تلاش برای تقویت حضور خانواده‌ها در مساجد با محوریت بانوان

خبرگزاری شبستان: مدیرکل برنامه‌ریزی فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به تلاش‌ها و اقدامات انجام شده برای تسهیل حضور بانوان در مساجد، تقویت بخش‌های نرم افزاری و سخت افزاری را از جمله این اقدامات برشمرد.

خبرگزاری شبستان: امسال مرکز رسیدگی به امور مساجد، برای دومین سال متوالی، رویکرد برنامه‌های یک ساله خود را با عنوان «مسجد و بانوان» نامگذاری کرد تا مسئولان مساجد در این مدت همچنان با ایجاد زمینه‌های مناسب، برای تسهیل حضور هر چه بیشتر بانوان در این خانه‌های خدا تلاش کنند و در راستای برطرف کردن کمبودها و کاستی‌های موجود در این زمینه اهتمام داشته باشند.

 

بنا بر نظر کارشناسان، در صورت تسهیل شرایط حضور بانوان در مساجد، آنان می‌توانند در کنار نقش همسری و مادری خود، افرادی فعال در عرصه‌های قرآنی، فرهنگی و اجتماعی باشند و فرزندان خود را نیز به سوی پایگاه محوری اسلام یعنی مساجد سوق دهند.

 

در رابطه با اقدامات و تلاش‌های مرکز رسیدگی به امور مساجد در راستای تقویت حضور بانوان با حجت‌الاسلام مجتبی صداقت؛ مدیرکل برنامه‌ریزی فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت‌وگویی ترتیب داده‌ایم که آن را در ادامه می‌خوانید:

 

صداقت در گفت‌وگو با خبرنگار ما، تجهیز مساجد به امکانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری را زمینه‌ساز تسهیل‌ حضور هر چه بیشتر بانوان در مساجد برشمرد و گفت: در صورتی که مساجد از نظر فکری و فرهنگی آمادگی پاسخگویی نیازهای مخاطبان را داشته باشند، می‌توان حضور خانواده‌ها با محوریت بانوان را گسترش داد.

 

وی با اشاره به نقش پر رنگ بانوان در کانون خانواده‌ها، بیان کرد: به همین جهت تلاش می‌کنیم که ظرفیت مساجد را در بخش‌های سخت‌افزاری و اصلاح بخش بانوان تقویت کنیم به گونه‌ای که بخش بانوان همانند قسمت آقایان در مساجد فعال و گسترش یابد.

 

مدیرکل برنامه‌ریزی فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد، خاطر نشان کرد: به نظرم، لازم است، همانگونه که در مساجد برای برنامه‌ریزی برنامه‌های فرهنگی و هنری در قسمت برادران، مسئول فرهنگی انتخاب می‌شود، خوب است که برای بخش بانوان هم، واحد فرهنگی تشکیل شود، تا با برنامه‌ریزی‌های منسجم و هدفمند در رونق حضور بانوان در مساجد موثر باشند.

 

صداقت، نصب سیستم‌های صوتی و آسانسور برای کهنسالان و یا کسانی که مشکلات جسمی دارند، را از جمله ضرورت‌هایی نام برد، که باید نسبت به آن‌ها اهتمام داشت و خاطر نشان کرد: توجه به نظافت و بهداشت شبستان، تهویه، فرش و سرویس‌های بهداشتی، موجب مطلوب‌تر شدن فضای خانه‌های خدا برای بانوان می‌شود.

 

وی افزود: با توجه به آیات و روایات، یکی از آثار حضور و شرکت بانوان در مساجد استفاده و بهره وری از اعمال عبادی در خانههای خدا است، که در این صورت از اجر و پاداش بینصابی برخوردار میشوند.

 

این کارشناس در حوزه مسجد، با اشاره به اقدامات مرکز رسیدگی به امور مساجد در زمینه تسهیل حضور بانوان در مساجد، اظهار کرد: برنامه‌های مستقل و مشترکی با برادران در حوزه بانوان از سوی این مرکز برای مساجد ارایه شده‌اند، تا از این طریق حضور آنان را در مساجد فعال کنیم، علاوه بر آن پیشنهاداتی هم به  مساجد ارایه شده است.

 

صداقت اظهار کرد: علاوه بر آن، هم اندیشی‌های مختلفی هم با بانوان فعال مساجد و نیز متولیان مساجد فعال در حوزه بانوان انجام شده است، به طوری که گزارشات آن‌ها هم در مرکز رسیدگی به امور مساجد مورد رسیدگی قرار می‌گیرند، تا به صورت برنامه‌های پیشنهادی اعمال شوند و به وسیله آن‌ها به حرکت مساجد، جهت داده شود و منجر به تقویت میزان حضور بانوان در مساجد شود.

 

وی گفت: جلساتی هم با موضوع و محور بانوان با برخی از دستگاه‌ها و نهادها برگزار کرده‌ایم، تا بتوانیم با تعامل دو سویه، پیشنهادات و برنامه‌های مختلفی در زمینه تقویت حضور بانوان در مساجد ارایه دهیم.

 

 

 

کد خبر 662321

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha