فناوری ایران در حاشیه خلیج فارس یک فرصت استثنایی برای همسایگان است

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران گفت: به همسایگان خود در جنوب خلیج فارس اعلام می‌کنیم دانش و فناوری ایران در حاشیه خلیج فارس یک فرصت استثنایی است.

فریدون عباسی، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران، صبح امروز (22 شهریور) به خبرنگار شبستان در بوشهر گفت: ایران در راستای تنوع بخشیدن به منابع تولید انرژی برق و بر اساس مطالعات انجام شده مصمم است به دنبال بهره‌برداری از واحد نخست نیروگاه اتمی بوشهر افزایش سهم برق هسته‌ای و سبد انرژی کشور را با حداکثر استفاده از توانمندی‌های داخلی پیگیری کند.


وی افزود:‌ دولت فعلی و در رأس آن رئیس جمهور با جدیت و سخت‌کوشی در توسعه همه‌جانبه کشور سهم به سزایی داشتند و تکمیل نیروگاه اتمی بوشهر نماد همراهی و همسویی مجلس و دولت در سال‌های اخیر است که آثار خیر دیگر آن نیز در آینده نمایان می‌شود.


عباسی گفت:‌ تکمیل نیروگاه اتمی بوشهر با تلاش بسیار و هماهنگی مسئولان و متخصصان جمهوری اسلامی و روسیه در فراهم‌سازی شرایط بهینه بهره‌برداری از آن با وجود کارشکنی‌ دیگران نویدبخش تعمیق روابط همه جانبه دو کشور دوست و همسایه است.
 

وی حضور ایران قدرتمند در منطقه را برای روسیه یک فرصت دانست و ادامه داد: روسیه نیز به دنبال این است که مراودات خود را با جمهوری اسلامی ایران تقویت کند و در همین زمینه کمیسیون اقتصادی مشترکی بین دو طرف به غیر از مسایل هسته ای در زمینه های صنعتی، کشاورزی و پزشکی برای همکاری بهتر و رو به رشد تری روز گذشته در تهران برگزار شد.


عباسی اظهار داشت: در زمینه مسایل هسته ای، روسیه کشوری قوی است و نشان داده که صاحب سبک خاص ساخت نیروگاه است و از دانش فنی خوبی در این زمینه برخودار است.


رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: کار کردن روسیه با ایران در زمینه نیروگاه اتمی بوشهر فرصتی برای روسیه بود که خود را به دیگر کشورهای جهان معرفی کند و این طور نبوده که فقط ایران از این همکاری بهره مند شده باشد.


وی گفت: مشارکت روسیه در ساخت نیروگاه اتمی بوشهر باعث شد تا دو طرف فهم بهتری از همدیگر پیدا کنند و این امر زمینه را برای همکاریهای آینده هموار تر کرده است.


عباسی افزود: هم اکنون ما تکنولوژی روسیه را در زمینه هسته ای شناخته ایم و در آینده می توانیم همکاری مشترک داشته باشیم با این شرط که بومی سازی مد نظر ما باشد.


وی با اشاره به اینکه ما موظف به تامین 20 هزار مگاوات برق هستیم گفت: سهم برق هسته ای را با وزارت نیرو به توافق رسیده ایم و این عدد در حال نهایی شدن است.


معاون رییس جمهوری تصریح کرد: کشورهای مختلفی می توانند به ما پیشنهاد همکاری بدهند که با توجه به کار مشترکی که با روسیه در زمینه تکمیل نیروگاه اتمی بوشهر انجام شد متخصصان داخلی با دانش هسته ای روسیه آشنایی کامل پیدا کرده اند و کشور یادشده نیز می تواند یکی از گزینه ها باشد.


وی در پاسخ به این سوال مبنی بر جابجایی روستاهای هلیله و بندرگاه از جوار نیروگاه اتمی به عنوان یکی از مصوبات سفر سوم هیات دولت به بوشهر نیز گفت: دکتر احمدی نژاد دستور اولیه برای تامین بودجه جابه جایی را به معاون بودجه ریاست جمهوری داده است و در انجام این مهم مصالح مردم در نظر گرفته می شود.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 66276

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha