به گزارش خبرنگار شبستان از مشهد، محمد علی انصاری، مفسر و پژوهشگر قرآن مجید صبح امروز (21 شهریور) در چهارمین گردهمایی مربیان طرح چهره به چهره استان های مرزی و منتخب کشور که با حضور یک هزار و 100 نفر از مربیان این طرح از 21 استان کشور در سالن تربیت معلم شهید بهشتی مشهد در حال برگزاری است، اظهار داشت: اولین گام در طرح های چهره به چهره استفاده از روش های حسنه، حکیمانه و معقول است.
وی با اشاره به اینکه صراط به معنای راه مستقیم است به همین دلیل به دین نیز صراط گفته می شود چرا که دین انحنا و کاستی ندارد و از نگاه دیگر نیز به دین راه حقیقت گفته می شود، خاطرنشان کرد: راههای حرکت به سوی خداوند محدودیت ندارد و وسیع است به همین منظور در بسیاری از آیات قرآن کریم کلمه سبیل به معنی راه از نظر وسعت و کلمه سبیل در قرآن همراه با الله در کنار یکدیگر به کار رفته است.
وی با اشاره به اینکه براساس آیات و منظر توحیدی تنها یک صراط و صدها سبیل برای حرکت به سوی خداوند وجود دارد، گفت: راهکارهای معقول، مقبول و تعارض از جمله راهکارهای هدایت به سوی خداوند است.
این مفسر و پژوهشگر قرآن کریم با بیان اینکه تعارض به معنای تنوع ارائه راهکار برای دعوت به سوی خداوند است، تصریح کرد: اگر برای دعوت به سوی رب از راهبردهای مختلف و حکیمانه استفاده شود در زمینه هدایت افراد به سوی حق تعالی موفق می شویم.
انصاری با اشاره به اینکه یکی از راهبردها برای دعوت افراد به سوی رب استفاده از روش معقول و حکیمانه است، افزود: راهبرد حکیمانه به دانش و معرفتی گفته می شود که ثابت، پایدار و بی زبان باشد بنابراین کم سخن بودن و بررسی احتمال های گوناگون در رابطه با مسائل مختلف نشان دهنده عقلانیت انسان است که در این زمینه نیز آیات و روایات متعددی نیز بیان شده است.
وی با بیان اینکه اگر در طرح های چهره به چهره از روش های معقول استفاده نشود، قطعا طرح به شکست می انجامد، افزود: استفاده از روش های معقول در طرح های چهره به چهره از ارکان اساسی این قبیل طرح هاست چرا که اولین روش راهبردی در زمینه رشد اعتقادی مردم ساخت زیر ساخت های اعتقادی مردم توسط پیامبر اکرم(ص) از طریق روش راهبردی و معقول بوده است.
انصاری با اشاره به اینکه گاهی انسان ها محتوای برهان خداشناسی را از طریق عقلانی نمی شناسند بنابراین بهترین راهکار برای بیان خداشناسی موعظه حسنه است، اذعان داشت: ایجاد اعتماد بین خود و مخاطب از اصول موعظه حسنه در تبلیغ چهره به چهره است.
وی با اشاره به اینکه صداقت، امانت و وفاداری سه ضلع اعتمادسازی است، اظهار داشت: اگر بتوانیم در موعظه های حسنه اعتماد مخاطب را جلب کنیم همه مشکلات و سختی ها در مسیر تبلیغ چهره به چهره برداشته می شود.
این مفسر قرآن کریم تصریح کرد: اعتمادسازی، استفاده از روش های پسندیده و محتوا شناسی از ارکان موعظه حسنه در راهکار معقول است.
وی با بیان اینکه راه های حرکت به سوی خداوند متفاوت است و شما می توانید افراد را با توجه به جایگاه های متفاوت اجتماعی به سوی خداوند دعوت کنید، گفت: گاهی در زمینه دعوت و حرکت افراد به سوی خداوند روش های حسنه، موعظه حسنه افراد جذب نمی شوند، باید از جدال با هدف احیا و زنده کردن دین با استفاده از آشنایی از عقاید مخاطب، افزایش علم و با حفظ کرامت و حرمت مخاطب صورت گیرد.
چهارمین گردهمایی پنج روزه مربیان طرح تربیتی چهره به چهره با کارگاه های آموزشی در 21 موضوع با عناوین روش تبلیغ، روش جذب، نهادینه کردن آموزش های دینی، معنویت سلامت روان، حجاب و عفاف و .... از 20 تا 24 شهریور در تربیت معلم شهید بهشتی مشهد برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما