به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، علیمحمد سابقی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی، در حاشیه برگزاري نمایشگاه بینالمللی هنر این کشور، «آرت اکسپو ۲۰۱۷» که حدود ۴۰ اثر از هنرمندان ایرانی را در قالب نقاشی و مجمسه میزبانی میکند، گفت: حضور هنرمندان در رویدادهای بزرگ هنری میتواند معرفی کننده بخشی از هنر متعالی ایران باشد.
وی با بیان اینکه هنر ایرانی در کشورهای اروپایی عرضه بیشتری داشته و بیشتر شناخته شده است، گفت: این درحالی است که جنبههای مختلف هنر ایرانی در جنوب شرق آسیا حضور کمرنگ تری داشته و به همین دلیل شناخت کمتری هم نسبت به آن وجود دارد.
سابقی در ادامه، تأکید کرد: در سالهای اخیر، سعی شده تا جلوههای مختلف هنر دیرینه و معاصر ایران در این منطقه خودنمایی کند که این امر سبب شده تا شناخت هنرمندان و مردم منطقه نسبت به هنر ایران بهبود یابد.
رایزن فرهنگی كشورمان، رویدادهای هنری نوپا مانند نمایشگاه آرت اکسپو مالزی را فرصت مناسبی برای معرفی آثار برجسته هنرمندان و فرهیختگان عرصه ادب و هنر کشورمان دانست و استقبال ملیتهای مختلف از این آثار را قابل توجه خواند.
سابقی افزود: نباید خسته شویم، دیگران هم بر اساس استمرار و تداوم کار و پشتکاری که داشتهاند، به موفقیتهای مهم نائل شدهاند و ما هم باید در این مسیر به تلاش خود برای حضور شایسته در رویدادهای فرهنگی ـ هنری بینالمللی ادامه دهیم.
وي همچنین، به نقش نهادهای دولتی و خصوصی اشاره کرد و گفت: باید از هنرمندان حمایت شود تا روی پای خود بایستند. در بخش هنری هم اگر زمینه حضور بخش خصوصی فراهم شود، قطعا با اشراف و شناختی که نسبت به این حوزه دارند به موفقیتهای بیشتری دست مییابند که این امر در جهانی کردن هنر ایران سهم مهمی ایفا میکند.
سابقي با بیان اینکه امروزه در برخی از نقاط جهان آثار هنرمندان ایرانی به خوبی مورد استقبال هنردوستان قرار میگیرد، تصریح کرد: سال گذشته در این نمایشگاه، تنها یک غرفه مربوط به سفارت و رایزنی فرهنگی ايران بوده، اما امسال غرفه مؤسسه فرهنگی ـ هنری ماندگار از بخش خصوصی نیز با هزینه خود شرکت کرده است.
وی در مقایسه حضور ایران در دو سال اخیر در نمایشگاه آرت اکسپو مالزی ۲۰۱۷ گفت: سال گذشته، هشت اثر در نماشگاه بینالمللی هنر مالزی ارائه شده بود که این میزان در نمایشگاه فعلی به حدود ۴۰ اثر متنوع از نقاشی و هنرهای تجسمی رسیده است.
سابقي با اذعان اينکه هنر با اقتصاد باید در کنار هم قرار گیرند تا موفق شوند، افزود: علاوه بر وجود برخی اشتراکات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی با مردم مالزی، بیشتر اشتراکات ما با مردم این کشور فرهنگی است.
وی با بیان اینکه ادبیات، هنر و سینمای ایران میتواند در منطقه جنوب شرق آسیا جایگاه ویژه خود را پیدا کند، گفت: در این زمینه کتاب گلستان سعدی در سال جاری به زبان مالایی ترجمه و منتشر شد که بسیار مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت و این نوع پذیرش نشان میدهد که مردم مشتاق آشنایی با فرهنگ ایران هستند.
یازدهمین دوره آرت اکسپو مالزی با نمایش 2 هزار اثر از هنرمندان کشورهای مختلف جهان از جمله ایران و با حضور مرضیه افخم، سفیر کشورمان در کوالالامپور آغاز به کار کرد. فعالیت رسمی این نمایشگاه از (۱۲ اکتبر) آغاز و تا ۱۵ اکتبر (۲۰ تا ۲۳ مهرماه) در مرکز همایشها و نمایشگاههای سازمان ملی توسعه تجارت مالزی (ماترید) در کوالالامپور، ادامه دارد.
ایران، مالزی، سنگاپور، تایوان، کره جنوبی، هنگ کنگ، میانمار، سوئیس، فرانسه، ژاپن، پرو، استرالیا، چین، تایلند و مکزیک از کشورهای شرکتکننده در این رویداد فرهنگي هستند.
شش اثر از استاد مرتضی گودرزی دیباج، نقاش و پژوهشگر هنر ایرانی در غرفه سفارت جمهوری اسلامی ایران در این نمایشگاه در معرض دید تماشاگران قرار گرفته است. همچنین در غرفه دیگری از این نمایشگاه، بیش از ۳۰ اثر از آثار هنرمندان فرهیخته ایرانی از جمله نقاشی و مجسمه به نمایش درآمده است.
نظر شما