تکنیک‌های کلیدی تربیت فرزندان

خبرگزاری شبستان:یک روانشناس ضمن تشریح تکنیک‌ها و روش های صحیح تربیت کودکان گفت: شوخی سالم و به دور از تمسخر و تحقیر می تواند موقعیت های ارتباطی دشوار را برای کودکان تحمل پذیر کند.

رضا نافع، روانشناس و مشاور خانواده در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص عوامل مهم برای تربیت صحیح فرزندان گفت: والدین با حفظ آرامش و سخن گفتن با صدایی آرام و یکنواخت قادر هستند یک موقعیت چالش‌برانگیز را به تعادل برسانند. گفت وگو با خشم و اضطراب یا با صدای بلند کمکی به حل مشکلات نخواهد کرد بنابراین آرام بودن والدین در رفتار با فرزندان خود بسیار مهم و تاثیرگذار در تربیت صحیح آنها می باشد.

 

وی با بیان اینکه شوخ‌طبعی والدین یکی دیگر از مواردی است که در تربیت درست فرزندان نقش مهمی دارد، بیان کرد: شوخی سالم و به دور از تمسخر و تحقیر می تواند موقعیت های ارتباطی دشوار را تحمل پذیر کند.

 

این روانشناس با بیان اینکه خانواده ها باید فرد را از رفتار جدا کنند، افزود: جدا شدن فرد از رفتارش مانع از شخصی تلقی شدن مشکلات می شود. والدین از این طریق می توانند از نظر عاطفی با مشکل فاصله بگیرند. 

 

این مشاور خانواده تصریح کرد: در صورت ابراز رفتار توأم با احترام بسیاری از تعارضات بهتر مورد پذیرش واقع می شود. با ارایه الگوهای مناسب رفتاری به هنگام مواجهه با مشکلات فرزندان ما راهکارهای حل اختلاف ها را می آموزند، آنان همچنین می آموزند که چگونه خود را در موقعیت های دشوار رهبری کنند.

 

وی با تاکید بر اینکه والدین باید عاشقانه فرزندان خود را دوست بدارند، بیان کرد: فرزندان ما نیازمند عشق و محبت بی قید و شرط هستند به ویژه زمانی که مشکل در خانه حاکم است. در زمان بروز اختلاف انسان، به عشق و محبت بیشتری نسبت به شرایط معمول نیاز است بنابراین به کودکان اطمینان دهید که وجودشان تا چه اندازه برای شما مهم است. در زمان بروز مشکلات ،فرزندان شما به نوازش و توجه بیشتری نیاز دارند.

 

این روانشناس با بیان اینکه با اشتیاق در مورد مسایل پیش آمده با فرزندان خود گفتگو کنید، اظهار کرد: و به آنها اطمینان و امنیت خاطر دهید چرا که کودکان اغلب در اختلاف بین والدین خود را سرزنش می کنند، به آنها در چنین شرایطی اطمینان خاطر و احساس امید دهید.

 

وی با اشاره به راهکارهایی برای فرزندانی که کودکان دیگر را می‌زنند، گفت: قبل از اینکه کودکتان در تعامل با بچه‌های دیگر قرار بگیرد ترس او را کاهش داده و احساس امنیتش را افزایش دهید. وقتی با بچه های دیگر تعامل می کند در دسترس او باشید. اگر متوجه شدید که دارد به سمتی می رود که احتمال کتک زدن وجود دارد، مداخله کنید.

 

نافع با بیان اینکه والدین بایداز رفتار سخت گیرانه در فرزندان خود اجتناب کنند گفت: کودکان پدر مادر های سختگیر در حالت تسلیم و اطاعت از والدین خود هستند ، ولی همیشه در هیجان و اضطراب به سر می برند لذا چنین افرادی، ناخودآگاه، با والدین خود همانندسازی میکنند و با دیگران، رفتاری خصمانه دارند در نتیجه به بچه های هم سن یا کوچکتر از خود آزار می رسانند.

 

این روان شناس با بیان اینکه در محیط خانواده های سختگیر، ترس و وحشت بر اعضای خانواده غالب است اظهار کرد: در چنین خانواده هایی نیازهای اساسی فرزندان تأمین نمی شود، شخصیت و  احتیاجات آنها  مورد بی توجهی قرار می گیرد، کودکان چنین خانواد هاییاحساس امنیت نمی کند و مجبور به رعایت نظم و انضباط تحمیلی هستند و جرات پرسیدن دلیل رفتارها را هم ندارند.

 

این مشاور خانواده اظهار کرد: اگر کودک شما در حال گریه کردن است او را متوقف نکنید. گریه کردن یعنی بیرون ریختن احساسات و این باعث می شود که کم کم احساس بهتری پیدا کند.

 

نافع بیان کرد: بچه ها می دانند کتک زدن کار بدی است اما نمی تواند جلوی خود را بگیرد، شما باید در این کار به او کمک کنید تا احساساتش را بشناسد و آنها را احساس کند، برای این کار شما باید احساس امنیت کافی در او ایجاد کرده باشید.

 

 

کد خبر 663257

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha