جهاد فرهنگی امام سجاد(ع) در امتداد نهضت عاشورا بود

خبرگزاری شبستان: استاد دانشگاه بین المللی جامعه المصطفی العالمیه در جمع دانشجویان ایرانی مقیم اوکلند، از «پاسداری از قیام عاشورا» به عنوان رسالت مهم امام سجاد(ع) یادکرد و گفت: جهاد فرهنگی سیدالساجدین در امتداد و تکمیل کننده نهضت عاشورا بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام و المسلمین شفیعی در همایش بزرگداشت مقام امام سجاد(ع) از سری برنامه های بخش بین الملل هفتمین کنگره بین المللی امام سجاد(ع) که با حضور دانشجویان ایرانی مقطع دکتری مقیم اوکلند در مسجد و مرکز اسلامی امام رضا(ع) کشور نیوزیلند برگزار شد، به بررسی نقش زین العابدین(ع) در قیام عاشورا پرداخت و خاطرنشان کرد: مشیت الهی بر این بود که برای استمرار ولایت و امامت، علی بن الحسین(ع) در روز عاشورا به شدت بیمار شوند تا جهاد بر ایشان واجب نگردد و از شّر دشمن در امان بمانند.

 

وی، با اشاره به اینکه امامت امام سجاد(ع) از عصر عاشورا آغاز شد، افزود: آن حضرت در شرایط سخت اسارت به امامت رسیدند و در مجلس شام آن را آشکار ساخت و با ایراد خطبه ای غرّا ستون های کاخ ظلم یزید را به لرزه درآورد.

 

حجت الاسلام و المسلمین شفیعی پاسداری از نهضت عاشورایی اباعبدالله الحسین(ع) و حرکت و جهاد فرهنگی که ماحصل آن کتاب گرانسنگ«صحیفه سجادیه» و «رساله الحقوق» و همچنین تربیت نیرو برای جلسات درس امام باقر(ع) و امام صادق(ع) بود را از اقدامات بارز زین العابدین(ع) معرفی کرد.

 

وی به اهمیت کار فرهنگی اشاره و عنوان کرد: در قرآن کریم آیات متعددی و نیز در روایات مطالب گوناگونی هست که نشان می دهد کار فرهنگی و به تعبیر دیگر جهاد فرهنگی و تبلیغی از جهاد نظامی بالاتر است. به عنوان نمونه آیه نفر (توبه / ۱۲۲ ) که نشان می دهد جهاد با آن همه عظمت از دوش طالبان و مبلغان علوم دینی برداشته و جهاد دیگری که تبلیغی است بر دوش آنان نهاده شده است و کسانی که به این نوع جهاد بی اعتنایی کرده اند را توبیخ می نماید.

 

این مبلغ بین المللی ادامه داد: در آیه ۵۲ سوره فرقان نیز از نوعی جهاد به نام کبیر یاد می شود که با توجه به تفسیر آیه و مکی بودن سوره مراد جهاد فرهنگی و تبلیغی است، این اصطلاح در کنار جهاد اصغر و اکبر که در روایت نبوی آمده است بیانگر آن است که سه نوع جهاد وجود دارد و جهاد کبیر از جهاد اصغر بالاتر است.

 

 

وی افزود: همچنین روایاتی نظیر «مداد العلماء افضل من دماء الشهداء» نشان می دهد پاسداری از مرزهای عقیدتی و به تعبیر دیگر جنگ نرم و فرهنگی از جنگ نظامی کمتر نیست بلکه بالاتر است.

 

شفیعی تصریح کرد: پاسداری از قیام حسین بن علی(ع) از سوی امام سجاد(ع)، با تمام عظمت این قیام، اگر بالاتر نباشد کمتر نیست و زنده نگه داشتن یاد شهید به تعبیر رهبر انقلاب کمتر خود شهادت نیست.

 

وی با یادآوری اینکه امام سجاد(ع) ۳۵ سال با پیچیدگی و هوشمندی تمام قیام سید الشهداء(ع) را پاسداری کرد، گفت: این در حالی است که متأسفانه قدر این غربت و رسالت فرهنگی مغفول و ناشناخته باقیمانده است.

 

این کارشناس برجسته دینی با اذعان به اینکه صحیفه سجادیه نیز همانند خود حضرت غریب است، بیان کرد: صحیفه سجادیه، کتابی مبارزاتی و سیاسی‌ در قالب دعاست.

 

مسجد و مرکز اسلامی امام رضا (ع) در نیوزیلند

 

بنیاد ایمان نیوزیلند که به اختصار IMAN (انجمن ایرانیان مسلمان نیوزیلند) خوانده می‌شود، یک سازمان خیریه غیر انتفاعی شیعی در شهر اوکلند در کشور نیوزیلند است که فعالیت خود را با حمایت ایرانیان و دیگر مسلمانان ساکن نیوزیلند از سال ۱۹۹۵ میلادی آغاز نموده است.

 

پیشینه

 

بنیاد خیریه اسلامی ایمان، فعالیت خود را در نیوزیلند از سال ۱۹۹۵ میلادی آغاز نمود و در تاریخ ۷ مارس ۲۰۰۶ میلادی با حمایت مالی مسلمانان نیوزیلند، ایران و دیگر سازمان‌های خیریه اسلامی در سراسر جهان به ثبت رسید. این حمایت مالی و معنوی، منجر به خرید زمینی به وسعت ۱۷۷۱مترمربع برای ساخت مسجدی در اوکلند، به نام مسجد امام رضا شد.

 

مسجد امام رضا(ع)

 

بنا به گفته بانی مسجد امام رضا(ع)، این مسجد اولین و تنها مسجد شیعیان قاره اقیانوسیه است. وی می‌گوید: در کشور نیوزلند ۴۵ هزار مسلمان زندگی می‌کنند که از این تعداد ۱۵ هزار نفر شیعه هستند ولی تا دهه کرامت سال ۱۳۹۳ش، مسلمانان و شیعیان این کشور بزرگ، مرکزی برای تجمعات مذهبی مانند نماز عید فطر، شب‌های قدر و تاسوعا و عاشورای حسینی نداشتند.

 

کار ساخت این مسجد منحصر به فرد از سال ۱۳۸۶ و پس از خرید زمین آن در شهر اوکلند نیوزلند آغاز و در سال ۱۳۹۳ش در روز ولادت امام رضا(ع) افتتاح شد.

 

در ساخت این مسجد از معماری اصیل اسلامی ایرانی استفاده شده است و در دو طبقه شامل اتاق امام جماعت، کتابخانه امام رضا(ع)، مرکز اسلامی و مرکز پژوهش‌های امام رضا(ع)، اتاق نگهداری کودکان زیر ۷ سال به هنگام برگزاری مراسم، شبستان، دفتر مسجد و ۳۰ پارکینگ اختصاصی ساخته شده است. همچنین ۹۵ درصد از معماری مسجد بزرگ امام رضا(ع) در نیوزلند معماری اسلامی-ایرانی است و در ۵ درصد باقی مانده به ناچار از معماری مدرن بهره گرفته شده است.»[۲]

 

برپایه این گزارش؛ امام چهارم شیعیان حضرت علی بن حسین ملقب به سجاد و زین العابدین (ع) در پنجم شعبان سال ۳۸ هـ. ق (یا ۱۵ جمادی الاولی سال ۳۶ هـ. ق) در شهر مدینه چشم به جهان گشود. حضرت در واقعه عاشورا 23 ساله بودند که پس از شهادت امام حسین(ع) در واقعه جانسوز کربلا به سال 61، به مدت 35 سال امامت و رهبری شیعیان را برعهده داشتند و سرانجام در 12 محرم و بنا به نقل مشهور 25 محرم سال 94 ه.ق به تحریک هشام بن عبدالملک مسموم گردیده و در سن حدود ۵۷ یا ۵۹ سالگی در مدینه به شهادت رسیدند و پیکر پاکش در کنار عموی بزگوارشان امام حسن مجتبی(ع)در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد.

 

بخش بین الملل هفتمین کنگره بین‌المللی امام سجاد(ع) برای دومین سال متوالی از روایت اول(12 محرم) تا روایت دوم(25 محرم) به همت موسسه فرهنگی اندیشه های اسلامی سجادیه و دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان و با همکاری مجمع جهانی اهل بیت(ع) در 15 کشور از پنج قاره جهان برگزار می شود.

 

گفتنی است؛ کنگره بین المللی امام سجاد(ع) از ۷ سال پیش، هرساله در سالروز شهادت امام چهارم در ۲۵ محرم از سوی دبیرخانه کانون‌های مساجد هرمزگان و با حمایت دفتر نماینده ولی فقیه در استان و استانداری هرمزگان، ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور و سایر نهادهای فرهنگی و با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی در بندرعباس برگزار می‌شود.

 

 

 

کد خبر 660750

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha