عقب ماندگی شهرستان رشت از شاخص آب شرب روستایی/ ظرفیت مغفول روستاها شناسایی شود

خبرگزاری شبستان: فرماندار رشت شاخص برخورداری شهرستان رشت از آب شرب روستایی را ۶۷ درصد دانست و گفت: این شاخص در استان ۷۶ درصد است که باید با قوت در جهت رفع این عقب ماندگی تلاش شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، سیروس شفقی، فرماندار رشت امروز (22 مهر) در همایش روز ملی روستا در سالن اجتماعات فرمانداری ضمن محکومیت سخنان ضد ایرانی رئیس جمهور فحاش و هتاک آمریکا گفت: این سخنان نشان دهنده توانمندی فرزندان ایران اسلامی در مذاکرات برجام است که ترامپ را نالان کرده است.

 

وی ادامه داد: رئیس جمهور آمریکا نیروهای اصیل انقلابی کشور را که در راه مبارزه با تروریسم منطقه جان خود را فدا کردند، تروریست می خواند که سخنانی مضحک است.

 

فرماندار رشت تاکید کرد: ملت ایران اسلامی با وحدت و همدلی در مقابل هرگونه تهدید و یاوه گویی با اقتدار و سرافرازانه خواهد ایستاد.

 

وی در ادامه با اشاره به روز ملی روستا با بیان اینکه دهیاران حلقه اجرایی میان مردم و مسئولان در روستاها هستند اظهارکرد: دهیاران سیاست‌های دولت تدبیر و امید را در روستاها اجرا کرده و گام های خوبی در عمران و آبادی روستاها برداشته شده و در تلاشیم تا دغدغه‌های معیشتی، رفاهی و بهداشتی را رفع کنیم.

 

شفقی با تاکید بر بهره گیری از ظرفیت مشارکت روستائیان در امور محوله گفت: در خصوص جمع آوری پسماندهای روستایی و برخورد با تخلفات ساختمانی باید جدی تر وارد عمل شد دهیاران آماده مقابله با هر نوع بحرانی باشند.

 

وی به برخورداری روستاهای شهرستان رشت از آب شرب روستایی اشاره و اذعان کرد: متاسفانه آب روستایی به تعهدات خود در مورد چندین روستا عمل نکرده و طی جلسه این هفته تکلیف این تعهدات روشن خواهد شد.

 

شفقی با اشاره به آبرسانی به محدوده سراوان و عدم اجرای تعهدات ناحیه 8 و 9 تصریح کرد: در این ناحیه 300 کیلومتر شبکه گذاری با اعتبار 30 میلیارد انجام شده که 25 روستا را تحت پوشش قرار می دهد اما فاقد آب بوده و این پذیرفتنی نیست.

 

وی خاطرنشان کرد: شاخص برخورداری شهرستان رشت از آب شرب روستایی 67 درصد است که این شاخص در استان 76 درصد و در کشور 81 درصد است که باید با قوت در جهت رفع این عقب ماندگی تلاش شود.

 

فرماندار رشت تاکید کرد: در سال جاری توسط کمیته برنامه ریزی شهرستان رشت 21 میلیارد تومان جهت تامین آب شرب روستایی، اصلاح شبکه ها و راه اندازی واحدهای تصفیه ایی تعیین شده است.

 

وی با اشاره به وضعیت برق رسانی در روستاهای شهرستان رشت تصریح کرد: در جریان برف سال گذشته 3 هزار تیربرق و 230 کیلومتر کابل خودنگهدار تعویض و ترانس های جدید نصب شد.

 

شفقی با بیان اینکه شهرستان رشت دارای مقاوم اول ضعف برق در سطح کشور است تاکید کرد: در سال جاری چهار میلیارد تومان جهت تقویت شبکه های برق اختصاص خواهد یافت.

 

وی به آسفالت روستایی اشاره و وضعیت شهرستان در زیرسازی را خوب اعلام کرد و افزود: در نیمه نخست امسال 93 کیلومتر از راه های روستایی شهرستان آسفالت شد و 42 میلیارد تومان از اعتبارات کمیته برنامه ریزی شهرستان رشت برای این امر تخصیص خواهد یافت.

 

شفقی با تاکید بر ترویج صنعت کشاورزی در روستاها جهت درآمدزایی و رونق اقتصادی روستائیان ادامه داد: باید اقتصاد مقاومتی را در روستاها تحقق بخشیده تا افزایش درآمد روستائیان را شاهد باشیم.

 

وی اضافه کرد: مسیر اجرایی سیاست های اقتصاد مقاومتی از روستاها و با دستان توانمند روستائیان است.

 

شفقی از دهیاران خواست تا ظرفیت های مغفول روستاها را شناسایی و در این راستا گام برداشته تا از حمایت های دولت بهره مند شوند.

 

وی با اشاره به وظایف دهیاران در بخش های مختلف که 48 وظیفه عمرانی را در روستاها عهده دار هستند گفت: اگر پروژه های روستا به دهیاران سپرده شود ارزان تر و با سرعت بیشتر قابلیت اجرا خواهد داشت.

 

فرماندار رشت با بیان اینکه دهیاران خلاهای قانونی و مشکلات خاص خود را دارند از نمایندگان مجلس خواست تا تلاش کنند دهیاران را به عنوان دستگاه اجرایی روستاها در قانون تعریف کنند.

 

به گفته وی، نوسازی و بهسازی محیط فیزیکی روستا، هدایت و نظارت بر عملیات فرآیند روستایی و ارتقا شرایط کار و زندگی روستایی سه وظیفه عمده دهیاران است.

 

در پایان این جلسه از دهیاران و کارآفرینان نمونه شهرستان رشت تقدیر شد.

کد خبر 662213

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha