به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: همایش «زعیم ذوفنون»، عصر دوشنبه، 24 مهرماه با حضور دکتر علی اکبر ولایتی، رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر غلامعلی حداد عادل ، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیت الله علی اکبر رشاد، رئیس شورای حوزه های علمیه استان تهران، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه، رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، دکتر فرهاد رهبر، رئیس دانشگاه آزاد در محل سالن کتابخانه مرکزی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
آیت الله رشاد، رئیس شورای حوزه های علمیه استان تهران در این همایش طی سخنانی ضمن اشاره به منظومه فکری و شخصیتی مقام معظم رهبری اظهار کرد: در اینجا به یکی از وجوه مهم و بلکه اصلی شخصیت رهبری متمرکز می شوم که در این اثر از این بُعد توجه نشده است که انشاء الله در نسخه بعدی امیدوارم که مورد توجه قرار داده شود.
وی ادامه داد: ما راجع به مردی سخن می گوییم که از ویژگی های ممتازی برخوردار است. هم از طرف مادری و هم از طرف پدری نَسَب ایشان به شخصیت های بزرگی در تاریخ می رسد و نیز فرزند رسول خدا(ص) است. ایشان مردی یک سره ذکاوت، هوشمند و سرشار از استعداد و برخودار از حافظه و ذهن بسیار منسجم و هوشی هستند که نقاط و عرصه های فتح نشده را فتح می کنند.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: مجموعه نظراتی که مقام معظم رهبری در عرصه های مختلف تولید کرده اند به دلیل فراوانی، کمتر به چشم می آید اما هر کدام از نظرات رهبر معظم انقلاب کافی بود که از ایشان یک شخصیت نظریه پرداز جهانی بسازد؛ مردی که می توان گفت وارث فقیهان و حکیمان بزرگ در روزگار ما است.
رشاد افزود: ایشان در سن ۱۸ سالگی وارد درس خارج می شوند و شاگردی آیت الله بروجردی، آیت الله طباطبایی، حضرت امام(ره)، شیخ مرتضی حائری یزدی و آیت الله میلانی را کرده اند. این مرد عظیم عصاره فقهی چنین مردان بزرگی است.
وی با بیان اینکه رهبر انقلاب شخصیتی با ابعاد متنوع دارند که با بزرگان شیعه قابل مقایسه است، تصریح کرد: ایشان یک فقیه مقتدر، جامع نگر و نوگرا هستند. چهار جلد کتاب در حوزه رجال تالیف کرده اند که نشان دهنده دقت ایشان در مباحث حدیثی است، همچنین، در حوزه کلام و تفسیر دارای دیدگاه های جدیدی هستند.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: مقام معظم رهبری در حوزه تاریخ جهان و تاریخ غرب دقایق و ظرایفی را مطرح می کنند که انسان را مبهوت می کند، در موردمنطقه به اندازه ای دقیق به ذکر تاریخ می پردازند که نشان دهنده حافظه قوی و شخص شناسی و نسب شناسی ایشان است و آنچه که مهم است فهم تاریخی و درک تحلیلی از تاریخ و آینده را در تاریخ دیدن است که در بیانات ایشان مشهود است.
رشاد اظهار کرد: ایشان ۲۸ سال است که درس خارج می دهند؛ روش ارائه، الگوریتم اجتهاد، پرداختن به مباحث نو از قبیل جهاد، وجه تمایز رهبر انقلاب با دیگران است که با یک ادبیات کاملاً فنی و با موضوع شناسی کاملا دقیق از سوی ایشان تدوین و ارائه شده است.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری انواع گونه های هنر را از قبیل تئاتر، موسیقی، سینما به طور فنی می شناسند، افزود: هیچ یک از مراجع از حیث موضوع شناسی با ایشان برابری نمی کند.
آیت الله رشاد تصریح کرد: مقام معظم رهبری در حوزه تاریخ اسلام صاحبنظر هستند و به آرای معاصرین در هر بحثی تسلط دارند. رجال حدیث را بسیار دقیق می شناسند و بیان بسیار خوب و بدون زوائد دارند و حدود هزار نفر در درس خارج ایشان شرکت می کنند که بی نظیر است. از ویژگی های فقه ایشان دستگاه وار دیدن و نظام مند بودن فقه است.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تاکید کرد: در تفقه، توجه ایشان در حیثیت اسلام مورد اهمیت است که مثلا درباره حکم ایشان درباره قمه زنی تبلور می یابد. همچنین، روزآمدی مباحث، اهتمام به موضوع وحدت و تقریب مذهب اسلامی از دیگر ویژگی های فقه مقام معظم رهبری است.
نظر شما