ایران و کشورهای شورای همکاری به سمت همکاری پیش می روند؟

خبرگزاری شبستان: تعاملات منطقه خاورمیانه با خروج قطر از شورای همکاری و تحریم این کشور توسط اعضای این شورای همکاری خلیج فارس عملا وارد مرحله تازه ای شد به طوری که دوحه و تهران بر اساس همین تصمیم برای همکاری مشترک گام برداشتند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ترند، قطر تنها کشور شورای همکاری خلیج فارس است که اکنون در جمهوری اسلامی ایران در سطح سفیر حضور دارد و از سوی دیگر مناسبات دوحه و کشورهای شورای همکاری با چالش های جدی رو به رو است به طوری که اتهام زنی طرفین به یکدیگر عملا مناسبات این بخش از جهان عرب را به چالش کشیده است.

در این میان قطر مناسبات خود را با تهران تقویت کرد. ایران از فرصت بوجود آمده در خلا تحریمی قطر از سوی شورای همکاری استفاده کرد و تعاملات خود را همانند ترکیه با این کشور کوچک حاشیه خلیج فارس گسترش داد. اما آیا این روابط می تواند به آینده نیز ادامه داشته باشد؟ 

زمانی که قطر به آغوش شورای همکاری باز گردد نحوه تعاملات آن با ایران چگونه خواهد بود. قطر عمان نیست ، عمان روابط خاص و ویژه ای را با ایران دارد که ریشه در مسائل تاریخی این کشور دارد اما سفر ظریف وزیر خارجه ایران به قطر و عمان و دیدار با سران این کشورها این تصویر را ایجاد کرد که ایران تعاملات خود را با این دو کشور به عنوان دو بال در منطقه خارومیانه پیش می برد که این تصور چندان صحیح نیست. روابط تهران و عمان با آنچه میان ایران و قطر پیش می رود بسیار متفاوت است.

با بررسی فاکتور های چون سرمایه گذاری مشترک ، تعاملات فرهنگی و تجاری و مسائل اقتصادی و سیاسی می توان به این حقیقت رسید که روابط خاص تهران و دوحه در این مرحله مقطعی است.

 

کد خبر 661368

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha