با بیان اینکه خواسته مردم به جا و حق است، اظهار داشت: احداث یادمان حرم برای شهدای گمنام در شاندرمن در دستور کار قرار داده شده است.
وی با بیان اینکه به دلیل عدم اعتبارات احداث این یادمان به تعویق افتاده بود، افزود: خوشبختانه در کمیته برنامهریزی شهرستان ماسال اعتبار خوبی امسال برای احداث این یادمان اختصاص داده شده است.
فرمانده سپاه ناحیه ماسال با بیان اینکه با قرارگاه قرب هم صحبتهایی در این زمینه شده است، گفت: این قول را به مردم میدهیم که قبل از پایان سال جاری، ساخت یادمان برای شهدای گمنام شاندرمن آغاز میشود.
وی با بیان اینکه به دلیل اینکه شاندرمن هم خیرینی دارد و شهرداری این شهر هم در این موضوع پیشقدم است، پروژه زود به اتمام خواهد رسید، تصریح کرد: بهطور قطع اگر بخواهیم فرهنگ ایثار و شهادت را برای نسلهای آینده بیان کنیم، این نمادها و این آرامگاههای شهدای عزیز بهترین نماد خواهند بود و معنویت خاصی در فضای شهر ایجاد خواهند کرد.
گفتنی است، حضور مزار مطهر شهدا موجب رزق معنوی و خیرات و برکات فراوان و رونق فعالیتهای فرهنگی در شهر میشود که امیدواریم مسئولان مربوطه هر چه سریعتر در احداث یادمان باشکوه برای این دو گل بی نشان بر روی زمین و نامدار در آسمان، اقدام کنند.
گزارش از مائده فلاحتکار ضیابری
نظر شما