به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر آستارا، احمد عبادی، رییس دادگستری بندر آستارا، ظهر امروز ( ۲ مهر) در همایش نقش روحانیون در کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی که با حضور روحانیون اهل تشیع و تسنن در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهارکرد: دادگستری آستارا یکی از حوزه های بسیار شلوغ از حیث پرونده های قضایی در استان است.
وی با بیان اینکه به حکایت اسناد و سوابق آماری حوزه قضایی آستارا بعد از رشت شلوغ ترین حوزه قضایی است، افزود: معدل ورودی پرونده های هر ماه در حوزه های دادگاه، دادسرا و شورای حل اختلاف بالغ بر ۳ هزار فقره است و این رقم بسیار بالایی است.
رییس دادگستری بندر آستارا با اشاره به اینکه در هر روز بیش از یک هزار نفر به دادگستری این شهرستان ورود میکنند و این حجم بالایی است، تصریح کرد: در حوزه پیشگیری کمتر کار شده و انبوهی جرائم در دادگستری آستارا بحث ضرب و شتم، مشروبات الکلی و اعتیاد است و در بحث جرائم خشن با تلاش عزیزان نیروی اتنظامی در این حوزه در یک وضعیت مطلوب قرار داریم.
عبادی با بیان اینکه در بحث طلاق در ماه بالغ بر ۳۰۰ فقره پرونده ورودی به دادگستری داریم، اظهارکرد: از این تعداد پرونده یک دوم به طلاق و قریب به یک سوم به طلاق توافقی ختم میشود.
وی با اشاره به اینکه قبح عمل برای افرادی که طلاق میگیرند عادی شده و گاهی شنیده میشود این افراد پارتی و جشن طلاق میگیرند، خاطرنشان کرد: انتظار از روحانیون و مبلغین این است در منابر و جاهایی که به ایراد سخنرانی میپردازند پیامدهای منفی طلاق را برای خانواده ها و جوانان بیان کنند.
رییس دادگستری بندر آستارا با بیان اینکه در حوزه آسیب های اجتماعی در منابر کم صحبت میشود، افزود: نهاد مسجد نهاد مقدسی است و کلام روحانیون از نفوذ بالایی برخوردار است و بنابراین میتوانید با بهره گیری از این ظرفیت در حوزه آسیب های اجتماعی وارد و به کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی کمک کنید.
عبادی با اشاره به اینکه ۴۰ درصد پرونده های حقوقی دادگستری مربوط به اختلافات مالی و قراردادی است، گفت: بسیاری از افراد بازاری به مسائل فقه و روابط تجاری آشنا نیستند که این امر منجر به اختلاف میشود که روحانیون در آشنا کردن و کاهش آسیب ها در این حوزه نیز نقش تاثیرگذاری دارند.
۵۵ درصد طلاق ها در آستارا مربوط به مواد مخدر است
سرهنگ رسول عزیزی، فرمانده نیروی انتظامی بندر آستارا نیز در این همایش گفت: ۷۰ درصد زندانی ها به دلیل مواد مخدر، و جرائم مربوط به مواد مخدر در زندان حضور دارند.
وی با بیان اینکه ۵۵ درصد طلاق ها در آستارا مربوط به مواد مخدر است، افزود: آمار معتادین آستارا بین ۳۵۰ تا ۵۰۰ نفر است.
فرمانده نیروی انتظامی بندر آستارا با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ هزار نفر معتاد در استان گیلان وجود دارد، تصریح کرد: قاچاقچی ها مواد مخدر گروه های سنی ۱۴ تا ۱۵ سال را جامعه هدف خود قرار میدهند و روی این ها کار میکنند که به سمت مواد مخدر گرایش پیدا کنند و باید جوانان را با پیامدهای منفی این آسیب اجتماعی آشنا کنیم که روحانیون در این زمینه نقش تاثیرگذاری دارند.
وی با بیان اینکه جوانان از روحانیون حرف شنوی دارند، اظهارکرد: باید نوجوانان و جوانان را به سمت مساجد و فعالیت های فرهنگی سوق دهیم.
سرهنگ عزیزی به توطئه های دشمنان علیه کشور و ملت ایران اشاره کرد و گفت: با کمی کار فرهنگی و برنامه های کارشناسی شده و دقیق میتوانیم جوانان را به مساجد بکشانیم تا این قشر اسیر توطئه های دشمنان نشوند.
گفتنی است، در پایان این همایش از روحانیون اهل تشیع و تسنن با اهدای لوح و جوایزی تجلیل بعمل آمد.
نظر شما