طاهره لطیفی مدیر حوزه علمیه امام حسن مجتبی(ع) درگفتوگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، درباره تعامل والدین و معلمان در تربیت فرزندان، گفت: متاسفانه امروزه خانوادهها از روی ناآگاهی یا ناچاری تربیت فرزندان خود را به عهده مهد کودکها و مدرسهها گذاشتند درحالی که دین اسلام میگوید تربیت اصلی در دست پدر و مادر است.
مدیر حوزه علمیه امام حسن مجتبی(ع) افزود: اگرچه تربیت مدرسه در شخصیت کوک موثر است اما ریشههای اصلی تربیت و شاکلههای وجودی انسان طی هفت سال اول در خانواده شکل میگیرد، محیط از جمله معلمان و همشاگردیها تاثیرگزار هستند اما زیر ساختهای فکری توسط والدین تعیین میشود. در مدرسه آموزش و پرورش هست اما پرورش حقیقی در کانون خانواده و توسط والدین خواهد بود.
وی در ادامه اظهار داشت: نظارت پدر و مادر همیشگی است اما این استمرار و نظارت امروزه کم رنگ شده، البته والدین با این فکر که تربیت در مدارس تکمیل میشود یا مشغلههای فراوان از این مهم باز ماندند و این کوتاهی سبب جدب کودکان در خارج از خانواده و تاثیرگزاری در آینده آنها خواهد شد.
لطیفی تصریح کرد: ایدهآل و آرمان حقیقی ما باید پرورش نسل مهدوی و معتقد به معاد باشد، والدین و معلمان در تربیت نسل مهدوی بسیار نقش دارند.
مدیرحوزه علمیه امام حسن مجتبی(ع) افزود: از پایههای هفتم به بعد نقش همکلاسی، هنرپیشهها، بازیگران و شخصیتهای اجتماعی بر فرزندان اثر دارد بنابراین معلمان با افکار نورانی و الهی خود در انتقال اندیشه الهی به طور صحیح سبب بر انتخاب مسیر زندگی سالم مهدوی تاثیرگذار هستند.
وی در پایان ابراز کرد: راهکار اصلی، وحدت بین والدین و معلمان است. افراط و تفریط همیشه باعث هلاکت است اگر والدین تربیت را تنها به محیط آموزش موکول کنند و بالعکس، آسیبهای جدی متوجه فرزندان میشود که با حقوقی ضایع شده و افکار پریشان پا به عرصه زندگی و اجتماع خواهد گذاشت. اگر والدین و معلمان هماهنگ عمل کنند و تعامل درستی داشته باشند که تعلیم و پرورش را تکمیل کنند، قطعا آنچه امام خمینی(ره) فرمودند «تعلیم، تعلم و تهذیب انسان ساز است» محقق خواهد شد.
نظر شما