به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسن رمضانی امروز (18 مهر) در نشست بررسی فرصت های سرمایه گذاری ایران و افغانستان اظهار داشت: کشور افغانستان به جهت برخوردار بودن سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در سطح دنیا مشهور است.
وی به تعامل دو کشور ایران و افغانستان اشاره کرد و گفت: با همکاری یکدیگر می توانیم کارگاه های تراش سنگ های زینتی، قیمتی و نیمه قیمتی را در بازارچه های مرزی ایجاد کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه افغانستان به لحاظ دامداری و دامپروری غنی است، افزود: یکی از مشکلات خراسان جنوبی تامین منسوجات پشم است و دو کشور می تواند با همکاری یکدیگر به تولید پشم و تبدیل آن به نخ بپردازند.
رمضانی با بیان اینکه خراسان جنوبی برخوردار از مراکز درمانی ویژه ای است، گفت: متاسفانه در استان فراه افغانستان کنسولگری ایران وجود ندارد و این مشکل از طریق وزارت امور خارجه حل باید شود.
علیرضا خامه زر عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهار داشت: برای برقراری صادرات افغانستان به ایران باید سلامت محصولات صادره در ایران محرز شود.
وی با بیان اینکه برخی از کالاهای کشاورزی افغانستان بدون بسیاری از حساسیت ها وارد بازار اروپا می شود، گفت: اما جمهوری اسلامی ایران این را نمی پذیرد و پیشنهاد می کنیم که افغانستان کالاهای کشاورزی خود را در جمهوری اسلامی ایران آزمایش کند تا بتوانیم محصول را از آن ها خریداری کنیم.
خامه زر به آسفالت جاده ماهیرود به سمت مرز فراه اشاره کرد و افزود: آسفالت شدن این جاده می تواند به در افزایش صادرات به کشور افغانیستان تاثیر به سزایی داشته باشد و امیدواریم مسئولین به این موضوع توجه کنند.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی بیرجند در پایان خاطرنشان کرد: بیشتر اختلافاتی که در زمینه تجارت بین دو کشور اتفاق می افتد در خصوص بحث مشتقات نفتی و سوخت است.
سرپرست هیئت تجار افغانستان در خراسان جنوبی هم با بیان اینکه 16 سال است که از ایران به افغانستان محصولات بهداشتی و آرایشی صادر می کند، گفت: نماینده انحصاری لوازم بهداشتی در افغانستان را دارم و ما در زمینه اقامت در ایران دچار مشکلاتی هستیم امیدواریم به این موضوع رسیدگی شود.
عبدالرحمن محمدی اظهار داشت: بسیاری از تجار افغانستان تمایل به سرمایه گذاری در ایران به خصوص خراسان جنوبی دارند.
غلام صدیق نماینده تجار ولایت فراه افغانستان در استان هم با اشاره به اینکه بسیاری از تاجرهای افغانستان در استان فراه حضور دارند و به دنبال افزایش سرمایه گذاری در ایران هستیم، تاکید کرد: اگر زمینه برای حضور تجار افغانستان در ایران بیش از گذشته فراهم شود این تجار میلیون ها دلار از نقطه صفر مرزی تا سراسر کشور ایران سرمایه گذاری خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه اعتماد بین تجار ایرانی و افغانی وجود ندارد، گفت: هر ایرانی که از تجار افغانی طلبکار باشد ما پاسخگو خواهیم بود و ما در مرز ایران بیش از 4 هزار کامیون داریم.
گفتنی است در این جلسه تجار افغانستان نسبت به مسئله مدت اقامت تجار افغانی در ایران اعتراض داشتند که این مشکل باید برطرف شود و بر اساس قانون برای سرمایه گذاران خارجی اقامت 3 ساله در ایران صادر می شود.
نظر شما