به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، سرهنگ حسن شجاعی نسب ظهر امروز (17 مهر) در نشست خبری با اصحاب رسانه در چهارمین روز از هفته ناجا، اظهار کرد: اصل 156 قانون اساسی به پیشگیری از جرم و اصلاح مجرمان اشاره دارد و قانون نیروی انتظامی به صراحت در پیشگیری از جرایم ورود پیدا کرده است.
وی افزود: پیشگیری مجموعه ای از اقدامات غیر کیفری است که هدف آن محدود کردن دامنه جرایم و کم کردن احتمال وقع جرم است تا جامعه ای سالم را محقق کند.
رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه باید تمام بخش های اجتماعی در این خصوص پای کار باشند، گفت: سیستم انتظامی و قضایی نقش محدودی در پیشگیری از جرایم دارند و استفاده از رویکردهای دیگر در این حوزه ضروری است.
شجاعی نسب با اشاره به اینکه پیشگیری موفقیت آمیز از جرم نیازمند طیف وسیعی از اقدامات است، ادامه داد: نظام برنامه ریزی یکی از عوامل مهم در راهبردهای پیشگیری از جرم است اما این نیز به تنهایی نمی تواند سهمی در پیشگیری داشته باشد باید با اقدامات میدانی مواجه شود.
وی تاکید کرد: پیشگیری از جرم از طریق راه حل های ثابت و کلیشه ای قابل دسترسی نیست و بیشتر به صورت اجرای اصول اساسی در طول یک فرایند است.
رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی با بیان اینکه پیشگیری انتظامی برپایه اقدامات پلیسی در جهت حمایت از شهروندان آسیب پذیر و افزایش آگاه سازی عمومی و نظارت بر اماکن عمومی است، تصریح کرد: در مجموعه پلیش پیشگیری با در اختیار داشتن کلانتری ها و پاسگاه ها و رده های نظامی و کنترل فرودگاه ها و استقرار یگان های حفاظت در سازمان های کشوری ارتباط مستقیم و چهره به چهره ای را با زندگی مردم داریم.
شجاعی نسب با بیان اینکه در حوزه خدمات انتظامی در یک سال گشذته 240 هزار نوع خدمت در دو مقوله ابلاغ اوراق قضایی و خدمات قضایی انجام شده است، گفت: راه اندازی کمیسیون تحول کلانتری ها و پاسگاه ها به منظور تجهیز و افزایش سطح دانش همکاران از ابتدای سال جاری در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته وی به منظور استفاده از نظرات مردم در محلات و مساجد طرح های امنیت محله محور و طرح معتمد پلیس اجرا شده و از ابتدای امسال 210 جلسه در این زمینه برگزار شده است.
رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی با بیان اینکه بخش عمده ای از عملکرد پلیش پیشگیری در گشت های انتظامی و حضور مستمر در پهنه زندگی مردم است، افزود: روزانه 290 تیم گشتی در سراسر استان حفاظت از اموال و نوامیس مردم را بر عهده دارند.
شجاعی نسب با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تاکنون 29 هزار پرونده در ارتباط با جرایم مختلف در استان تشکیل شده، بیان کرد: تخلفات راهنمایی و رانندگی با 22 درصد، مواد مخدر با 9 درصد، سرقت با 8 درصد، نزاع با 5 درصد و مفاسد اجتماعی با 4 درصد رکورد دار تخلفات انجام شده است.
وی با تاکید بر اینکه از ابتدای امسال 8 هزار و 352 نفر متهم دستگیر شدند، گفت: بر اساس اظهار متهمان 61 درصد از این افراد بیکار بوده اند و باید برای پیشگیری از جرایم از تکثیر فقر و بیکاری در پوسته شهر جلوگیری شود.
رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی از 108 هزار تماس مردمی با سامانه تلفنی فوریت های پلیسی 110 در استان خبر داد و افزود: 80 درصد این تماس ها عملیاتی شده و همچنین 11 درصد تماس ها قابل پیگیری نبوده و بقیه هم به صورت ارشاد و راهنمایی در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته وی از اردیبهشت ماه امسال طرح تجمیع این سامانه انجام شد و تمام مراکز 110 در شهرستان ها در مرکز استان برای مدیریت متمرکز و استفاده بهینه از امکانات تجمیع شده است.
رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه همه دستگاه ها باید با حساسیت به موضوع امنیت جامعه و پیشگیری از وقوع جرم ورود پیدا کنند، اظهار کرد: از شهروندان درخواست می شود اصول ایمنی و حفاظتی را برای خود، فرزندان و اموالشان رعایت کنند چرا که برابر تجربیات پلیس بخش عمده جرایم ناشی از سهل انگاری شهروندان و مال باختگان بوده است.
شجاعی نسب با بیان اینکه نیروی انتظامی دغدغه تامین امنیت مردم را دارد و مردم خود نیز باید کمک کنند تا امنیت پایدار برقرار شود، گفت: به مزاحمان نوامیس مردم در جلوی مدارس و دانشگاه ها هشدار می دهیم با طرح های جدید پلیس بدون هیچ اغماضی با مزاحمان برخورد خواهد شد.
وی ادامه داد: آسیب های اجتماعی زنگ خطر جدی است که باید پلیس، خانواده ها، و مسئولان به آن توجه کنند و در اولویت قرار دهند تا این آسیب ها کنترل و کاهش یابد.
نظر شما