به گزارش خبرگزاری شبستان از بوشهر، سرگئی اشماتکو، وزیر انرژی روسیه در نشست خبری راه اندازی کامل نیروگاه اتمی بوشهر گفت: باید یکسری آزمایشات و تستهای مختلف در نیروگاه انجام شود تا بعد از آن نیروگاه به ظرفیت کامل برسد.
وی با بیان اینکه در همین رابطه یکسری موازین بینالمللی در مورد ایمنی نیروگاه وجود دارد که باید رعایت شود، افزود: راهاندازی صنعتی نیروگاه زمانی مشخص میشود که تمام تستها انجام و مطالبات قانونی را محقق کرده باشیم.
وی یادآور شد: پس از انجام راهاندازی مقدماتی نیروگاه متوجه شدیم همه چیز آماده است بنابراین پس از انجام آزمایشات متعدد میتوانیم زمان بهرهبرداری صنعتی را اعلام کنیم.
اشماتکو تأکید کرد: نباید کاری کنیم تا به کارشناسان استرس وارد شده و در انجام آزمایشات خود انجام یکسری کارها را کاهش دهند.
وزیر انرژی روسیه بابیان اینکه ما با کمک متخصصان ایرانی مقدمات لازم را انجام میدهیم تا در سالهای آینده بتوانیم از نیروگاه استفاده کنیم پیش بینی کرد: از لحظه راه اندازی تا دستیابی به قدرت تعیین شده نیروگاه اتمی بوشهر یک سال به طول بینجامد که این مدت طبق روال معمول است.
وی گفت: راه اندازی صنعتی نیروگاه زمانی مشخص می شود که تمام تست های مربوط به موازین ایمنی بین المللی را انجام داده و به آنها پایبند باشیم از این رو نمی توان از کارشناسان خواست که برخی اقدامات مربوط به ایمنی نیروگاه را انجام ندهند.
وی با بیان اینکه پروژه های خیلی جالبی درباره همکاری دو کشور در عرصه نفت و گاز را در دیدار وزیر نفت ایران مورد بررسی قرار دادیم، خاطرنشان کرد: ما موضع منسجمی با جمهوری اسلامی ایران در خصوص توسعه حوزه دریای خزر داریم.
اشماتکو اظهار داشت: ما اعتقاد داریم توسعه زیربنایی حوزه خزر از جمله حمل و نقل و استخراج ذخایر هیدروکربن به کشورهای ساحلی خزر مربوط می شود.
وی ادامه داد: وزیر نفت ایران تاکید داشت که هر گونه توسعه زیربنایی در این دریا باید از نظر مسایل بین المللی زیست محیطی مورد مطالعه قرار گیرد و نتایج این مطالعات به تایید همه کشورهای ساحلی برسد.
وزیر انرژی روسیه در بخش دیگری از این نشست درباره افق همکاری های تهران و مسکو به ویژه پس از مذاکرات روز گذشته نهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه تصریح کرد: در پایان این اجلاس پروتکل کمیسیون مشترک به امضا رسید که مسکو و تهران به لحاظ ماهوی حتی یک اختلاف نظر در تدوین آن نداشتند.
فریدون عباسی معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست گفت: ایران از پیشنهاد روسیه در بومی سازی فناوری هسته ای استقبال می کند.
وی افزود: همانطور که اشاره شد ایران همکاری خوبی با کشور روسیه و شرکتهای روسی در زمینه فناوری هسته ای دارد که یک نمونه بارز آن به نتیجه رسیدن نیروگاه اتمی بوشهر در حد فعلی است.
وی با اشاره به همکاری های دو طرف گفت: این موضوع زمینه را برای همکاری های آتی ایران و روسیه فراهم می کند.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه ایران به پیشنهاد روسیه در مورد توسعه نیروگاه های اتمی خواهد اندیشید، اظهار داشت: مطمئنا با تجربه مشترکی که به دست آورده اییم یکدیگر را بیش از گذشته درک خواهیم کرد.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران ادامه داد: همانطور که همکاران روسی ما اشاره کردند روسیه حاضر است در بومی سازی فناوری هسته ای به ایران کمک کند و ما نیز از این پیشنهاد استقبال می کنیم.
وی برنامه جمهوری اسلامی ایران برای تولید 20 هزار مگاوات برق هسته ای را یادآور شد و گفت: در این راستا علاوه بر اینکه بر توانایی بومی کشورمان تاکید داریم قائل به همکاری با سایر کشورها نیز هستیم.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران افزود: تجربه خوبی که در سال های اخیر در کار با شرکت های روسی به دست آورده ایم دو طرف را تشویق می کند که همکاری های بیشتری در این زمینه با یکدیگر داشته باشند.
معاون رییس جمهور بار دیگر بر اهمیت رعایت مسایل ایمنی در راه اندازی کامل نیروگاه اتمی بوشهر تاکید کرد و گفت: بین سازمان انرژی اتمی و متخصصان درباره زمان بندی نیروگاه توافق وجود دارد اما حاضر نیستیم به هیچ قیمتی استرس و فشار بر روی متخصصان ایرانی در این راستا افزایش یابد.
پایان پیام/
نظر شما