مراسم اربعین باید مردمی باشد

خبرگزاری شبستان: سفیر ایران در عراق با اشاره به اینکه اربعین باید مردمی باشد و این دیدگاه رهبری است، گفت: مردمی بودن اربعین یعنی بودجه این مراسم توسط خود مردم تامین شود و هزینه‌ها ابتدا داوطلبانه و بعد به صورت برنامه‌ریزی شده از زائران گرفته شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، ایرج مسجدی، سفیر ایران در عراق در گردهمایی دست اندرکاران مراسم راهپیمایی اربعین که امروز در وزارت کشور برگزار شد گفت: زائر ما حق ندارد بدون ویزا وارد عراق شود. من از مسئولان این مراسم می‌خواهم که اگر زائر ما اقدامی تخلف‌آمیز داشت، جلوی او گرفته شود.

 

وی اظهار کرد: زائران باید با حفظ مقررات عراق، نظم و احترام به مردم عراق وارد این کشور شوند.

 

سفیر ایران در عراق در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه زائر عراقی خود را موظف می‌داند در روز اربعین به کربلا برسد و بعد از اقامت کوتاهی به محل زندگی خود برگردد، گفت: اقامت زائر عراقی در کربلا بسیار مختصر است و برنامه خود را مدیریت کرده و دولت هیچ برنامه‌ریزی برای این راهپیمایی ندارد. فردای روز اربعین این مراسم برای مردم عراق تمام شده و موکب‌ها جمع می‌شود. نقش دولت عراق هم تامین امنیت زائران است. با این وجود شرایط برای زائران ما متفاوت است و مردم ما اصرار دارند مدت بیشتری در کربلا بمانند.

 

مسجدی در ادامه اظهار کرد: البته زائر ایرانی به کاظمین و سامرا هم می‌رود و شاید هم حقش باشد. سال گذشته یک میلیون و 800 هزار زائر ایرانی به سامرا رفت در حالی که هیچ زائر عراقی به این شهر نرفت.

 

وی گفت: زائر ایرانی تامین امکانات خود برای این راهپیمایی را وظیفه دولت می‌داند، در حالی که این امکانات در خود عراق نه توسط دولت بلکه توسط خود مردم تامین می‌شود.

 

مسجدی با اظهار اینکه اربعین باید مردمی باشد و این دیدگاه رهبری است، گفت: مردمی بودن اربعین یعنی بودجه این مراسم توسط خود مردم تامین شود. پیشنهاد من این است هزینه‌ها ابتدا داوطلبانه و بعد به صورت برنامه‌ریزی شده از زائران گرفته شود. چرا زائر توقع دارد دولت تمام هزینه‌ها را تامین کند؟ وظیفه ستاد مرکزی اربعین سیاستگذاری برای مردمی کردن این مراسم است، البته مردمی کردن این مراسم به معنای رها کردن زائر نیست. نقش دولت می‌تواند پشتیبانی و حمایت باشد.

 

سفیر ایران در عراق تصریح کرد: دولت باید نقش پشتیبانی داشته و محوریت مراسم را به عراقی‌ها واگذار کند،‌ به طور مثال باید موکب عراقی برپا شود تا ما از آن حمایت کرده و به آن امکانات بدهیم یا برای حمل و نقل زائران قراردادی با شرکت‌های حمل و نقل عراقی منعقد شود و اگر وسیله کم آمد ما امکانات بدهیم، البته این سیاست‌های آینده ما باید باشد نه امسال. من معتقدم نیازهای ما باید اول از بازاری عراق تامین شود. مردم هم می توانند در شهرهای زیارتی مثل سامرا سرمایه‌گذاری کرده و هتل و رستوران درست کنند تا سامرا به یک محیط زیارتی عامه با خدمات مناسب تبدیل شود. امنیت آنجا هم تامین شده است. دولت می‌تواند سرمایه‌گذاری هایی مثل ایجاد اتوبان انجام دهد و از آن درآمدزایی کند. دولت عراق از این موضوع استقبال می‌کند.

 

وی با تاکید بر اینکه هماهنگی‌های لازم با مسئولان عراق برای برگزاری مراسم انجام شده است، گفت: ان‌شاءالله امسال مراسم اربعین باشکوهی خواهیم داشت. البته اقدامات پس از پایان مراسم امسال نباید تعطیل شود و برای سال آینده از همین امسال باید برنامه‌ریزی کنیم.

کد خبر 662776

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha