به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، چند روز گذشته رئیس جمهور کشورمان در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و فناوری در بخشی از اظهارات خود در یک جمله گفت: برخی از نهادها بیکار هستند و ناچارا افراد را احضار می کنند.
این اظهارات رئیس جمهور دو روز بعد از سوی رئیس قوه قضائیه پاسخ داده شد. آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی گفت: اخیراً برادر بزرگواری گفته است که قوه قضاییه از سر بیکاری دائماً اقدام به احضار افراد می کند. این سخنان بسیار کم لطفی است. در پاسخ باید گفت که قوه قضاییه حسب وظیفه اصلی و ذاتی خود اقدام به رسیدگی قضایی و اجرای عدالت می کند، دستگاه قضایی با دریافت گزارشها و یا دریافت شکایت، باید در صورت اقتضا افرادی را احضار کند و از آنان تحقیق به عمل آورد. بنابراین قوه قضاییه از سر بیکاری افراد را احضار نمی کند. اگر بیکاری وجود دارد این شما هستید که چهار سال کشور را رها کردید و دور برجام سینه زدید گویی کشور کار و مشکل دیگری ندارد. ما هم کار داریم و هم محکم در مسیر قانونی خود ایستاده ایم.
اما محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت از جمله مسئولینی است که اخیرا به لزوم وحدت بین قوا تاکید کرده است . نوبخت در نشست خبری خود گفت: در شرایطی که کشورهای دیگر و آمریکا به دنبال انتقال تشنج به داخل ایران هستند، انصاف نیست که با درگیری و اختلاف، مردم را نگران کنیم و همین موضوع باعث کاهش سرمایه گذاری و تولید می شود و مردم در این شرایط به دنبال تبدیل دارای های غیرثابت خود به ثابت و سرمایه گذاران هم در سرمایه گذاری تردید می کنند.
از سویی دیگر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از اظهارات اخیر روحانی و آملیلاریجانی در پاسخ به یکدیگر گفت که بهتر است روسای قوا حرفهای خود را با صراحت و ادبیات فاخر و حتیالمقدور در جلسات خصوصی بیان کنند.
علی مطهری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اظهارات اخیر رئیسجمهور و رئیس قوه قضاییه درباره رفتار و اظهارات یکدیگر گفت: من معتقدم ادبیات هر دو بزرگوار ادبیات خوبی نبود و در شأن روسای قوا نیست. آقای رئیسجمهور با گوشه و کنایه انتقاد خود را بیان میکند در حالی که ایشان رئیس قوه مجریه است و اختیارات زیادی دارد. شخص اول اجرایی و شخص دوم کشور باید از موضع قدرت صحبت کند. اگر انتقادی به قوه قضاییه دارد باید به صراحت آن را بگوید که این کار شما خلاف قانون اساسی است و من که مطابق اصل ۱۱۳ مسوول اجرای قانون اساسی هستم به شما تذکر میدهم.
وی تصریح کرد: ادبیات رئیسجمهور نباید کنایهآمیز و احیانا همراه با استهزاء باشد. شاید این ادبیات از یک دانشجو و یا خبرنگاری که قدرتی ندارد پذیرفته باشد اما از رئیسجمهور کشور که آرای زیادی پشتوانه اوست و اختیارات زیاد قانونی دارد، پذیرفته نیست. بنابراین اگر رئیسجمهور انتقادی دارد باید صریح و با ذکر مصادیق بیان کند.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: از طرف دیگر ادبیات رئیس قوه قضاییه هم مناسب نبود. این طرز صحبت که چهار سال همه کارها را رها کرده و دور برجام سینه زدهاید، اولا واقعیت ندارد و منصفانه نیست و ثانیا لحن خوبی ندارد و توام با استهزاء است. به هر حال این گفتوگوی رسانهای که ادبیات آن در شان روسای دو قوه نیست، ممکن است باعث ناامیدی و دلسردی مردم شود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: بهتر است روسای قوا این حرفهای خود را در جلساتی که با هم دارند بیان کنند و اگر کارساز نبود و لازم بود آشکارا بیان شود، حرفشان را با صراحت و ذکر مصداق و بدون طعنه بیان کنند تا موجب ناراحتی مردم نشود.
پریسا رهنما
نظر شما