به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست، حمید جلالوندی مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست در نشست پیاده سازی نظام مدیریت سبز در دستگاه های اجرایی کشور که پیش از ظهر امروز با حضور نمایندگان ارزیابی عملکرد حدود 60 دستگاه دولتی در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، گفت: این نشست با هدف آموزش مقدماتی در خصوص شاخص های مدیریت سبز در برنامه ششم برگزار شده است.
وی افزود: به منظور مدیریت و کنترل میزان آلودگی ها و مصارف آب، انرژی و کاغذ در دولت، از سال های 1383 و 1382 موضوع مدیریت سبز یا دولت سبز در قانون بودجه دولت دیده شد.
وی افزود: همچنین از سال 1384 موضوع مدیریت سبز به برنامه چهارم توسعه و بعدها به برنامه های پنجم و ششم توسعه وارد شد اما به رغم آنکه مسئله مدیریت سبز در دستگاه های دولتی به عنوان یک قانون به تصویب رسید این مبحث با فراز و نشیب هایی همراه شد و به رغم اینکه مدیریت سبز، ساز و کاری بسیار قوی برای مدیریت مصارف جاری دولت ها است، در دوره ای، توجه لازم به اجرای این قانون صورت نگرفت.
مدیریت سبز یکی از روش های کنترل هزینه های جاری دولت ها
مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه یکی از چالش های مهم دولت ها این است که مصارف آن ها قابل کنترل نیست و همین امر منجر بدان شده است که مدام هزینه های جاری آن ها افزایش یابد، اظهار کرد: یکی از روش های کنترل هزینه های جاری دولت ها، مدیریت سبز است که با برخورداری از دستورالعمل و آیین نامه های مشخص و مدون به مدیریت مصرف آب و انرژی و کاغذ در دستگاه های دولتی کمک می کند.
جلالوندی مصرف سوخت گاز، بنزین خودروها و برق را از جمله مصادیق مصرف انرژی در دستگاه های دولتی برشمرد و گفت: با توجه به تعدد ساختمان ها و خودروهای دولتی باید گفت، دولت ها یکی از بزرگترین مصرف کننده ها در تمامی کشورها هستند و از همین رو کشورهای پیشرفته از طریق مدیریت سبز اقدام به کنترل این مصارف و کاهش هزینه های جاری دولت ها کردند.
وی ادامه داد: ضمن اینکه مدیریت مصرف آب، انرژی و مدیریت تولید پسماند، در نهایت به حفظ محیط زیست، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و کاهش آلودگی هوا کمک می کند.
مدیریت سبز از جمله شاخص های ارزشیابی عملکرد دستگاه های دولتی
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: به دلیل همین اهمیت موضوعی بود که در سال 92 و با آغاز به کار دولت یازدهم، اقدام به بازنگری دستورالعمل ها و ابلاغ مجدد آن ها، همچنین برگزاری جلسات توجیهی با دستگاه های دولتی کردیم و حتی مقرر شد امتیاز کسب شده توسط دستگاه ها در زمینه مدیریت سبز در امتیاز ارزشیابی دستگاه های دولتی وارد شود و بدین ترتیب مدیریت سبز به یکی از ملاک ها و شاخص های ارزشیابی عملکرد دستگاه های دولتی بدل شد.
جلالوندی گفت: از این رو مقرر شد برای تمامی دستگاه های دولتی به صورت سالانه، کارنامه عملکرد آن ها در زمینه مدیریت سبز تهیه شود.
وی با اشاره به تجربه کشورهای موفق در زمینه مدیریت سبز برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، آلودگی هوا و مصرف سوخت از این طریق، اظهار کرد: این موضوع برای کشور ما که اصلاح الگوی مصرف سوخت و انرژی در آن ضروری است، می تواند بسیار مهم باشد.
مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد: با توجه به اینکه یکی از وظایف مهم دفتر مطبوعش، تدوین ضوابط استقرار مراکز و واحدهای خدماتی و صنعتی است و آئین انتخاب صنایع و مراکز خدماتی سبز نیز به صورت سالانه برگزار می شود، فرآیند دبیرخانه ای انتخاب صنایع و مراکز خدماتی سبز برای سالجاری طی 10 روز آینده روی پورتال سازمان حفاظت محیط زیست قرار می گیرد.
وی همچنین اشاره ای به ارزیابی زیست محیطی 55 عنوان پروژه در دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست داشت و تاکید کرد: در کنار مسئولیت های ذکر شده، موضوع دبیرخانه پیاده سازی مدیریت سبز نیز در این دفتر پیگیری می شود.
جلالوندی از انجمن مدیریت سبز و نقش آن در تدوین استاندارد ایزو 1404 برای ارزیابی سازمان های سبز، همچنین مدیریت سبز در اروپا به عنوان تجارب موفق جهانی نام برد و خاطرنشان کرد: در حالیکه امار نشان می دهد مصرف منابع انرژی و آب در ایران بسیار بیشتر از میانگین جهانی است، اجرای مدیریت سبز می تواند راهکاری موفق برای کاهش این اختلاف میانگین مصرف باشد.
نظر شما