به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر پرویز افشار، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه مقابله با عرضه مواد مخدر توسط دستگاهها گفت: طی 6 ماهه سال جاری مجموعه کشفیات 5 دستگاه مقابله ای شامل نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات، بسیج، گمرک، سازمان زندانها 395 هزار و 184 کیلوگرم بوده که در مقایسه با 6 ماهه اول سال گذشته 11 درصد رشد نشان می دهد البته این رشد به صورت میانگین بوده و در پاره ای از مواد رشد زیادی وجود نداشته ولی در پاره ای از مواد قابل توجه بوده است.
وی با بیان اینکه کشفیات 6 ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 37 درصد بوده است نصریح کرد:درخصوص مرفین رشد بسیار قابل توجهی داشتیم که 37 درصد رشد کشفیات این مواد بود ،شیشه 25 درصد، تریاک 12 درصد، اما در مورد هروئین و حشیش رشد قابل ملاحظه ای وجود نداشت.
افشار با اشاره به میزان کشفیات دستگاهها اظهار کرد: در 6 ماهه نخست امسال رشد کشفیات نیروی انتظامی 96 درصد بود ،بیشترین رشد متوجه وزارت اطلاعات است که حدود 80 درصد بوده است. در سایر دستگاهها نیز رشدی نداشتیم و در مجموع به صورت میانگین 11 درصد افزایش کشف داشتیم.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کشفیات قرص و آمپول خاطرنشان کرد: در خصوص قرص، آمپول و داروهایی که کاربردهای دو گانه و چندگانه داروند کشفیات قابل توجه بوده و همچنین رشد فزاینده ای نیز داشته است به گونه ای که در 6 ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ؛قرص و آمپول 340 درصد و تولید مواد پیشتاز 235 درصد رشد داشتیم ، این حکایت از این دارد که با کنترل پیشسازها د و عدم تولید مواد صنعتی در داخل کشور با یک سیر فزاینده ای از ورود مواد پیشتاز از خارج به ویژه در مرزهای شرقی و غربی روبرو هستیم لذا بیشتر کشفیات از استانهای مرزی و استانهای مجاور صورت می گیرد.
وی ادامه داد: عملیات و درگیریهای مسلحانه در 6 ماهه نخست سال نسبت به مدت مشابه سال قبل 25 درصد کاهش را نشان می دهد که این حکایت از این دارد که تعداد درگیریها به دلیل انجام اقدامات اطلاعاتی گاهش یافته است و بیشتر به سمت باندهای بزرگ گرایش پیدا کرده اند هر چند 11 درصد افزایش کشفیات داریم اما تعداد درگیریها کاهش یافته است.
افشار با بیان اینکه انهدام کارگاههای و باندهای متلاشی شده 15 درصد کاهش داشته تصریح کرد: اما باندهایی که متلاشی شده اند باندهای بزرگتر و سازمان یافته بودند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر درخصوص عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: در 6 ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 20 درصد کاهش را نشان می دهد که این امر نشاندهنده هدف مند بودن برنامه های ستاد مبارزه با مواد مخدر و دستگاههای مربوطه می باشد.
وی در ادامه افزود: در زمینه سلاح های ضبط شده نیز در بین قاچاقچیان یا یکرشدقابل توجهی روبرو هستیم به ویژه در بحث سلاح های ضبط شده حدود 18 درصد افزایش وجود دارد که این نشان دهنده یک ارتباط اساسی بین قاچاقچیان مواد مخدر و هروئین و اقدامات مسلحانه است.
افشار با اشاره به دستگیری متهمان مواد مخدر نیز افزود: دستگیری متهمان مواد مخدر مجموعاً در 6 ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 8 درصد رشد نشان می دهد که بیشتر در بحث ساماندهی معتادان می باشد و در بحث قاچاقچی و توزیع کننده مواد مخدر با یک رشد منفی 2 درصدی روبرو هستیم.
وی با اشاره به آخرین وضعیت طرح ساماندهی معتادان در استان تهران اظهار کرد: در 6 ماهه نخست سال 12 هزار و 343 هزار نفر در استان تهران معتادان متجاهر ساماندهی شده اند و حدود 7 هزار و 984 نفر هم در مراکز اقامتی ماده 15 و 16 پذیرش شده اند و 977 نفر از اینها اتباع خارجی بودند و قریب به 3 هزار و 900 نفر نیز معتاد متجاهر نیستند و بلکه بقیه آسیبهای اجتماعی خیابانی هستند که اعم از بیماران مزمن روانی، متکدیان، کارگران فصلی و کودکان کار و زنان کار هستند که اینها در غربالگری مشخص شده اند که معتادان متجاهر نیستند یا به دستگاههای ذیربط تحویل داده شده اند و مجدداً به کف خیابان بازگشته اند که در طرح ساماندهی معتادان جمع آوری می شوند.
وی گفت: ما در طول سنوات گذشته دائماً نشستهایی با سازمانهای بین المللی داشتیم و این بحث را مطرح کردیم که ارتباط متعددی بین قاچاقچیان مواد مخدر و گروههای تروریستی سازمان یافته وجود دارد که مصادیقی از این موارد را بنده به سازمانهای بین المللی منعکس کرده ام در طول سال 1395 و 96 مواردی را داشتیم که یک موردی را وزارت اطلاعات در سه ماهه اول سال 96 در منطقه شرق کشور در شهرستان سراوان مورد ضربات جدی قرار داده اند که 1500 کیلوگرم مواد مخدر تریاک کشف شد اما در کنار آنها تعداد زیادی اسلحه شامل: سلاح های کلاشینکف، آرپیجی و سایر مهمات کشف شد که این مهمات همه از مهمات آکبند و بسته شده بود.
وی ادامه داد: یک درگیری مسلحانه جدی میان وزارت اطلاعات و قاچاقچیان در گرفت که همه اینها در اختیار وزارت اطلاعات قرار گرفت که این کیس از نظر ما به عنوان مصداق واقعی پیوند مواد مخدر و پلیس است که یک همراهی بسیار خوبی بین آنها وجود دارد.
وی با اشاره به مرگ و میر معتادین اظهار کرد: میزان مرگ و میر معتادان در سال 96 نسبت به مدت مشابه سال 95 تغییر قابل ملاحظه ای نداشت گرچه در سال 95 رشد 8 درصدی را شاهد بودیم ولی در سال 96 افزایشی نداشتیم.
افشار با اشاره به اقدامات پیشگیرانه در ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: توسعه مداخلات پیشگیرانه در 5 ماهه اول سال 96 اقدامات قابل توجهی انجام شده است و ما در سال 95 نسبت به مدت مشابه سال قبل 36 درصد رشد مداخله ای را داشته ایم.
وی ادامه داد: درخصوص آموزش مهارتهای زندگی و سبکهای فرزندپروری و پیشگیری از سوءمصرف در خانواده ها درخصوص راهنما و مشاوره تلفنی از طریق خط ملی مشاوره اعتیاد و برنامه های آموزشی در محیطهای آموزشی مانند مدارس و مهدکودکها یک اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته است.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای پیشگیری از اعتیاد در دانشگاهها اظهار کرد: اقداماتی برای پیشگیری از اعتیاد در دانشگاهها و محیطهای آموزشی صورت گرفته است که برنامه های صددرصد دانشجویی است که توسط کانونهای همیاران سلامت روان دانشجویان در حال انجام است و همچنین برنامه های پیشگیرانه ای نیز برای دانشجویان جدیدالورود در نظر گرفته شده است که در مقطع پایان شهریورماه و اوایل مهرماه به صورت جدی دنبال شده است.
وی گفت: درخصوص آموزش مهارت در گروه سربازان وظیفه مددجویان زندانها کادر نظامی و خانواده های آنها یک سرعت قابل توجهی پیدا کرده است و همچنین در محیطهای کاری نیز یک کاربست اجتماعی جامع کار تولید به سرعت در حال گسترش در استانهای کشور است ما در سال 94 فقط در یک یا دو استان اینکار را به صورت پایلوت اجرا کرده ایم ولی در حال حاضر 15 استان کشور طرح کاربست اجتماعی جامعه کار تولید با قدرت اجرا می شود ،خوشبختانه آیین نامه و دستورالعمل نحوه برخورد با کارگران معتاد که به تایید نماینده صنفی کارگران و کارفرمایان وزارت کار و تامین اجتماعی و سایر دستگاهها نیز رسیده اماده و به زودی ابلاغ خواهد شد که من بعد هیچ کارگری به دلیل درد اعتیاد اخراج نشود.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به ایجاد ۴ هزار فرصت شغلی برای معتادان اشاره کرد و در خصوص بیمه اعتیاد، گفت: در سال ۹۶ بودجه به ۷۹ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است در حال حاضر دستور العمل اجرایی آن نوشته شده ولی همچنان بر اساس دستورالعمل سال قبل کار انجام می شود هر آنچه در کمیته درمان در برنامه ریزی انجام می دهند باید مصوب بشود که اگر انجام شده جای تشکر و قدردانی دارد.
افشار با اشاره به اینکه درمان اعتیاد رایگان نمی شود، افزود: با اعتبار ۷۹ میلیارد تومانی هم نمی شود همه معتادان را زیر پوشش قرار داد سرانه بیمه باید در سال ۲۲ میلیارد تومان افزایش پیدا کند تا بتوانیم به اجرای برنامه هایمان برسیم.
وی گفت: مراکز ماده ۱۶ باید در اختیار بهزیستی باشند که ۱۸ مرکز در اختیار این نهاد قرار گرفتند و ۲ مرکز دیگر هم تا پایان ماه به بهزیستی واگذار می شود، ۸ مرکز هم باید برای نگهداری زنان داشته باشیم که ۵ مرکز قبلا فعال بود و ۳ مرکز دیگر هم تجهیز شد و دو مرکز هم برای زنان باردار در نظر گرفته شده است که به زنان معتاد باردار خدمات رسانی می کند.
افشار درباره نحوه پزیرش معتادانی که زخم باز دارند، اظهار کرد: بله این افراد در مراکز ماده ۱۶ پزیرش نمی شوند و قبلا باید این افراد تحت درمان در مراکز وزارت بهداشت قرار بگیرند و بعد پذیرش شوند.
وی با بیان اینکه بودجه معتادان در سال ۹۶ به ۷۹ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است گفت:در حال حاضر دستور العمل اجرایی آن نوشته شده ولی همچنان بر اساس دستورالعمل سال قبل کار انجام می شود هر آنچه در کمیته درمان در برنامه ریزی انجام می دهند باید مصوب بشود که اگر انجام شده جای تشکر و قدردانی دارد.
افشار با بیان اینکه درمان اعتیاد رایگان نمی شود، افزود: با اعتبار ۷۹ میلیارد تومانی هم نمی شود همه معتادان را زیر پوشش قرار داد سرانه بیمه باید در سال ۲۲ میلیارد تومان افزایش پیدا کند تا بتوانیم به اجرای برنامه هایمان برسیم.
وی افزود: مراکز ماده ۱۶ باید در اختیار بهزیستی باشند که ۱۸ مرکز در اختیار این نهاد قرار گرفتند و ۲ مرکز دیگر هم تا پایان ماه به بهزیستی واگذار می شود، ۸ مرکز هم باید برای نگهداری زنان داشته باشیم که ۵ مرکز قبلا فعال بود و ۳ مرکز دیگر هم تجهیز شد و دو مرکز هم برای زنان باردار در نظر گرفته شده است که به زنان معتاد باردار خدمات رسانی می کند.
ا
نظر شما