به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، شاپور علائی مقدم امروز (25 مهر) در گردهمایی معاونین توسعه و امور زیر بنایی ادارات کل امور عشایر اظهار داشت: امروز دغل بازی های آمریکا باعث شده است که مسئولان کشور منسجم تر از گذشته در کنار یکدیگر فعالیت کنند.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی از سال های دور در خون جامعه عشایری جریان داشته است، گفت: تولیدات جامعه عشایری به داد اقتصاد کشور رسیده است و می تواند نقش موثرتری در رونق اقتصاد کشور داشته باشند.
قائم مقام سازمان امور عشایر کشور با اشاره به اینکه عشایر نماد اقتصاد مقاومتی هستند، بیان کرد: حدود 20 هزار خانوار عشایری با جمعیت یک میلیون و 200 هزار نفر در کشور وجود دارد و 35 میلیون هکتار از مراتع کشور در اختیار عشایر کشور است.
علایی مقدم با توجه به اینکه عشایر کشور جزء جامعه مولد هستند، افزود: عشایر استراتژی کوچ را انتخاب کرده اند تا متناسب با اقلیم های مختلف درآمدزایی داشته باشند و امروز 25 درصد گوشت قرمز کشور را تولید می کنند.
وی به نقش عشایر در تولید و توسعه پایدار اشاره کرد و گفت: جامعه عشایر نقش بسزایی در موضوعاتی نظیر دانش بومی، مقررات عرفی، همزیستی و تعامل با محیط زیست و فنون بهره برداری از منابع طبیعی دارند.
قائم مقام سازمان امور عشایر کشور با بیان اینکه جامعه عشایری کشور توان عرضه 9 میلیون و 500 راس دام را دارند، ادامه داد: 40 درصد فرش صادراتی کشور را عشایر تولید می کنند و در هر سال تولید 50 هزارتن انواع فرآورده های لبنی را بر عهده دارند.
علائی مقدم با توجه به اینکه حفظ و پایداری جامعه عشایری به حمایت اجرائی و امنیتی وابسته است، اظهار کرد: درآمد ناخالص هر خانوار عشایری 26 میلیون تومان و درآمد خالص 13 میلیون تومان در سال است.
وی با اشاره به اینکه با تصویب مجلس شورای اسلامی 1.5 میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال و توانمندسازی عشایر و روستاییان کشور اختصاص یافته، ادامه داد: در این طرح به موضوعاتی نظیر تکمیل زنجیره تولید گوشت قرمز، توجه به زنجیره تولید فرآورده های لبنی، استعدادهای ذاتی صنایع دستی عشایر، جمع آوری و بسته بندی گیاهان دارویی اشاره شده است.
نظر شما