مشاوره زوجین قبل از ازدواج اجباری می شود/ پیشگیری از وقوع جرم در اولویت برنامه‌های همه سازمان ها باشد/اجرای طرح سلامت بازار در ساری

خبرگزاری شبستان:معاون اجتماعی و پیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کل استان مازندران به کاهش پرونده در ۲موضوع طلاق توافقی و مطالبه مهریه در سال ۹۵ اشاره کرد وگفت: پایان سال ۹۶حضور زوجین قبل از ازدواج در کلاس های مشاوره به مدت ۶ساعت اجباری خواهد بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حجت الاسلام سیدمرتضی موسوی، معاون اجتماعی و پیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کل استان مازندران امروز(18مهر) در نشست خبری با بیان اینکه بسیاری از جرایم وآسیب‌های اجتماعی از قبیل توهین، ضرب و جرح عمدی، طلاق و... ریشه در معضلات اجتماعی دارد، گفت: بسیاری از مسایل قضایی در بستر مسایل اجتماعی قابل حل و فصل است و از این رو توجه به پیشگیری از وقوع جرم در سازمان‌های فرهنگی و اجتماعی باید در اولویت قرار گیرد.

 

وی با بیان اینکه آسیب های اخلاقی و اداری به عنوان یک تهدید و آسیب جدی، برای کشور و نظام محسوب می شوند، اظهار داشت: تمامی دستگاه حتی دستگاه غیر فرهنگی هم با ابلاغ از سوی دستگاه قضا مکلف به بیان آسیب های اجتماعی و ارائه راهکارهای مناسب برای پرسنل زیر مجموعه هستند.

 

حجت الاسلام موسوی با تاکید براینکه اکثریت پرونده هایی که وارد دستگاه قضا می شوند از آسیب های اجتماعی نشات گرفته اند، افزود: کودک آزاری، همسر آزاری، دختران فراری، افراد بی خانمان و ... از جمله آسیب هایی است که با افزایش مواجه اند و اداره بهزیستی در برای کاهش این آسیب ها اقدامات خوبی را در حال اجرا دارد اما دستگاه قضا به این اقدامات اکتفا نمی کند و ابلاغ هایی را برای کاهش به بهزیستی ارائه می دهد.

 

وی ریشه بیشتر جرایم را آسیب های اجتماعی دانست و گفت: بی تفاوت از کنار آسیب های اجتماعی عبور کردیم و در جهت رفع و کاهش این اسیب هااقدامات اساسی انجام نشده که با افزایش روبرو هستیم.

 

حجت الاسلام موسوی به مقوله سلامت اداری و اینکه بایستی در تمامی دستگاه ها مورد توجه باشد اشاره کرد و افزود: اجرای درست سلامت اداری در حیطه وظایف استانداری مازندران قرار دارد اما دستگاه قضا نیز در این امر فعالیت می کند.

 

وی با ارائه گزارشی از 10جرم اول استان در سال 95، گفت: توهین به اشخاص عادی با 27هزار و 596فقره پرونده، ضرب و جرح عمدی با26هزار و 712فقره پرونده، سرقت مستوجب تعزیربا 26هزار و 638فقره پرونده، تهدید با 19هزار و 809فقره پرونده، ایراد صدمه بدنی غیرعمدی 17هزار و 344فقره پرونده، تخریب با 13هزار و 278فقره پرونده، موادمخدربا 9هزار و 958فقره پرونده، کلاهبرداری با 8هزار و 799فقره پرونده، خیانت در امانت با 8هزار و 177فقره پرونده و مزاحمت ملکی با 6هزار و 718فقره پرونده به ترتیب در صدر جرایم کیفری استان قرار دارند.

 

حجت الاسلام موسوی اضافه کرد: با نگاهی به جرایم مذکور مشخص می‌شود که اکثر جرایم ریشه در معضلات اجتماعی دارند و باید با اقدامات مناسب فرهنگی این معضلات را حل کرد.

 

وی با تاکید بر این که نهادهای اجتماعی و فرهنگی همانند مساجد، حوزه های علمیه و تبلیغات اسلامی باید وارد حوزه پیشگیری شوند، تصریح کرد: پیشگیری از وقوع جرم به همراه ارائه آمار و ارقام جرایم و ارائه راهکارهای پیشگیری باید در اولویت برنامه‌های هر سازمانی بویژه سازمان‌های فرهنگی و اجتماعی باشد.

 

حجت الاسلام موسوی با اشاره به اینکه معاونت اجتماعی و پیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کل استان مازندران برای همه دستگاه ها در حوزه خانواده، سبک زندگی، ضرب و جرح، آسیب های مرتبط با دانش آموزان و مدارس و...برنامه های ابلاغی به همراه ضمانت اجرایی ارائه می کند، گفت: شعبه ویژه جرایم سایبری در دستگاه قضا و نیروی انتظامی در حال فعالیت است اما سایر دستگاه ها که در حوزه فعالیت خود با جرم سایبری مواجه می شوند بایستی به این شعبه مراجعه و مراتب را اطلاع دهند تا از وقوع جرم دیگر و انتشار مطالب کذب جلوگیری بعمل آید.

 

وی مطالبه وجه با 14هزار و 722فقره پرونده، اعسار از پرداخت محکوم به با119هزار و 4فقره پرونده، تامین خواسته با 11هزار و 340فقره پرونده، اعسار از پرداخت سهم دادرسی با 8هزار و 404فقره پرونده، طلاق توافقی 7هزار و 900فقره پرونده، مطالبه مهریه با 7هزار و 25فقره پرونده، مطالبه وجه چک با 5هزار و 757فقره پرونده، مطالبه خسارت دادرسی با 4هزار و 622فقره پرونده، الزام به تمکین با 4هزار و 218فقره پرونده و دستورموقت با 4هزار و 151فقره پرونده به ترتیب در صدر جرایم حقوقی استان قرار دارند.

 

حجت الاسلام موسوی با اشاره به اینکه طلاق توافقی و مطالبه مهریه در سال 95نسبت به مدت مشابه سال 94با کاهش پرونده مواجه بودیم، اظهار داشت: این آمار به جهت اجرای طرح ارجاع 80درصد پرونده ها به مرکز مشاوره بهزیستی در 4شهر ساری، بابل، آمل و قائمشهر حاصل شده است.

 

وی با تاکید براینکه اجرای این طرح در سال 96در تمامی شهرها اجباری است، یادآورشد: پایان سال 96برابر با ابلاغیه شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور زوجین قبل از ازدواج در کلاس های مشاوره به مدت 6ساعت اجباری خواهد بود.

 

حجت الاسلام موسوی با بیان اینکه سال 95آمار ثبت ازدواج در استان 7.42درصد کاهش و آمار طلاق 2.54درصد افزایش داشته، گفت: سال 95آمار کودکان کار و خیابانی در استان1.82درصد افزایش، کودک آزاری 1.85درصد افزایش و تکدی گری 55درصد کاهش داشته است.

 

وی از افتتاح 2باب گرم خانه تحت عنوان «خانه های مهر» به همت شهرداری ساری و با همکاری معاونت اجتماعی و پیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کل استان مازندران در مرکز استان خبر داد و افزود: افراد پس از مراجعه به این گرم خانه ها ساماندهی می شوند.

 

حجت الاسلام موسوی با بیان اینکه سال 95آمار زندانیان استان 19هزار و 233نفر بوده، افزود: 5.3درصد این زندانیان بی سواد، 18درصد برخوردار از سواد دوره ابتدایی، 40.2درصد سیکل، 0.26دیپلم و 10.04درصد بالاتر از دیپلم بودند.

 

وی به 52الویت کاری این معاونت در سال جاری اشاره کرد و گفت: سال 95برای کاهش آمار معتادین و ترک آنها 70میلیون تومان هزینه شده است.

 

حجت الاسلام موسوی از اجرای طرح ناامن کردن مراکز توزیع مواد مخدر صنعتی با همکاری بسیج و نیروی انتظامی خبر داد و یادآورشد: این طرح بصورت پایلوت در 5استان کشور در اجرا خواهد شد.

 

وی از اجرای طرحی با هدف سلامت بازار کسب و کار، اماکن عمومی و اصناف در مرکز استان خبر داد و اظهار داشت: این طرح از آبان ماه سال جاری با مسئولیت معاونت اجتماعی و پیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کل استان مازندران و با همکاری دادستانی ها و اماکن بصورت بازدید از بازار و محل کسب و کار اجرا می شود و افرادی که نوع رفتار، پوشش، انصاف در کسب و کار و ... را رعایت می نمایند در همان محل تقدیر می شوند و افراد خاطی در بدو امر با تذکر و در مراحل بعدی در صورت ادامه جرم به دستگاه قضا ارجاع داده می شوند.

کد خبر 661220

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha