بارندگی در ایران یک سوم کمتر از متوسط بارندگی در دنیا است

خبرگزاری شبستان:مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه محیط زیست کالای وارداتی- صادراتی نیست، گفت: در یک نقطه قطعا مشکلات زیست‌محیطی به دنبال خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار شبستان، کیومرث کلانتری، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران در نشست خبری امروز با بیان اینکه امروز محیط زیست وزن پیدا کرده است، گفت: وزن محیط زیست با ایمنی و سلامتی برابر است.

 

وی با بیان اینکه محیط زیست مجموعه ای از منابع انرژی شامل آب، خاک، گیاهان، جانوران و در راس آن انسان را تشکیل می دهد،خاطرنشان کرد: همه این گونه های جانوری و گیاهی باید در شرایط کمی و کیفی مناسب باشند تا محیط زیست در وضعیت تعادل قرار بگیرد در غیر این صورت عدم تعادل محیط زیستی یا تخریب محیط زیست رخ می دهد.

 

کلانتری با اشاره به اهمیت محیط زیست گفت: رشد جمعیت، توسعه صنعتی، فشار برای تامین غذا، حجم عظیم پسماندها، گرم شدن زمین، نابودی تنوع زیستی و ... همه عواملی هستند که اهمیت محیط زیست را در دنیا افزایش می دهد.

 

مدیر کل محیط زیست استان تهران با بیان اینکه ایران علیرغم برخورداری از منابع طبیعی کشوری آسیب پذیر و شکننده در حوزه محیط زیست است، افزود: ایران از نظر منابع آبی و جنگل کشوری فقیر است به طوری که متوسط بارندگی کشور یک سوم کمتر از متوسط بارندگی در دنیا است.

 

کلانتری با بیان اینکه امروز سرانه آب یکی از مشکلاتی است که در کشور داریم، ادامه داد: همواره برای ایجاد شغل کارهای عمرانی و تقویت زیرساخت های کشور به منابع آبی نیاز داریم از طرفی نمی توانیم توسعه را متوقف کنیم اما باید بپذیریم توسعه ای مدنظر سازمان حفاظت محیط زیست است که مخرب نباشد و در حد ظرفیت محیط زیست باشد از طرفی موزون، همه جانبه و پایدار باشد.

 

کلانتری محیط زیست استان تهران را یکی از مسایل و مشکلات مهم عنوان کرد و افزود: شرایط زیستی تهران به طوری است که محیط زیست و تعادل محیط زیست را در برخی پارامترها بهم زده است.

 

وی با بیان اینکه باید بتوانیم در حفظ محیط زیست استان همه بخش ها، دستگاه‌ها و آحاد مردم را نسبت به محیط زیست استان حساس کنیم، ادامه داد: آحاد جامعه باید نسبت به حفظ محیط زیست احساس مسئولیت داشته باشند.

 

کلانتری با اشاره به اصل 50 قانون اساسی مبنی بر اینکه حفظ محیط زیست وظیفه همگانی است، خاطرنشان کرد: محیط زیست کالای وارداتی- صادراتی نیست و باید در منطقه و محل آن را حفظ کنیم.

 

وی با بیان اینکه حدود 13 میلیون و 260 هزار نفر جمعیت در 83 صدم درصد جغرافیای کشور مستقر است، تاکید کرد: اسکان این حجم از جمعیت در مساحت کوچکی از کشور قطعا باعث بروز مشکلات محیط زیستی خواهد شد.

 

کلانتری با بیان اینکه وقتی 16.6 درصد جمعیت کشور در یک نقطه متمرکز می شود حتما مشکل ترافیک، آلودگی هوا و مشکلات مدیریت پسماند را خواهیم داشت، اذعان داشت: سازمان حفاظت محیط زیست یک دستگاه نظارتی و حاکمیتی است که باید استاندارد، ضوابط، مقررات و قوانین مدیریت محیط زیست را تدوین کند.

 

وی با بیان اینکه زمانی سازمان محیط زیست موفق خواهد بود که مشارکت مردم را داشته باشیم، افزود: مدیریت مشارکتی در محیط زیست بسیار اثربخش است بنابراین رویکرد مدیریت مشارکتی مردم در حفظ محیط زیست رویکرد اصلی ما خواهد بود.

 

وی با اشاره به فعالیت 81 سازمان مردم‌نهاد محیط زیستی در استان تهران گفت: وجود این تعداد سازمان مردم نهاد بیانگر توسعه یافتگی جامعه و درک عموم مردم از محیط زیست خودشان است.

 

وی با بیان اینکه باید سواد محیط زیستی شهروندان را ارتقا دهیم، گفت: سامانه محیط زیستی ایجاد کرده ایم تا شهروندان نظرات و پیشنهادات خود را در حوزه حفاظت از محیط زیست به ما بگویند.

 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اقدامات آتی این نهاد گفت: تدوین برنامه جامع کنترل کیفی هوای تهران، پایش و نظارت بر فعالیت واحدهای صنعتی و تولیدی از جمله برنامه‌های اصلی اداره کل استان در شش ماهه دوم سال جاری است.

 

وی با اشاره به تصویب و ابلاغ قانون هوای پاک در مرداد سال 96 گفت: طبق قانون هوای پاک 26 دستگاه حاکمیتی و دولتی در حفاظت از محیط زیست مسئولیت دارند و سازمان حفاظت محیط زیست نیز ناظر بر عملکرد آنها خواهد بود.

 

وی ادامه داد: طبق قانون هوای پاک تکالیف همه دستگاه‌ها را احصا کرده و به آنها ابلاغ کرده ایم بنابراین موظف هستم تا گزارش اقدامات شان را منعکس کنند.

 

کلانتری از تشکیل کارگروه کنترل آلودگی هوا پیش از موعد مقرر خبر داد و تاکید کرد: سلامت مردم در اولویت قرار دارد.

 

وی در توضیح پایش و نظارت بر فعالیت واحدهای صنعتی و تولیدی گفت: در شش ماهه اول سال جاری 21 روز هوای ناسالم در تهران داشته ایم و در سال 95، 89 روز هوای ناسالم را تجربه کرده ایم.

 

کلانتری با بیان اینکه در شش ماهه دوم سال باید از فعالیت هایی که مخاطب زیاد می پذیرد بنابراین باعث ایجاد ترافیک و آلودگی هوا می شود تا حد ممکن اجتناب شود، تاکید کرد: در شش ماهه دوم سال به ویژه از اواسط آبان تا بهمن ماه اگر فعالیتی انجام شود که باعث تشدید آلودگی هوا باشد طبق قانون هوای پاک و برای حفظ سلامتی مردم محدودیت هایی در انجام آن فعالیت ایجاد خواهیم کرد.

 

کلانتری با بیان اینکه در حال حاضر بر 30 درصد جغرافیای استان تهران مدیریت و نظارت داریم، اظهار داشت: این پهنه جغرافیایی شامل 3 پارک ملی، 3 اثر طبیعی ملی، 3 منطقه حفاظت شده و 3 منطقه شکار و تیراندازی ممنوع می شود که در مجموع 30 درصد از مساحت استان تهران را تشکیل می دهد.

 

وی افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران بخشی از مساحت جغرافیایی استان های قم، سمنان، البرز و مازندران را نیز تحت نظارت خود دارد، بنابراین در حال حاضر 47 درصد جغرافیای استان تهران و استان های فوق را تحت حفاظت داریم.

 

کلانتری با اشاره به ظرفیت های زیست محیطی استان تهران گفت: محیط زیست طبیعی استان تهران بسیار غنی است.

 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران تصریح کرد: زیستگاه 36 درصد پستانداران، 47 درصد پرندگان، 25 درصد خزندگان، 20 درصد دوزیستان و 8 درصد آبزیان شناخته شده در کشور در استان تهران قرار دارد.

کد خبر 663152

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha