به گزارش خبرنگار شبستان، بزرگداشت استاد حسین لرزاده امروز دوشنبه 21 شهریور در فرهنگستان هنر ایران با حضور جمعی از اساتید عرصه معماری برگزار شد. در آغاز این مراسم علی معلم دامغانی، رییس فرهنگستان هنر گفت: لرزاده معمار، شاعر یا خطاط نبود، او فقیه و عارف هم نبود، او یک انسان بود که میدانست انسان کیست و چیست.
وی افزود: هیچ معنایی گویاتر از آنچه خود لرزاده در مقام شاعری بیان میکند گویای شخصیت او نیست در واقع حسین لرزاده شاعری از عصر و نسل ما بود که مفهوم حقیقی هنر را دریافته بود، یکی از سلسلهبزرگان که در جایگاه خلیفهالله به کار آفرینش دست میزد.
معلم دامغانی با اشاره به اینکه در گذشته بزرگانی که دست به ساخت یک بنا میزدند بر مبنای خرد این کار را انجام میدادند، گفت: اگر کسی خانهای میساخت بر اساس خرد بود. چندی پیش یکی از بزرگان به من گفت رازهایی در ساخت هر بنا وجود دارد به عنوان مثال تخت جمشید را ببین که چگونه مصالح معماری را به هم بافتهاند طوری که هیچ سیل و زلزلهای نمیتواند آنها را فرو ریزد یا اندکی آنطرفتر در اصفهان دو مناره کوتاهقد هست که منارهجنبان نام دارد. این دو مناره اسبابی برای خنده نیستند بلکه بر اساس خرد بنا شدهاند.
معلم در پایان گفت: گذشتگان ما آب و آتش و نور را مهار کردهاند و امروز ما نمادهایی داریم که میراث گذشتگان هستند. آنها مردمانی نادان نبودند و امیدواریم همواره ارزششان حفظ شود.
پایان پیام/
نظر شما