درمان فرد معتاد نیاز به اراده و خواستن بسيار قوي دارد

خبرگزاری شبستان: يك روانشناس گفت: بايد اراده و خواستن قوي و محکم براي درمان اعتياد در فرد معتاد شکل بگيرد در غير اينصورت وي به سوی مصرف مواد مخدر باز خواهد گشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر،دکتر سید مجتبی حورایی ،روانشناس گفت:برای از بین بردن هر ناهنجاری و تبدیل کردن آن به هنجار هرگاه از بدنه جامعه و مردم کمک گرفته شود نتایج بهتری خواهیم گرفت.


وي ادامه داد: البته این امر نيز با الزام و اجبار سازگار نیست و باید دغدغه آن ایجاد شود و خود فرد تمایل پیدا کند تا یک حساسیت اجتماعی ایجاد شود در اينصورت قطعا به حل مسئله و و شکل گیری یک هنجار اجتماعی کمک خواهد شد.


اين روانشناس بيان داشت: یکی از روش‌های جلوگیری و مبارزه با مواد مخدر برنامه‌ها و تکنیک‌های تغییر مثبت است این برنامه‌ها به فرد معتاد کمک می‌کند تا نگرش و ذهنیت خود را عوض کند كه سرانجام منجر به تغییر رفتار در معتاد می شود.


حورايي تصريح كرد: اینکه چگونه می‌شود این ذهنیت در معتاد ایجاد شود که منجر به تغییر نگرش شود از طریق کمپ‌ها ایجاد نمی شود زیرا کمپ‌ها معمولا فقط به سم‌زدایی در افراد می‌پردازند ولی اگر همزمان روی نگرش فرد هم کار شود بازگشت فرد سریع تر و پایدارتر خواهد بود.


اين روانشناس افزود: هر تغيير مثبت، جدي و پايداري به يک اراده و خواستن بسيار قوي و محکم نياز دارد. علت اين که برخی از معتادین براي تغيير رفتار، به طور جدي دست به کار نمي‌شوند يا اينکه تصميم‌ها و برنامه‌هايشان را نيمه کاره رها مي‌کنند اين است که هنوز آن اراده و خواستن قوي و محکم در آنها شکل نگرفته است و شاید به اجبار به ترک روی آوردند که در این صورت در برخی مواقع به بازگشت مجددشان به سوی مخدرها منجر خواهد شد.


حورايي بيان داشت: کسیکه به سراغ مواد می‌رود چه سنتی یا صنعتی به دنبال لذت است چون خواستگاه مواد یکی است اما کسیکه مواد صنعتی مصرف می‌کند کار سخت‌تری در پیش دارد زیرا این موضوع آرام آرام روی خردمندی فرد اثر می‌گذارد و کار را دشوارتر می‌کند اما در عین حال درمان آن غیر ممکن نیست.


وي گفت: براي آنکه فرد در تصميم‌گیری براي تغيير محکم باشد بايد پيوسته مراقبت‌هايي را داشته باشد و قبل از آن بايد زمينه‌هاي لغزشش را بشناسد. معلوم کند که در چه زمينه‌ها و چه موقعيت‌هایي لغزندگی برایش وجود دارد که بايد به طور کلي از آن فاصله بگيريد و يا اگر حضورش در محيط و شرايط خاصی اجتناب ناپذير است چه احتياط‌هايي بايد در این زمینه داشته باشد تا دچار خطا نشود.


اين روانشناس در پايان گفت: هر اتفاق مثبت نیازمند عزم ملی است باید برنامه‌های مدونی تنظیم شود و آنرا در جامعه حس کنیم بدانیم که رسانه ملی هر روز برنامه مشخصی در این زمینه دارد آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها دغدغه جدی دارند به عنوان مثال در 8 سال دفاع مقدس این عزم ملی بود که باعث این دفاع شد؛ همچنين کمپین‌های موقت خوب است اما چون گذاراست تاثیر اساسی نخواهند داشت

 

کد خبر 663078

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha