به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «آناتولی»،کارشناس سیاسی آمریکایی گفت که خشونت های کنونی در راخین میانمار ،انتقال دموکراتیک در این کشور را مختل می کند.
او در این باره به خبرگزاری آناتولی گفت:خشونت و جنگ در ایالت راخین،نقش حکومت نظامی در عرصه سیاست را تحکیم کرده و مانع از تغییر دموکراتیک در این کشور می شود.
بر اساس گزارش سازمان ملل،از روز 25 آگوست تا کنون حدود 515 هزار مسلمان روهینگیایی از راخین میانمار فرار کرده و وارد بنگلادش شده اند.
مهاجران روهینگیایی از عملیات نظامی که در آن افراط گرایان بودایی و نیروهای امنیتی دست به کشتار زنان و کودکان زده و خانه ها و روستاهای روهینگیایی را به آتش می کشند،فرار می کنند.
به گفته «ابوالحسن محمود علی» ،وزیر امور خارجه بنگلادش،حدود سه هزار مسلمان روهینگیایی در این سرکوب ها کشته شده اند.
مدیر اجرایی مرکز مطالعات آسیای جنوب شرقی از مدرسه امور بین المللی در هند در این باره گفت:خشونت در میانمار تنها این حقیقت را ثابت می کند که انتقال به سوی دموکراسی کامل چندین دهه به تاخیر می افتد.
وی افزود:خشونت در راخین و چالش های پیش روی فرآیند صلح دولت با گروه های قومی در این کشور نشان می دهد که ارتش کماکان نقش خود را در امور امنیتی و سیاسی تحکیم خواهد کرد. به عبارت دیگر،تغییر میانمار به یک کشور دموکراتیک کامل و مستحکم اگر نگوییم چندین دهه،حداقل چند سال به طول می انجامد.
این کارشناس سیاسی همچنین تصریح کرد تا زمانی که حق شهروندی و هویت مسلمانان میانمار مورد بی توجهی قرار بگیرد،مسئله روهینگیا کماکان تهدیدهای امنیتی و منطقه ای را در بر خواهد داشت.
نظر شما