اطاعت از قانون و جامعه‌پذیری در کتب درسی لحاظ شود

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه کتاب درسی صفحه نیازمندی روزنامه نیست که هر مطلبی ازهر سازمانی در آن درج شود، افزود: کتاب‌های درسی به گونه‌ای باشد که اطاعت ازقانون و جامعه‌پذیری را به دانش‌آموزان بیاموزد.

 به گزارش خبرگزاری شبستان، غلامعلی حداد عادل، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس امروز در مراسم نکوداشت شهدای وادی تربیت با بیان اینکه یاد شهدا این فایده را دارد که بدانیم انقلاب ارزان به دست ما نرسیده است، گفت: باید فکر کنیم که چرا شهدای ما عزیزترین سرمایه خود را برای انقلاب دادند و چه فکری کردند که وابسته به مقام و نان و نام و ثروت دنیا نشدند و یکپارچه خود را فدای آرمان‌ها و ارزش‌ها کردند، مگر این آرمان‌ها و ارزش‌ها چه بودند که از جام جهان دل کندند و به وادی حق شتافتند.

 

وی با بیان اینکه بنده در روز انفجار دفتر ریاست‌جمهوری در اتاق مجاور حضور داشتم، افزود: در جلسه‌ای که مربوط به اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان بود به عنوان نماینده با آن اتحادیه همکاری داشتم که ناگهان صدای انفجار همه چیز را برهم زد.

 

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به سابقه درخشان شهیدان بهشتی و رجایی و باهنر در سطوح بالای مدیریتی کشور تصریح کرد: سابقه این بزرگواران نشان می‌دهد که هر سه از دل آموزش و پرورش برخاسته بودند، این موضوع معنای مهمی را نشان می‌دهد. آموزش و پرورش قبل از انقلاب گذرگاهی بود که کسانی که قابلیت رسیدن به سطوح بالاتر را داشتند کار خود را از آنجا آغاز می‌کردند.

 

وی گفت: ایجاد تحول در تربیت نیروی انسانی یکی از مهم‌ترین شیوه‌های شهید بهشتی در این نهاد بود که در کنار برنامه‌های کوتاه‌مدت و درازمدت در نظر گرفته می‌شد.

 

وی با اشاره به صحبت‌های حجت‌الاسلام محمدیان پیرامون کتب درسی گفت: درست است که نباید کتاب صفحه تبلیغات باشد، اما این موضوع باید در کنار مسایل تربیتی در نظر گرفته شود، در رابطه با کتاب‌های درسی باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که نیاز دستگاه‌ها لحاظ شود.

 

حداد عادل تصریح کرد: در عین حال باید بدانیم که کتاب درسی صفحه نیازمندی روزنامه نیست که هر مطلبی را از هر سازمانی در آن درج کرد، اما جمع این دو فکر امکان‌پذیر است و باید به گونه‌ای در جامعه بسترسازی کرد که اطاعت از قانون و جامعه‌پذیری در کتاب‌های درسی برای دانش‌‌آموزان ایجاد شود.

 

وی با اشاره به تأسیس مدرسه دین و دانش توسط شهید بهشتی در قم یادآور شد: در کنار کارهای حوزوی مدرسه‌ای با این نام تأسیس شد و شهید بهشتی مسئولیت برنامه‌ریزی این مدرسه را بر عهده داشته است.

 

حداد عادل ادامه داد: این بزرگواران با ظرافت و به شیوه‌ای عاقلانه مفاهیم اجتماعی و نو را وارد کتاب‌های درسی کردند و در تألیف کتب درسی نقش مهمی را بر عهده داشتند و زمینه تحولات اجتماعی را بدین‌گونه آماده کردند، اما بعد از مدتی بررسی هر جا که کلمه جهاد و شهادت بود، حذف کردند. این کتاب‌ها نتیجه خدمت ارزشمند این شهدای بزرگوار به آموزش و پرورش است.

 

وی ادامه داد: احترام به شهیدان صرفا روشن کردن شمع و نماهنگ و تصویر نیست، این عوامل نیز خوب است، اما باید بدانیم اندیشه و آرمان آنها چیست. اندیشه‌های این شهدای بزرگوار در امور تربیتی و پرورشی و دیدگاه‌های مهمی این بزرگواران باید شناخته شود.

 

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار کرد: شهیدان رجایی و باهنر اعتقاد به اصلاح آموزش و پرورش داشتند، به همین جهت به امور تربیتی توجه ویژه مبذول داشتند، به همین جهت هر کس که می‌خواهد در آموزش و پرورش خدمت دراز مدت کند باید به مسئله تربیت توجه ویژه داشته باشد.

 

وی ادامه داد: معلم مانند راننده یک خودرو است و می‌تواند مسافران را به سلامت به مقصد برساند و حتی اگر کتاب درسی خوب تألیف نشود می‌تواند این کتاب را تغییر دهد، ما هر چقدر ساختمان مجهز و مقررات خوب تدوین کنیم، اما اگر معلم لایق تربیت نکنیم، مانند ماشینی است که در اختیار فردی باشد که رانندگی نمی‌داند.

 

این نماینده مجلس با بیان اینکه متأسفانه به دلیل کثرت فارغ‌التحصیلان برخی به این فکر افتادند که از این نیروها استفاده کنند، افزود: برخی به طمع استفاده از این نیروها به استخدام فارغ‌التحصیلان دانشگاهی پرداختند و بدون گزینش و برنامه‌ریزی نیروهایی را به شکل حق‌التدریس و یا انواع دیگر وارد آموزش و پرورش کردند و این موضوع باعث شد آموزش و پرورش از مسیر اصلی دور شود.

 

گفتنی است؛ مراسم نکوداشت شهدای وادی تربیت دوشنبه (21 شهریور) در مرکز آفرینش‌های هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 66195

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha