پذیرفتن ولایت امام در سایه پاکی قلب روی می دهد

خبرگزاری شبستان: یک کارشناس مذهبی گفت: بنده ولایت امام را نمی پذیرد تا اینکه خدا قلبش را طاهر کند و خدا قلبی را طاهر نمی کند مگر آنکه «سلم لمن سالمکم وحرب لمن حاربکم» باشد، یعنی ملاک و معیار امام است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان، مرکز تخصصی فقه و اصول النفیسه اصفهان  نشست  اخلاق با موضوع تبیین ولایت امام در تمام شئون زندگی را برگزار کرد.

 

بتول دیباج مدرس و فعال در عرصه تبلیغ و معینه حج با بیان روایتی از امام صادق(ع) مبنی بر برگزاری مجالس عزای اهل بیت علیهم السلام و بیان مصائب آنها را و همچنین شرکت در این مجالس را مورد توجه ویژه قرار داد  و گفت: امام صادق علیه السلام که فرمودند «نَوَّرَ اللهُ قَلبَکَ وَ شَرَحَ صَدرَکَ وَ آجَرَکَ  عَلی حُسین صُنعِکَ وَ وِلائِکَ لِأهلِ بَیتِ نَبِیِّکَ» «خداوند دلت را روشن کند و به تو شرح صدر مرحمت فرماید و تو را بر این عمل خوب و موالات تو با اهل بیت پیامبر علیهم­السّلام پاداش دهد» در اینگونه مجالس پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آقا امیر المومنین علیه السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها  صدر مجلش نشسته و عزاداری می کنند.

 

استاد اخلاق حوزه در ادامه بیان داشت: اگر ما در این جلسات می توانیم حضور یابیم در اصل از جانب خود اهل بیت علیهم السلام است و جایی برای طلبکار شدن ما نیست هر قدمی که توانستیم در این راه برداریم به برکت وجود |آن بزرگواران است.

 

وی در ادامه افزود: در سوره ای از قرآن آمده است که کافران به سمت جهنم کشیده می شوند حال چرا در سوره زمر عنوان شده، مومنان به سمت بهشت کشانده می شوند؟ این به خاطر آن است که در همنشینی اهل بیت (علیهم السلام) هستند.

 

دیباج افزود: از حدیث 471 غرر الحکم جلد 1 ص206 که حضرت علی(ع)می فرمایند «أسعد النّاس من عرف فضلنا و تقرّب إلى اللّه بنا و أخلص حبّنا و عمل بما إليه ندبنا و انته عمّا عنه نهينا فذاك منّا و هو فى دار المقامة معنا.» خوش‌بخت‌ترينِ مردم كسى است كه فضل و مقام ما را بشناسد و به وسيله ما به خدا نزديك شود و در دوستى ما يكدل و مخلص باشد و به آنچه ما بدان فرا خوانديم عمل كند و از آنچه ما نهى كرديم دست بردارد. چنين كسى از ماست و در سراى ماندگارى (بهشت) با ماست.؛ پنج نکته می توان آموخت اولین آن ، شناخت فضایل اهل بیت (علیهم السلام) است که اگر نشناسیم فرد دیگری هم باشد آن را به عنوان امام می پذیریم.

 

 وی برای شناخت فضایل اهل بیت (علیهم السلام) زیارت جامعه کبیره را از منابع مهم، معرفی کرد و گفت: امام فردیست که سرپرستی و هدایت ما را در همه عوالم بر عهده دارد، همانطور که در حدیثی از امام رضا (علیه السلام) آمده است سه بار امام به دیدار زائرینشان می روند، از عالم ذر گرفته تا عالم دنیا، عالم مرگ، عالم برزخ و قیامت، عالم محشر و عالم صراط، در تمام آنها امام همراه انسان است.

 

این کارشناس افزود: یکی از شئونات امام را تشکیل حکومت دانست و افزود: امام خلیفه الله است، خلیفه یعنی جانشین و جانشین خدا باید با خدا سنخیت داشته باشد تا بتواند جانشین خدا باشد امام آینه  تمام نمای اسما و صفات خداست، مظهر علم خدا است؛ همانطور که خدا دارای صفت الرحمن و الرحیم است، امام نیز به عنوان پدر دلسوز مهربان در احادیث معرفی شدند.

 

معینه حج تصریح کرد: دومین خصوصیت که برای سعادتمندترین مردم پس از شناخت امام در حدیث آمده است،( تقرّب إلى اللّه بنا) تقرب به خدا به واسطه امام است، اگر انسان به امر امام راضی نباشد نمی تواند به او نزدیک شود.

 

وی ابراز داشت: سومین ویژگی سعادتمندترین مردم «اخلص حبنا» است یعنی همه چیزمان در راه فدای حضرت باشد مانند حجر بن عدی.

 

وی چهارمین نشانه سعادتمندی فرد را مطیع امر مولا ذکر کرد و گفت: یعنی هرآنچه امام امر می کند، فرد آن را عمل کند و پنجمین ویژگی آن است که امام از هر آنچه نهی می کند،  او دوری کند.

 

فعال در امر تبلیغ در پایان تصریح کرد: حال خود را ارزیابی کنیم آنجا که خدا و امام امر کرده است، حضور داریم؟ از آنچه  امام نهی نموده است، دوری می کنیم؟ پذیرفتن ولایت امام در سایه طاهر و پاک بودن قلب روی می دهد همانطور که امام صادق علیه السلام فرمودند يَتَوَلَّانَا حَتَّى يُطَهِّرَ اللَّهُ قَلْبَهُ بنده ولایت مارا نمی پذیرد تا اینکه خدا قلبش را طاهر کند و خدا قلبی را طاهر نمی کند مگر آنکه سلم لمن سالمکم وحرب لمن حاربکم، یعنی ملاک و معیار امام است.

 

کد خبر 661867

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha