به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای سخنان خود در مراسم پاسداشت آیتالله طالقانی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی که با حضور رییس جمهور برگزار شد، با اشاره به پیام تسلیت امام خمینی (ره) در زمان رحلت آقای طالقانی و ذکر آیه "من المؤمنین رجال صدقوا ما عاهدوالله..." گفت: در صدر اسلام و پس از شهادت حمزه و جعفر بن ابیطالب، امام علی (ع) نگران این بودند که چرا شهادت نصیب ایشان نمیشود که این آیه نازل شد.
حسینی ادامه داد: در همان پیام امام آمده که "ایشان شخصیتی بود که از حبسی به حبس دیگر و از رنجی به رنج دیگر در رفت و آمد بود" و بنابراین ایشان را مجاهد نستوه نامیدند.
وی افزود: وقتی عدهای شائبه جدایی مرحوم طالقانی از امام را طرح کردند ایشان در سخنرانی تاریخی در مدرسه فیضیه گفتند "من از امام روحیه میگیرم و هر جا احساس دلتنگی کنم خدمت امام میرسم".
حسینی با یادآوری خاطرات رهبری انقلاب از مرحوم طالقانی ابراز داشت: آشنایی رهبر انقلاب با مرحوم طالقانی از زندانهای شاه شکل گرفت که نکته جالب توجه در اینباره بیاعتنایی کامل ایشان نسبت به دادگاههای آن زمان است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: نام مرحوم طالقانی با قرآن و تفسیر پرتوی از قرآن گره خورده است و ایشان خود میفرمودند "من بیش از اینکه در کسوت یک سیاستمدار باشم شاگرد کوچک مکتب قرآن و معلم قرآن هستم. مهمترین قدرتی که میتواند ملت مسلمان ایران و دنیا را برانگیزد، قرآن است.
حسینی تصریح کرد: مرحوم طالقانی کوشید تا قرآن صرفا کتاب مقدس نباشد بلکه به کتابی برای زندگی بدل شود.
وی در پایان به خاطرهای از غلامرضا سعیدی از نزدیکان شاه اشاره کرد که شاه میگفت "پدرم را سیدحسن مدرس بیچاره کرد و خودم از دست سیدمحمود طالقانی نمیدانم چکار کنم".
پایان پیام/
نظر شما