به گزارش خبرگزاری شبستان، حسین پارسایی دبیرسیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت با اعلام این خبر گفت: علیرغم اینکه جشنواره تئاتر مقاومت بین المللی نیست اما در رایزنی های اولیه با هدف بین المللی شدن این جشنواره برای دوره های بعد، بیش از بیست کشور آمادگی شرکت در این دوره جشنواره را داشته اند و بخش بین الملل جشنواره با ارزیابی اولیه از گروه های متقاضی از کشورهای سوریه، لبنان، آلمان، لهستان، ژاپن، کره، هلند، افغانستان، فرانسه و جمهوری آذربایجان به دلایل محتوایی و موضوعی استقبال کرد و حضور آن ها در دوره جشنواره منوط به بازبینی هیات انتخاب است.
به گفته وی موضوع مقاومت پدیدهای انسانی، جذاب و فراگیر است و امیداریم دوره سیزدهم جشنواره بتواند به بهترین شکل ممکن سنگ بنای یک حرکت پایدار بین المللی را پایه گذاری نماید و آغازگر تداوم این جشنواره در سالهای آینده در ابعاد جهانی و فراملی باشد.
دبیرجشنواره بین المللی تئاتر مقاومت با اشاره به دوره سیزدهم این جشنواره و تغییرات در ساختار، محتوا و رویکرها خاطر نشان ساخت: دردوازده دوره پیشین، این جشنواره صرفا معطوف به مضامین دفاع مقدس بوده اما در این دوره کوشیدیم تا مفاهیمی فراگیرتر را به لحاظ محورهایی موضوعی و محتوایی و مضمونی همچون: انقلاب، دفاع مقدس و مقاومت، بیداری اسلامی و فرهنگ جهانی مقاومت وارد جشنواره نماییم. موضوع مقاومت به طور جدی در این دوره مورد بررسی قرار گرفت است و الویتهایی چون وحدت اسلامی، استکبار ستیزی، بیداری اسلامی و احیای تمدن اسلامی در کشورهای اسلامی و همچنین بیان هنرمندانه تغییر نوع دفاع و مقاومت از شیوه جنگ سخت به جنگ نرم از سیاستهای این دوره است.
پارسایی با اشاره به رویکرد بین المللی این حرکت گفت: در بخش بینالملل اگر نمایشهایی با رویکرد مقاومت وجود داشته باشد میتوانند در این دوره حضور یابند. اگرتعداد نمایشهای خارجی زیاد باشد احتمالا جشنواره در این بخش به صورت سراسری برگزار می شود تا در سالهای آینده بتوانیم جشنواره را به صورت بینالمللی برگزار کنیم.
وی اضافه کرد: موضوع مقاومت موضوعی جهانی است و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کشورهای همسایه ما هم بحث های جدید در ارتباط با مقاومت به وجود آمده است به خصوص اینکه در ماه های اخیر شاهد تحولات اساسی و ساختاری در کشورهای منطقه هستیم که بخش عمده ای از آن متاثر از جریان انقلاب اسلامی هستند، قطعا، بسترسازی برای پی ریزی بنیان بین المللی این رویداد تئاتری فضایی را فراهم می سازد تا در دوره های آتی شاهد غنا ، تعدد و گستردگی بخش بین الملل باشیم.
دبیرجشنواره تئاتر مقاومت با بیان اینکه در طول مدت فراخوان با 110گروه خارجی که با ایران ارتباط داشتهاند تماس گرفته شده است، ادامه داد: تا اول شهریور حدود 30 گروه خارجی برای حضور درجشنواره اعلام آمادگی کرد و تاکنون، آثار کشورهای سوریه، لبنان، آلمان، لهستان، ژاپن، کره، هلند، افغانستان، فرانسه و جمهوری آذربایجان به صورت قطعی به دستمان رسید که در حال ارزیابی هستیم.
بنا بر گزارش ستاد برگزاری سیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت، وی اظهار داشت: سعی کردیم با توجه به تجربیات گذشته فعلا جشنواره را به صورت سراسری برگزار نماییم و با مرور زمان جشنواره را بینالمللی کنیم.
به گفته وی، اگر موضوعات مربوط به مقاومت بررسی و جستجو شوند می بینیم که این یک موضوع و پدیده انسانی است که تاریخ مصرف ندارد و موضوعی جذاب و فراگیر است که مقوله دفاع مقدس تنها بخشی از آن است.
پایان پیام/
نظر شما