حسن خلیلآبادی در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، بر لزوم ساخت مساجد با مشارکت مردم و خیرین تاکید کرد و گفت: معمولا مساجد محل عبادت ما مسلمانان هستند که خود مردم نیز آنها را میسازند و شهرداریها هم در ساخت آنها کمک میکنند، زیرا ما معتقدیم، با وجود آنکه برخی از مساجد معظم توسط افراد شاخص مملکت و دولتها ساخته شدهاند، شهرداریها وظیفهای در زمینه ساخت مساجد ندارند، اما باید به ترویج فرهنگ نماز و ساخت مساجد کمک کنیم.
وی بر لزوم ترویج فرهنگ وقف و نذر در زمینه ساخت مساجد تاکید کرد و ادامه داد: کمبود موجود در این زمینه باید با مشارکت مردم از طریق تشویق دولتها انجام شود و مناطق نیازمند اعلام شوند تا خیرین در این زمینه مشارکت داشته باشند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر تناسب معماری مساجد با محیط پیرامونی آنها، اظهار کرد: اگر چه معتقدیم که در معماری بناها و اماکن مقدس باید با محیط پیرامونی آنها تناسب برقرار شود و مساجد از مولفهها و شاخصههای معماری ایرانی و اسلامی برخوردار باشند، اما لازم است در معماری مساجد، تلفیقی از طراحیهای مدرن و بهروز هم استفاده شود تا برای مخاطب جذابیت داشته باشد.
خلیل آبادی با اشاره به عدم تناسب گنجایش مساجد با جمعیت مناطق و محلات، اظهار کرد: برخی از مساجد پایتخت دارای وسعت بالایی هستند اما جمعیت کمی برای اقامه نماز در آنها حضور مییابند و بالعکس در برخی از مناطق مسجدی برای اقامه نماز وجود ندارد و متاسفانه در برخی از محلات هم، زمینی برای ساخت مسجد وجود ندارد و در این مورد پیش بینی نیز نشده است.
وی ادامه داد: البته نبود تناسب میان تعداد مساجد با جمعیت پیرامون آنها تنها مختص به این مراکز نیست، بلکه متاسفانه این مسئله در رابطه با بسیاری از مراکز عمومی، فرهنگی و آموزشی هم رعایت نشده است.
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، نقش مساجد را در کاهش آسیبهای اجتماعی تاثیرگذار دانست و اظهار کرد: لازم است، مساجد برای جذب جوانان و گروههایی که در آسیب هستند، از روشها و تکنیکهای نوینی استفاده کنند و در این زمینه بهروز باشند و هر چقدر مساجد در این زمینه جاذبه داشته باشند، افرادی که در این مراکز حضور مییابند نیز کمتر در معرض آسیبهای اجتماعی قرار میگیرند و در صورتی که جاذبه مساجد افزایش یابد، به طور طبیعی کاهش آسیبهای اجتماعی را هم به دنبال خواهد داشت.
خلیل آبادی خاطرنشان کرد: معتقدم، مساجد از صدر اسلام تاکنون مرکزی برای مشاوره، فعالیتهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بودهاند و هم اکنون هم میتوانند این نقش را به خوبی ایفا کنند، به شرط آنکه با تخصصهای لازم در این زمینه ورود پیدا کنند، به عنوان مثال یک کارشناس حقوقی و مشاور متخصص جذب مسجد شود و در این زمینه به مردم خدمات ارایه دهد.
وی ادامه داد: همچنین مساجد میتوانند این ظرفیت و قابلیت را داشته باشند که از فردی که در حوزه اقتصادی تخصص دارد به عنوان کارشناس برای ارایه مشاوره اقتصادی و قرضالحسنه بهره بگیرند.
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، گفت: مساجد تنها مکانی برای اقامه نماز نیستند، بلکه ساخته شدهاند و رسالت دارند که بر رشد و بلوغ فکری مسلمانان هم تاثیرگذار باشند و در کنار خدمات معنوی، خدماتی در زمینه ارتقای کیفیت زندگی مردم ارایه کنند.
نظر شما