خبرگزاری شبستان، مقام معظم رهبری، 19 مهرماه 1391 در استان خراسان شمالی بر فعال کردن کانونهای فرهنگی هنری مساجد از طریق همکاری با سازمان های فعال در این خانه های خدا تاکید کردند. این سخنرانی نقطه عطفِ برنامه ها و تحولات این کانونها شد.
خبرنگار ما در سلسله گفتوگوهایی با تعدادی از مسئولان کشور و ائمه جماعات و کارشناسان حوزه مسجد و فرهنگ، دیدگاه های آنان درباره فعالیت کانونهای فرهنگی هنری را جویا شده که در این نوبت، مشروح دیدگاه های محسن رضایی؛ دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام می آید.
رضایی با بیان اینکه در سیاست های کلی، نظام شهری کشور را محله محور و محلات را مسجد محور، سیاستگذاری کرده ایم، گفت: دولتمردان و شهرسازان کشور موظف هستند در مدیریت شهرها و همچنین در ساخت و سازها، محوریت مساجد را لحاظ کنند، موضوعی که از سوی نظام به مسئولان دستگاه ها و سازمان ها ابلاغ شده است.
وی افزود: یکی از خطراتی که در کشور احساس می کنیم این است که بسیاری از کارهای فرهنگی کشور، بیرون از مساجد انجام می شوند و این باعث شده، بخش عظیمی از جوانان به جای انجام کارهای فرهنگی در مساجد، به بیرون از این مرکز دینی رفته اند لذا بسیاری از نمازگزاران را افراد بالای 40 سال تشکیل می دهند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه جمعیت نمازگزارانِ کمتر از 40 سال در مساجد کشور، بسیار کاهش پیدا کرده و این خطر بزرگی است، خاطرنشان کرد: کانونهای فرهنگی و هنری می توانند زمینه ساز فعالیت فرهنگی جوانان در مساجد باشند تا اولا، مساجد رونق بیشتری پیدا کنند و ثانیا، از ظرفیت مساجد استفاده بیشتری شود.
وی درخصوص توصیه رهبر معظم انقلاب درباره تقویت وحدت و همدلی میان کانونهای فرهنگی هنری و بسیجیان در مساجد کشور، گفت: پایگاه های مقاومت بسیج، کانونهای فرهنگی و هنری و ائمه جماعات باید با وحدت عمل کنند. ائمه جماعات، فرماندهان پایگاه های مقاومت بسیج و مسئولان کانونهای فرهنگی و هنری در جلسات شورای فرهنگی حضور یابند و برنامه های فرهنگی را با همکاری یکدیگر تنظیم کنند.
رضایی خاطرنشان کرد: مساجد و حسینیه های زیادی با هزینه های بسیار در کشور تشکیل می شوند اما در طول هفته از آنها استفاده اندکی می شود؛ این وضعیت، موجب هدر دادن سرمایه یک کشور است. باید استفاده حداکثری از این فضا صورت گیرد که پایگاه مقاومت بسیج و کانونهای فرهنگی هنری می توانند با هماهنگی و همدلی از این ظرفیت بهره مند شوند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درخصوص نقش کانونهای فرهنگی هنری مساجد در گفتمان سازی فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه های مختلف مانند اقتصاد مقاومتی و کاهش آسیب های اجتماعی در کشور، گفت: کانونهای فرهنگی هنری مساجد باید مشکلات مردم را از طریق فرهنگی، حل و فصل کنند. این کانونها باید تبدیل به مراکزی برای مشاوره خانواده، رفع اختلافات خانوادگی و ارتقای سطح علمی دانشجویان دانش آموزان شوند.
وی با بیان اینکه اگر کارهای فرهنگی هنری جدای از زندگی مردم، طراحی شوند، اثر کمی بر مردم دارند و جذابیتی نخواهند داشت، اضافه کرد: کانونهای فرهنگی هنری باید به این سمت پیش روند که نیازهای فرهنگی مردم در حوزه های مشاوره، آموزشی، حل اختلافات، ارتقای سطح معنوی خانواده ها و کمک کردن به والدین در تربیت فرزندان را رفع کنند. فعالیت های فرهنگی هنری این کانونها باید به سوی رفع نیازهای مردم در سطح محلات و مساجد سوق پیدا کند.
نظر شما