به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، آرش عباسی در ابتدای این نشست خبر از حذف نشریه یا بولتن روزانه جشنواره داد و گفت: با پیشرفت تکنولوژی ترجیح دادیم که دیگر نشریه روزانه در جشنواره فیلم کوتاه نداشته باشیم و به جای آن اپلیکیشن جشنواره طراحی شده است که در اختیار قرار می گیرد. همچنین تمام مطالبی که به صورت روزانه در سایت و نشریه جشنواره منتشر می شود در این اپلیکیشن قابل رویت است، اما در کنار آن ما قابلیت پخش فیلم و نشر صوتی برخی اخبار و اطلاعات مربوط به جشنواره را نیز خواهیم داشت.
وی همچنین بیان کرد: نکوداشت هنرمند درگذشته وحید نصیریان در جشنواره سیوچهارم برگزار خواهد شد. همچنین بزرگداشت «ناصر غلامرضایی» و مرور آثار «داریوش غریبزاده» و «ابراهیم سعیدی» در طول جشنواره برگزار خواهد شد.
عباسی در مورد نشست ها و سانس های برگزاری جشنواره گفت: نشست های جشنواره از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۲ برگزار می شود. همچنین هر روز ۴ سانس خواهیم داشت که از ۱۳ تا آخر شب برگزار می شود.
سیدصادق موسوی در ابتدای سخنانش جشنواره فیلم کوتاه تهران را مهمترین و بزرگترین جشنواره خاورمیانه خواند و گفت: سینمای فیلم کوتاه امتیازات زیادی برای سینمای ایران به ارمغان آورده است و در واقع مزیت سینمای ایران به سینمای جهان به داشتن فیلم کوتاه است. جشنواره فیلم کوتاه تهران متعلق به کل سینمای ایران است و ما حتی کسانی که با هزینه شخصی در این راستا فیلم می سازند را بها می دهیم.
وی با تاکید بر اینکه جشنواره فیلم کوتاه مهمترین محل برای عرضه فیلم کوتاه است، توضیح داد: این نکته جشنواره فیلم کوتاه را از بقیه جشنواره ها متمایز می کند چراکه اگر جشنواره های فجر، یاس و حتی مستند برگزار نشود جایگزین هایی برای آنها وجود دارد اما فیلم کوتاه برای ادامه حیات نیاز به چنین فستیوالی دارد. ما عملا فضای پخش فیلم کوتاه را در خارج از فضای جشنواره نداریم. این جشنواره ویترین و محلی برای کشف و شناسایی استعدادها در فیلم کوتاه است و از این بابت باید گفت که این جشنواره بسیار اهمیت دارد.
دبیر سی و چهارمین جشنواره فیلم کوتاه تهران گفت: امسال ۵۸۵۹ فیلم کوتاه از ۱۱۷ کشور خارجی برای ما ارسال شد که نهایتا ۱۱۰ فیلم در بخش خارجی و ۹ اثر در بخش ایرانی از ۴۴ کشور مختلف به اضافه کشور خودمان در این جشنواره راه پیدا کردند. در بخش اصلی بینالملل ۲۹ فیلم داستانی، ۱۲ مستند، ۲۴ پویانمایی و ۱۲ فیلم تجربی داریم که برای هر بخش جایزه 3 هزار یورویی در نظر گرفتیم و برنده اصلی نیز جایزه ای ۶ هزار یورویی را از آن خود خواهد کرد که جایزه ای در خور توجه در جریان جشنوارههای فیلم کوتاه است.
امسال مسعود امیری تیرانی و دو نفر از اعضای انجمن فیلم کوتاه در شورای سیاستگذاری جشنواره حضور داشتند و طی تشکیل جلسات متعدد توانستیم با یک خرد جمعی جشنواره را پیش ببریم.
وی درباره محل برگزاری جشنواره نیز بیان کرد: به دلیل اینکه پردیس سینمایی ملت یک مجموعه فرهنگی است، تصمیم گرفتیم جشنواره را در آنجا برگزار کنیم. البته به نظر من نظم و انضباط زیادی در آنجا برقرار است که ما به این موضوع معتقدیم و دیگر اینکه مخاطبان دیگر به صورت ایستاده فیلم ها را تماشا نمی کنند.
موسوی در ادامه به معرفی هیات داوران بخش ملی و بین الملل پرداخت و گفت: امسال در بخش بین الملل، پیتر موردما از اسلوونی، عبیر هاشم از لبنان، آندره بدنارک از لهستان، یوک مویی چانگ از هنگکنگ و مهدی کرم پور داوری آثار را بر عهده دارند که هر کدام از این افراد سابقه داوری در معتبرترین جشنوارههای فیلم کوتاه را داشته اند. در بخش ملی نیز حمید نعمتالله، جعفر صانعیمقدم، مجید شیخانصاری، مجید برزگر، مهدی جعفری، امید سحرخیز و مهناز افضلی داوری آثار را به عهده دارند.
وی همچنین به سه بخش جانبی جشنواره شامل «کتاب و سینما»، «حقوق شهروندی» و «ایمان و امید» از نگاه انسان معاصر اشاره کرد و افزود: امسال در بخش بین الملل نیز سه بخش آسیا، مذهب و ویدئو آرت در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل انجمن سینمای جوان با اشاره به اینکه امسال صندوق اعتباری هنر اسپانسر تمام جشنواره های سازمان سینمایی خواهد بود، گفت: سال گذشته جشنواره با دو میلیارد تومان برگزار شد و برآورد مالی ما برای امسال یک میلیارد تومان است که ۵۰ درصد آن را صندوق اعتباری هنر می پردازد. به نظر من یکی از پاک ترین جشنواره ها جشنواره فیلم کوتاه است به طوری که آقای فرخنده کیش هم سال گذشته جشنواره را با بودجه کم برگزار کرد، مهم این است که بتوانیم هزینه های جشنواره را کاهش دهیم تا بخش های اصلی به خوبی برگزار شوند.
وی در ادامه درباره اضافه شدن سیمرغ فیلم کوتاه در جشنواره فیلم فجر و غیبتش در جلسات شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر سخن گفت و بیان کرد: در این سال ها فیلم کوتاه چند کار مهم کرده یعنی پیگیر بازگشت سیمرغ بوده و در این مسیر از مرز ادب خارج نشده و اطلاعیه هیجانی نداده است. شورای سیاستگذاری جشنواره از افراد انجمن استفاده و در برگزاری جشنواره نیز قبول مسئولیت کرده است.
سیوچهارمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری سیدصادق موسوی 25 تا 30 مهرماه در پردیس سینمای ملت برگزار میشود.
نظر شما