به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، محمود امانی تهرانی، امروز در نشست خبری که در سازمان پژوهش برگزار شد با انتقاد از سازمان سنجش و آموزش کشور اظهار کرد: برگزاری کنکور همانند یک آهنربای قوی نحوه عملکرد دانشآموزان و خانواده آنان را تحت تاثیر قرار داده است.
وی افزود: همایشهای آسیبشناسانه کنکور از سوی دیگران برگزار می شود اما سازمان سنجش هیچگاه همایشی برای بررسی آسیب های اجتماعی برگزار نکرده است.
وی تصریح کرد: هر کتابی که در کنکور سراسری مورد توجه نیست و ضریب ندارد در مدارس و از سوی دانش آموزان نیز مورد توجه قرار نمی گیرد.
وی ادامه داد: نظام نادرست ارزشیابی آموزش و پرورش را دفرمه کرده است و کنکور بر آن تاثیر گذاشته است.
وی ادامه داد: مهمترین آزمون کشور کنکور است و سالها تکلیف قانونی برای بهبود کنکور داریم اما 40 سال است که سازمان سنجش کاری انجام نمی دهد و کنکور فضای یادگیری ما را دفرمه کرده است.
مدیر کل دفتر تالیف کتاب های درسی وزارت آموزش و پرورش درباره بازبینی کتب درسی گفت: هر 10 سال یک بار بازتالیف کتاب های درسی صورت می گیرد و هر پنج سال یک بار نیز بازبینی کتاب های درسی را داریم.
وی ادامه داد: کتاب های درسی پیش از آنکه توزیع شوند توسط 64 معلم از 32 استان مورد بازبینی قرار می گیرند و هر کتاب درسی یک سال آزمایشی اجرا و پس از 2 سال ارزشیابی و اصلاح می شود مگر اینکه استثنایی وجود داشته باشد همانند کتاب سواد رسانه ای که پس از یک سال مورد بازبینی قرار گرفت.
مدیر کل دفتر تالیف وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی درباره انتقاد رییس جمهور از کتاب های درسی بیان کرد: رییس جمهور آگاهی کافی درباره محتوای کتاب های درسی دارند و تاکید آن به دلیل نگاه به آینده و آینده نگری است که ما در کتاب های درسی به این موضوع توجه داشته ایم.
وی همچنین درباره مشکلات اقلیت های دینی با محتوای کتاب های درسی گفت: مبنای حرکت ما قانون اساسی است و برای همه ایرانیان یک حق برابر قایل شده است.
وی افزود: سازمان پژوهش از گذشته یک ساماندهی درباره اهل سنت و اقلیت های دینی داشته است و در مواردی که تفاوت وجود داشته است یک کتاب مستقل با حجم های مختلف ارایه داده ایم.
وی بیان کرد: اگر وزیر آموزش و پرورش از تشکیل کارگروه اهل تسنن خبر داده است، اظهارات وی وسیع تر از کتاب های درسی است اما اگر موردی نیز باشد ما آمادگی داریم تا آن را برطرف کنیم.
نظر شما