بالارفتن قیمت زمین اشتغالزایی را از بین می برد

خبرگزاری شبستان:مشاور وزیر راه و ساختمان گفت: بالا رفتن قیمت زمین منجر می شود تا امکان اشتغال نیز از بین برود و دلالی نیز به شدت گسترش پیدا می کند.

به گزارش خبرنگار شبستان، حسین عبده تبریزی، مشاور وزیر راه و ساختمان در هفدهمین همایش سیاست‌های توسعه مسکن در ایران با بیان اینکه ما در عرضه زمین نظام سیاست‌گذاری برای سازمان زمین نداشته‌ایم، گفت: تبدیل شدن شهرداری‌ها با نگاه به فروش در بخش تراکم و سازمان ملی زمین و مسکن و سایر نهادهای این حوزه نیز به بخش قیمت‌گذاری و عرضه زمین به صورت اقتصادی وارد شدند در حالی که باید سیاست‌های کشور در حوزه زمین و عرضه آن تغییر اساسی کند.

 

وی افزود: سیاست‌گذاری در عرضه زمین در سه بعد مالکیت، ارزش و کاربری زمین باید به گونه‌ای باشد که از سوداگری در عرضه زمین به صورت سوداگری زمین جلوگیری شود و تعادل در زمینه عرضه و تقاضا به وجود آورد.

 

وی افزود: از سال 70 تا 92 قیمت زمین در منطقه یک تهران رشدی 129 برابری را داشته است یا اجاره بها در سال های 84 تا 92 نیز به میزان 3.4 برابر بوده است و از سال 85 شاهد افزایش بسیار زیاد قیمت زمین در تهران بودیم در حالی که تراکم جمعیت در شهرهای بزرگ بیانگر این است که توسعه در شهر اتفاق نیفتاده است.

 

عبده تبریزی خاطرنشان کرد: شهر موتور توسعه و تحرک کشور است و در آن سرمایه تشکیل می شود،‌ شهرها و مناطق باید به نحوی توسعه پیدا کنند که منجر به اقتصاد و کیفیت بهتر زندگی شوند نه اینکه آلودگی و ترافیک در آن پدید آید.

 

مشاور وزیر راه و ساختمان گفت: سازمان ملی زمین و مسکن ممکن است به سازمان ملی زمین تغییر پیدا کند و سازمان ملی زمین باید به دنبال بیشترین منافع برای مردمی باشد که در این جغرافیا زندگی می کنند و کاهش امکانات برای نسل های بعدی را نیز شاهد نباشیم.

 

وی خاطرنشان کرد: کنترل زمین و کاهش قیمت نهایی مسکن باید هدف باشد،بنابراین قیمت زمین در حوزه مسکن باید با کاهش مناسبی روبرو باشد و نباید قیمت زمین عامل تعیین کننده ارزش ملک باشد چرا که افزایش قیمت زمین شهری به افزایش ارایه خدمات منجر شده و با افزایش قیمت زمین ما دیگر توانایی ساخت راه، جاده و راه آهن را نخواهیم داشت.

 

وی خاطرنشان کرد: امروز کشور نیاز به اشتغال دارد و بالا رفتن قیمت زمین منجر می شود تا امکان اشتغال نیز از بین برود و دلالی نیز به شدت گسترش پیدا کرده و قیمت های توزیع حتی از قیمت های جهانی نیز بالاتر می رود.

 

وی با تاکید بر اینکه هجوم سرمایه به سمت زمین در سال 86 به سمت خرید املاک و مستغلات رفته و باعث ایجاد سرمایه انباشته در زمین شده که این انباشت به تولید مولد نیز منجر نمی شود و اگر این سرمایه ها آزاد شود می تواند به تحرک در اقتصاد کشور منجر شود و نباید اجازه داد سرمایه کشور در بخش زمین بلوکه شود.

 

 

 

 

کد خبر 661643

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha